banner177

banner193

Bursa Şehir Hastanesi ücretli mi ücretsiz mi?

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı Bursa Şehir Hastanesi ve yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Hastanesi’ne ilişkin Bursa Haberdar Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL HABER 11.01.2020, 14:02 10.03.2020, 16:33
Bursa Şehir Hastanesi ücretli mi ücretsiz mi?

Özel Haber: Fetih BAĞCI

Çevre illerle birlikte 6 milyon kişiye hizmet verecek Bursa Şehir Hastanesi’ne yönelik yanlış bir algının olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, “Şehir Hastanesi’ne yönelik ücretli olduğu yönünde yanlış bir algı var. Şehir Hastaneleri kamu hastanelerinden farksızdır. Vatandaşlarımızın diğer kamu hastanelerinden farklı hiçbir ücret ödemediği hastanelerdir. Şehir Hastanesi kamu hastanesidir ve ücretsizdir” dedi.

YANLIŞ ALGI VAR

Şehir Hastanesi’ne raylı sistemin uzayacağının altını çizen Kaşıkçı, hastanenin açılışının üzerinden aylar geçmesine rağmen hastane ile ilgili yanlış  bilgilerin dolaştığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız Şehir Hastanesi’nin ücretli olup olmadığını soruyor. Kamu hastanelerinden farklı olduğu şekilde bir algı var. Bu tamamen yanlış. Şehir Hastaneleri kamu hastanelerinden farklı bir hizmet vermiyor. Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri nasıl ise Şehir Hastanesi de aynı şekilde vatandaşlarımızın hiçbir ücret ödemeden gideceği hastanelerdir.  Hastanenin ücretli olup olmadığıyla ilgili bizlere çok sayıda soru geliyor. Bir takım yanlış bilgiler var bu yanlış bilgilerden arınmamız lazım Şehir Hastanesi kamu hastanesidir ve ücretsizdir” dedi.

TÜRKİYE’YE UZMAN DOKTOR YETİŞTİRECEK

Şehir Hastanesi’nin vatandaşa verdiği hizmetin yanı sıra Türkiye’ye uzman doktorlar yetiştireceğine vurgu yapan Kaşıkçı, “Şehir Hastanesi başladığı günden itibaren hızlı bir ivmeyle yükseliyor. Hizmet anlamında birçok branş hastanemize eklendi. Ana branşlarımızın hepsi mevcut olmak ile birlikte yan branşlar birkaç eksik haricinde tamamlandı. Her geçen gün Şehir Hastanesi bir bebek gibi büyüyor. Aylar sonra yüzde yüz kapasiteyle işler hale gelecek bir hastane olacak. Eğitim Hastanesi statüsünde eğitim verilecek branşlar ile ilgili Bakanlığımız onay vermek üzere değerlendirme yaptı. Eğitim verilecek branşlar ile ilgili ilanlarımız yayınlandı. Tüm branşlarımızın her birinde eğitim klinikleri olacak. Eğitim Araştırma Hastanesi formatında da Şehir Hastanesi faaliyetlerine devam edecek.  Bursa Şehir Hastanesi Türkiye’ye uzman doktor yetiştirecek” açıklamasında bulundu.

ŞEHRİN MERKEZİNDEKİ HASTANE GÜN SAYIYOR

İnşaatı devam eden Acemler’de ki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaşıkçı, “Bursa doğudan batıya doğru uzanan bir şehir.  Bursa’da metro hattı da bu yönde kurgulanarak yapılmış ve Şehir Hastanesi’ne kadar uzayacak. Bu anlamda Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi metroya yakınlığı ile Bursalılara büyük kolaylık sağlayacak. Stadyuma yakın olması nedeniyle altı dolu olmayan eleştiriler yapılıyor. Stadyum 15 günde bir karşılaşmanın oynandığı bir yer.  Bu anlamda olumsuz bir yanının olduğunu düşünmüyorum. Hastanenin yapımı ve ihale süreci  devam ediyor. Şehrin ihtiyacına göre ek planlamalar yapıyoruz. Mevcut proje ile devam etseydik kısa sürede tamamlanırdı. Ancak şehrin yeni doğan ihtiyaçlarına göre planda revizyonlar yaptık. Vatandaşın toplu ulaşımla erişim kolaylığı olan yerde hastanenin olması Bursalılar için memnuniyetle karşılanacak. “ dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P