banner201

banner177

banner193

Bursa'da modern tıbbın yardımcısı, GETAT

Bursa'da modern tıbbın yardımcısı, geleneksel ve tamamlayıcı yöntemlere olan ilgi her geçen artarken, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim yardımcısı ve GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları)  Merkezi sorumlusu, Dahiliye doktoru Mürsel Sali, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki GETAT Merkezi'nin  çalışmalarını anlattı.

ÖZEL HABER 22.01.2020, 11:57
Bursa'da modern tıbbın yardımcısı, GETAT

Modern tıbbın yardımcısı geleneksel yöntemlerin bilinçli kişiler tarafından medikal tedaviyi tamamlayıcı olarak sunulması için Sağlık Bakanlığı'nca 27 Ekim 2014 tarihinde bir yönetmelik yayımlandı: "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalar Yönetmeliği" Yönetmelikle birlikte; Akupunktur, Apiterapi, Fitoterapi, Hipnoz, Sülük uygulaması, Homeopati, Kayropraktik, Kupa uygulaması, Larva uygulaması, Mezoterapi, Proloterapi, Osteopati, Ozon uygulaması, Refleksoloji ve Müzikterapi yöntemleri "geleneksel ve tamamlayıcı" uygulamalar kapsamında yasallaştırıldı ve bu uygulamaların ancak özel eğitim almış hekim ve diş hekimlerince, belli özelliklere sahip birim ve merkezlerde yapılabileceği biçiminde bir çerçeve çizilmiş oldu.

8 HEKİM 100 ALANDA HİZMET  VERİYOR

Yaklaşık 1 yıldır faaliyette olan merkezde, 8 hekimin 10 alanda hizmet verdiğini söyleyen Sali, bu 10 poliklinikten, en aktif çalışanların; akupunktur, ozon terapi polikliniği, hacemat ve fitoterapi poliklinikleri olduğunu ifade etti. Bursa Valiliği ve Sağlık Müdürlüğü'nün destekleriyle tamamlanan merkez, eğitim merkezi statüsünü kazanmış durumda ve hekimlere GETAT yöntemleri ile ilgili sertifikalı eğitimler verebiliyor.

UZMAN ELLERDE TAMAMLAYICI TEDAVİ

Mürsel Sali, klinikleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında, "Akupuntur, ağrı tedavisinde, hastaların genel destek tedavisinde, sigara bağımlılığının azaltılmasında ve kilo vermede kullanılıyor. Ozon terapinin ise diyabet ve şeker hastalarının ilaç dozlarının azaltılmasında ve uzun dönemli solunum yolları hastalarında güzel sonuçları var. Kupa-hacamat polikliniği çok ilgi görüyor, genel olarak ağrı destek tedavisi dememiz mümkün. Fitoterapi polikliniğimiz, hastaların kullandığı tıbbi ilaçlarla doğal ilaç etkileşimini azalatmak amacıyla bitkilerin uyumlu olup olmadığı konusunda hastalara bilgi veriyor, mezoterapi polikliniğinde ise cilt içi enjeksiyon yapılarak, ağrı ya da cilt tedavisi desteği sağlanıyor ve tüm bu hizmetler ışığında halk sağlığında eksik olan alanlarda hizmet verdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P