banner204

banner177

banner193

banner205

OSMANGAZİ'DE 167 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene katılarak, öğrenci ve öğretmenlerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ 12.09.2022, 15:37
OSMANGAZİ'DE 167 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Hayırsever iş insanı Şükrü Şankaya tarafından yaptırılarak 1996 yılında Bursa’ya kazandırılan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı başlangıç törenine; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler, okul müdürü, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.


Deprem riskine karşı güçlendirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle bir yıl kapalı kalan okulun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Nüfusu bir milyona yaklaşan ilçemizde bulunan 254 okulumuzda 167 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizler, okullarımızın tamamına hizmet götürüyoruz. Bazılarında boya, badana ve tadilat çalışmaları yaptık, bazılarına ise derslik, spor sahası, çevre duvarı ve bahçe düzenlemeleri ile destek olduk. İlçemize 3 adet sıfırdan okul kazandırdık. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak, onların başarılarını artırmak için bugüne kadar yaklaşık 125 milyon lira gibi ciddi bir kaynak kullandık” dedi. Törenin yapıldığı okulun da hayırsever iş insanı Şükrü Şankaya tarafından Bursa’ya kazandırıldığını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Açıldığı günden itibaren başarısı ile marka haline gelmiş okulumuzun o gün açılışına katılmış biri olarak, 26 yıl aradan sonra bugün de ilk günkü o heyecanı yaşıyorum. Değerli büyüğümüz Şükrü Şankaya abimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.


Konuşmasında, başarının sadece teorik eğitimi tamamlayıp üniversiteyi kazanmak olmadığına dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Eğitim; vatanını, milletini, şehrini, çevreyi seven yeni bir neslin yetişmesidir. Çok şükür, Türkiye Cumhuriyeti siz gençlerimizin başarıları ile birlikte geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Sevgili çocuklar, eğer başarılı olmak istiyorsak çalışacağız, hem de çok çalışacağız. Teknolojide yaşanan gelişmeler, sakın ola ki sizi çalışmaktan alı koymasan. Özellikle sosyal medya denilen mecraya fazla kapılmayın. Onlar bizi değil, biz onları kullanalım. Teknolojinin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyelim. Allah, tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin. Geleceğiniz aydınlık olsun. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Bir yıl süren güçlendirme ve yenileme çalışmalarının ardından yeniden açılan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü, 30 derslik ve 850 öğrencinin bulunduğu okulun, bir yıl gibi kısa sürede tamamlanmasında katkılarından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenler, 2022-20023 Eğitim Öğretim Yılının ilk dersi için sınıflarına geçti. Başkan Mustafa Dündar da öğretmenler odasında sohbet ettiği Okul Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü ve okulda görev yapan öğretmenlere günün anısına kalem hediye etti. Ardından okuldaki sınıfları ziyaret eden Başkan Dündar, öğrencilerin ilk ders heyecanlarına ortak olarak eğitim seti hediye etti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P