banner177

banner193

OSMANGAZİ’DEN BURSA’YA 3 YENİ TESİS

Osmangazi Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile başarılı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan Türkiye’ye örnek yatırımları da kesintisiz sürdürüyor.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ 27.05.2020, 13:27
OSMANGAZİ’DEN BURSA’YA 3 YENİ TESİS


TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERKEZİ

Osmangazi Belediyesi, her Kurban Bayramı’nda yaşanan çevre kirliliği ve ortaya çıkan kötü görüntünün önüne geçmek adına, kente modern kurban satış ve kesim kompleksi kazandırıyor. Veysel Karani Mahallesi’nde inşa edilen kompleksin, Kurban Bayramı’na yetiştirilmesi adına çalışmalar hummalı şekilde sürdürdüklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, “ “Türkiye’nin en büyük ve hijyenik kurban kesim  ve satış alanını inşa ediyoruz” dedi. 70 dönümlük arazi üzerine inşa edilen tesiste, kesim öncesi hayvanların bekletileceği 350 civarında padok olacak.Günlük 4 bin hayvan kesim kapasitesine sahip tesiste, karantina bölümü, kesimhane, depolar, adaklık kurban satış bölümleri, zabıta ve veteriner noktaları ile 400 araçlık otopark yer alacak.

TÜRKİYE’DE İLK BAREM

Salgınla mücadele ederken, şehrin kalbinde büyük bir değişim ve ihtiyacı karşılayacak, Bursa'nın üç büyük yeşil alanının başlangıç noktası olacak olan Osmangazi Meydanı’nın yanı sıra yine Türkiye’de yine ilk olacak olan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde geri sayım başladı. 14 bin 162 metrekare kapalı alanda kurulacak olan 200 yataklı huzurevi, 150 alzheimer hastası ile 150 engelliye destek ünitesi ve günlük bakım hizmeti verecek. Merkezde hobi bahçeleri, atölyeleri, spor ve müzik salonları ile ailelerin keyifli zaman geçirip dinlenebileceği sosyal alanlar bulunuyor.

SALGIN BİTECEK ‘MACERA’ BAŞLAYACAK

Hamitler Mahallesi’nde toplam 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Macera Park, koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından Bursa’da eğlencenin merkezi olacak. Macera Park, ‘Ziplin, Kızak Sistemi ve Macera Parkı’ olmak üzere 3 bölümden oluşacak. Macera ve adrenalin arayanların oyunları olan, 'merkez kule, ahşap macera parkuru zip coaster, zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat üzerinde kayma aktivitesi), serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, oryantiring, 19 etaplı ip parkuru, serbest düşüş, fitness alanı, kır kahvesi' gibi ekstrem dolu aktiviteler bu bölümlerde yer alacak. Ayrıca parkta bisiklet yolları, piknik alanı, çocuk oyun ve egzersiz alanları, evcil hayvan parkı, doğal dokuya uyumlu kent mobilyaları da bulunacak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P