banner177

banner193

ORHANGAZİ’DE KATI ATIK TOPLAMA BEDELİ ALINMAYACAK

Bursa’da bir süredir su fiyatlarının yüksek olduğu yönünde kasıtlı olarak bir algı oluşturmaya çalışılırken, faturalardaki önemli bir kalemi oluşturan ve tamamı ilçe belediyelerine gönderilen katı atık toplama bedeli 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren BUSKİ tarafından tahsil edilmemesi konusunda Eylül ayı Büyükşehir meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilmişti.

ORHANGAZİ BELEDİYESİ 03.10.2020, 16:18
ORHANGAZİ’DE KATI ATIK TOPLAMA BEDELİ ALINMAYACAK

İlçe ’ye ayrılan katı atık toplama bedeli Orhangazi’de alınmayacak

Pandemi süreci içerisinde olduğumuz bugünlerde su faturalarına yansıyan ilçe belediyelerine gönderilen katı atık toplama bedelini yeni bir yasal düzenleme çıkana kadar alınmayacağını ifade eden Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Bu süreçte vatandaşlarımızın her daim yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Büyükşehir Meclisimizden oy çokluğu ile beraber kabul gören bu maddeye bizlerde ilçe belediyesi olarak elimizi taşın altına koyarak vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Biliyoruz su faturalarından her daim şikâyetçi olduk ama bundan sonra su faturalarında ciddi anlamda bir indirim olacaktır. Pandemi süreci içerisinde yasal düzenleme çıkana kadar bu süreçte su faturalarına yansıyan katı atık toplama bedeli olarak tabir edilen tahsisi ilçe belediyesi olarak almayacağız.

Ev bütçesine bir destekte bizden

Başkan Aydın, Yaşadığımız bu pandemi süreci içerisinde vatandaşlarımızın bazen işsiz kaldığı bazen sokağa çıkamadığı zamanlar oldu, bizlerde bu süreçte güçlüklerini azaltmak adına ev bütçesine de katkı koymak adına ilçemize tahsis edilen bu katkı payını almayacağız. Belediye demek sadece yol yapmak, ilçeyi temiz tutmak, yeni projeler yapmak demek değildir. Belediye demek böyle durumlarda elini taşın altına koyarak vatandaşa bir sosyal destek sağlamak demektir ”dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P