banner204

banner177

banner193

banner205

ORHANGAZİ DEMOKRASİ NÖBETİNDE TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde Orhangazi’li vatandaşlar meydanları doldurdu. Hain darbe girişimin yıl dönümünde Orhangazi Cumhuriyet alanını dolduran vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ile birlikte yapılan etkinliklere eşlik ederek demokrasi nöbeti tuttu.

ORHANGAZİ BELEDİYESİ 16.07.2020, 15:28
ORHANGAZİ DEMOKRASİ NÖBETİNDE TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz günü özgür pedallar bisiklet kulübü derneği tarafından 15 Temmuz bisiklet turu ile başlayan etkinlikler saat 13:00’da İlçe protokolü ile birlikte Orhangazi Şehitliğinde Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, Ardından Gazi Orhanbey Cami’de Mevlid-i şerif ile devam etti. Gazeteci Yazar Muharrem Değirmen tarafından Orhangazi’li şehitlerimizin hayatlarını anlatan “Önce Vatan Dediler” adlı kitabın tanıtım programı yapıldı.

15 Temmuz günü saat 15:00’da Şehit Aileleri Derneği ziyareti ve Şehit polis memuru Erman Özcan’ın ailesini ziyaret programı ile gündüz program sona ererken akşam saatlerinde başlayan ve Orhangazi Cumhuriyet meydanında gerçekleşen demokrasi nöbeti program ile devam etti.

Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programına, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban, Garnizon Komutanı Per. Atğm. Mahsun Bulut, Jandarma Komutanı Ali Kanber, İlçe Emniyet Müdürü Ayşen Atik Çetiner, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi ve Demokrat Parti Siyasi İlçe Başkanları ve yöneticileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Önceki Dönem Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, STK temsilcileri, Muhtarlar, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz’u unutmayacağız, Unutturmayacağız.

15 Temmuz darbe girişimin 4’üncü yıldönümü Demokrasi nöbeti programı kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. İlçe protokolünün konuşmaları ile devam eden programda Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın “ 2500 yıldan fazla devlet tecrübesine sahip Türk Milleti, bütün dünyanın hedefi haline gelmiştir.

İçinde bu Aziz Milletin bağrına hançer saplamaya çalışan vatan hainleri olmuştur.

İşte o hainliğin en büyüğünü dört yıl önce, 15 Temmuz’da yaşadık.

On yıllar boyunca ülkemizin can damarlarına sızmaya çalışan hainler,

Şanlı Türk Ordumuzu tenzih ediyorum, üniformalı haydutlar, 15 Temmuz 2016’da Türk Milletinin dişinden, tırnağından arttırdığı paralarla satın alıp kendilerine bu senin namusundur, diyerek emanet ettiği silahları, o silahların öz ve öz sahibine, Türk milletine doğrultmuşlardır. O hainlerin hedefinde bu ülkenin demokrasisi, bu ülkenin hukuku, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Dünya lideri, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı.

O gece darbeci hainler güya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı teslim alacaklardı.

O gece hain darbeciler sözde, Aziz Milletimi esir edeceklerdi.

Onların hesabı buydu ama yaradanın da bir hesabı vardı.

Allah’ın izniyle liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözüyle meydanları, sokakları dolduran, Türk halkı, 81 ilimizde bütün ilçelerimizde,

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var, diyerek çelik silahların, çelik tankların önüne sadece ve sadece iman dolu göğüsleriyle çıkarak kahramanlık destanı yazdı. Bu vatan için canını hiçe sayan Sayın Cumhurbaşkanımız,

Sizlerden aldığımız cesaretle, içte ve dışta bütün düşmanlara karşı kanımızın son damlasına kadar vatanımızı koruyacağımıza,

Ay yıldızlı şanlı bayrağımızı sonsuza tek göklerde dalgalandıracağımıza namusumuz, şerefimiz üzerine söz veriyoruz.

Değerli hemşerilerim,

Sözlerime son verirken, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk tarihi boyunca, son olarak da 15 Temmuz 2016’da vatanını kahramanca savunurken şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, şanlı gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Bu canlar bu bedenlerde oldukça bu millet sizleri unutmayacak.

İyi ki vardınız, iyi ki bu milletin evlatlarısınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının da dev ekranlardan izlendiği programda şiir dinletileri ve ilçemizin tanınmış sanatçılarından Erdal Coşkun sahne aldı. Orhangazinin tanınmış simalarından olan İlahı sanatçılarımız Ramazan Toprak ve Veysel Arslan ile ilahilere vatandaşlarda eşlik ederek etkinler geç saatlere kadar devam etti. Orhangazi Belediyesi tarafından gecenin ilerleyen saatlerde Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu. 15 Temmuz Demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken, 4 yıl önce yaşanan hain darbe girişimi ile ilgili videolar ekranlara verilerek o duyguyu tekrar yaşadı. Orhangazi Kent Konseyi Türk Halk Müziği çalışma grubu tarafından söylenen türküler ile demokrasi nöbeti son buldu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P