banner204

banner177

banner193

banner205

OSMANGAZİ ŞEHRİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Osmangazi Belediyesi, şehrin değerlerinin korunması ve yeniden ayağa kaldırılması konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ 05.07.2021, 15:26
OSMANGAZİ ŞEHRİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Bu kapsamda Bursa’nın ova mahallelerinden olan Çukurca’da kullanılamaz hale geldiği için yıkılan İzvat Camii, Osmangazi Belediyesi öncülüğünde ve hayırseverlerin katkılarıyla yeniden inşa ediliyor. Çukurca Mahallesi’nde eskiyen ve kapasite olarak ihtiyaca cevap vermeyen İzvat Cami’nin yerine inşa edilecek yeni caminin temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak şehrin tüm değerlerine sahip çıkarak yeniden ayağa kaldırdıklarının altını çizdi.

,

Dündar: “Böyle Bir Eser Yapmak Bizim İçin Onur”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Başkanvekili Süleyman Çelik, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’in de katıldığı törende konuşan Başkan Dündar, evliyalar şehri Bursa’da, gönül sultanlarından Mehmed Zâhid Kotku’nun da görev yaptığı bu camiyi yeniden inşa etmenin onur verici olduğunu söyledi. Çukurca’nın gelişerek büyüyen bir mahalle olduğunu ve özellikle tarımsal çalışmalarıyla şehre değer kattığına vurgu yapan Başkan Dündar, “Mahallemizin camisi yılların etkisiyle eskimişti. Mahalle sakinlerimizin talebi üzerine bizler de kamulaştırmaların ardından yeni bir plan ile imar düzenlemesini yaptık. Belediyemizin öncülüğünde, Çukurca sakinlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla camimizin inşaatına başladık. Gönül sultanlarından merhum Mehmed Zâhid Kotku hocamız da bu camimizde görev yaptı. Bursa’mız, evliyalar şehri. Gönül sultanlarının, manevi şahsiyetlerin görev yaptığı bir camiyi yeniden ayağa kaldırmak bizler için onurdur” dedi.

Cami Ruhunu Yaşatacak Özel Mimari

Yeniden ihya edilen Çukurca İzvat Camii için güzel bir mimari eser ortaya çıkardıklarının altını çizen Dündar, “Selçuklu ve erken dönem Osmanlı mimarisi tarzında tasarlandı. Geniş saçaklı, çatısı klasik alaturka kiremit kaplı, dış cephesi iki sıra tuğla ve taş kaplamadır. Kündekari giriş kapısı, kemerli pencereleri üzerinde yer alan çini alınlıkları, demir lokma demirden parmaklıkları,  çıtakari ve mukarnaslı tavanı, mermer ve hat işçilikleri, ahşap korkulukları ile cami fonksiyonunu karşılamanın yanında cami ruhunu da yaşatan bir mimariye sahip. Kendi kültürümüz, kendi mimarimiz. Çok abartılı olmadan ama dışarıdan baktığımızda bizi cezbeden, içerisine girdiğimizde de manevi atmosferiyle bizi kucaklayacak olan bir camiyi inşa ediyoruz. İnşallah, kısa bir zaman içinde hizmete açarız. Camimizin yapımında katkısı olanlardan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: “Maneviyatına Yakışan Bir Eser Olacak”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi’nin yine hayırlı bir hizmeti hayata geçirdiğini belirterek, “Çukurca mahallemizin camisi olmakla beraber, son dönem Türkiye’sinin manevi önderlerinden biri olan Mehmed Zâhid Kotku hazretlerinin de manevi şahsiyetine yakışan bir hizmet olacak. Çukurca İzvat Cami’nin en kısa sürede tamamlanıp ibadete açılmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bu cami için katkısı olan hayırsever vatandaşımızdan Allah razı olsun. Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a da bu hizmete öncülük ettiği ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Refik Özen ile Bursa Büyükşehir Başkanvekili Süleyman Çelik de yaptıkları konuşmalarda böylesine önemli bir hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti. Çukurca İzvat Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Erol Bodur da caminin yeniden ihya ve imar edildiğini ifade ederek, “İzvat Camii’nde gönül sultanlarından Mehmet Zâhid Kotku hazretlerinin hatırasını yâd etmek için her yıl anma törenleri düzenliyorduk. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın desteğiyle böyle önemli hatırası olan camimizi yeniden inşa ediyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çukurca Mahallesi Muhtarı Sait Çetin de caminin yeniden inşa edilmesinden dolayı mahalle sakinleri adına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte Çukurca İzvat Camii inşaatına beton döküldü.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P