banner177

banner193

Türkiye'nin en büyük kamyon tır ve iş makinası pazarı AFT Otomotiv

AFT Otomotiv’in 70 yılı aşkın bir ticari tecrübenin eseri olduğuna dikkat çeken AFT Otomotiv Genel Müdürü Yunus Terzioğlu, “Öncesinde gıda, akaryakıt, ve bir çok sektörde hizmet veren Terzioğlu ailesi 2012 yılında AFT Otomotiv Ltd. şirketini kurarak Erçal Otomotiv Ltd. Şti. ile birlikte Sıfır ve İkinci El Kamyon - Tır - İş Makinası alanında çalışmaya başlamıştır. Türkiye'nin en büyük kamyon tır ve iş makinası pazarı AFT Otomotiv 2012 yılında bu yana hizmet vermektedir. Onlarca ülkeye, 81 şehrimize kaliteli hizmet vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

ÖZEL HABER 11.10.2019, 15:58 11.10.2019, 16:14
Türkiye'nin en büyük kamyon tır ve iş makinası pazarı AFT Otomotiv

ÖZEL HABER : SERCAN GÜLER

AFT Otomotiv; otomotiv, fındık, inşaat, sigorta alanlarında faaliyetlerini yürüten Erçal Group ile birlikte hareket ediyor. Erçal Group ile koordineli bir biçimde büyümeye devam ediyor.  AFT Otomotiv’in Erzurum’da kurulduğunu bir süre sonra ise Ankara’da ikinci şubesini açtığını ifade eden AFT Otomotiv Genel Müdürü Yunus Terzioğlu “Ankara’da açtığımız galeri 14 dönüm arazi üzerine kuruldu. Bakım üniteleri, yıkama-yağlama alanı, aksesuar, boya ve benzeri alanlardan oluşuyor. Personelimiz için tesisler; yemekhane, mescid ve sosyal donatı alanları bulunuyor.”  ifadelerini kullandı.

81 İLE İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI

Piyasaların daha hareketli olduğu günlerde 81 ile satış gerçekleştirdiklerini belirten Terzioğlu, “81 ile ikinci el; her marka çekici, tır ve iş makinesi satıyoruz. İnşaat sektöründeki olumsuz hava nedeniyle yurt içi piyasasında meydana gelen daralma sonucu yurt dışına açıldık. Kendi bakış açımızı değiştirerek rotamızı yurt dışına çevirdik. Sürekli ve hızla kurumsallaşan bir markayız. Yabancı dil bilen çok sayıda personelimiz var. Teknik ekibimizde bu işe ömrünü adamış araç bakım ve onarım ustalarımız aynı şekilde çatımız altında çalışıyorlar. Muhasebe alanında, satış sonrası destek alanında çalışan personellerimiz ile meydana gelebilecek sorunları gidererek müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

SIFIR ARAÇ AYARINDA İKİNCİ EL ARAÇ

AFT Otomotiv’in kapısından çıkan araçların hiçbirinin sorunlu olmadığını titizlikle çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Terzioğlu şunları söyledi, “Ankara, İstanbul, Samsun, Erzurum bayilerimizden kirli ve hasarlı araç asla çıkmaz. Biz araçları bünyemize dahil ettikten sonra tüm bakımları bünyemizde yapılarak tüm eksiklikleri gideriliyor. Sıfır araç ayarında ikinci el araç satıyoruz. AFT Otomotiv’in hızlı bir şekilde yol almasını sağlayanda aslında bu kaliteli hizmet ve sıfır araç ayarında sattığımız ikinci el araçlardır.”

MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR

Nadir de olsa çıkan problemler müşteri memnuniyeti nedeniyle anında çözüme kavuşturuluyor.

SICAK TEMASLARLA PAZAR ANALİZİ

“AFT Otomotiv olarak insan ilişkileri ve ticari hayattaki itibarımıza her zaman çok önem veriyoruz. Müşterilerimiz ile yakından ilişkilere kurmayı prensip haline getirerek onların sorunlarının çözümü noktasında birlikte hareket ediyoruz. AFT Otomotiv’in genel müdürü olarak işlerimi yalnızca idari binadan değil aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimize ziyaretler ile pazar analizini sahada da gerçekleştiriyoruz. Ülkemize faydalı olmak, iç piyasayı iyi analiz etmek ve doğru zamanda doğru yerde olmaya her zaman özen gösteriyoruz.”

AFT OTOMOTİV DÜNYAYA ARAÇ SATIYOR

Yurt dışı satışlarının yurt içi satışları gibi sıcak satışlar olmadığını belirten Terzioğlu süreci şöyle anlattı, “Görüşme ve anlaşma sürecinin ardından, gümrükleme ve sevkiyat süreçleriyle müşterilerimize araçlarını ulaştırıyoruz.  İhracat listemizde yer alacak ülke sayısı zamanla artış gösterecek. İş makinası, çekici, kamyon modelleri açısında yurt dışı satışları çoklu oluyor.”

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

“AFT Otomotiv’in en önemli prensibi müşteri memnuniyetidir. Müşteri bizden araç satın aldığında tamamen sorunsuz ve yüzde yüz memnuniyetle ayrılmalıdır. Müşteri kaybetmemeyi, insan tanımayı seven bir firmayız. Yeni kişiler, şirketlerle tanışmak için personellerimizi Türkiye’nin dört bir yanına göndererek sıcak temas kurmalarını sağlamaya özen gösteriyoruz.”

AFT OTOMOTİV TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA

Marmara bölgesi başta olmak üzere;  Doğu Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu ve  Ege Bölgesinde AFT Otomotiv’in personelleri yer alıyor. AFT Otomotiv’in satış temsilcileri, teknik destek sunabilecek personelleri en kısa zamanda hizmet sunabilmek adına Türkiye’nin farklı köşelerinde yer alıyor.  Müşterilerin sorun yaşamaması ve sürekli iletişim halinde kalması için 7 bölgede aktif bir şekilde çalışıyoruz. AFT Otomotiv’in 14 dönümlük arazi üzerine kurulu olan merkezinin Ankara’da olduğunu ve Erzurum’da yeni satış tesisisin 5 dönüm üzerine kurulacağını hatırlatan Terzioğlu, “İstanbul’da Erçal Group bünyesinde yine partnerlerimiz, Samsun’da ise hem Doğuş Oto, Scania bayiliğimiz ve  Mercedes Benz’de kamyon tır satış bayiliği yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.  

BURSA’DAN DÜNYAYA ULAŞIYOR!

Bursa’da bayiliklerinin bulunmadığını ifade eden Terzioğlu şunları söyledi, “Bursa bizim için bir liman, yurtdışına sattığımız araçlar Bursa’dan dünyaya ulaşıyor. Bursa’da çok fazla, çok kıymetli müşterilerimiz yer alıyor. Müşterilerimiz binek araç almaya karar verdikleri zaman bile bizleri arayıp danışıyorlar. Bursa için asla terk edilmeyecek bir şehir. Bursa pazarı çok kıymetli ve değerli, aynı zamanda yurt dışına açılan kapımız. Yurt dışına satılan araçlar Gemlik Limanı veya Yalova Limanı’ndan müşterilerimize ulaşmak için yola çıkıyor.”   

FAİZLER DÜŞTÜ AMA…

Terzioğlu Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek sektörle alakalı şu  değerlendirmede bulundu, “Piyasadaki genel durgunluk vatandaşların satın alma isteğini kırıyor. İnsanlar şu anda bir şeyi satın almak istemiyorlar. Piyasaya sıcak para akışı sağlanmadığı sürece tüketim hızı yavaşlayacaktır. Bizim araçlarımız lüks veya zorunlu tüketim malzemeleri değil ancak iş yapmak için kullanılan araçlar satıyoruz. İç piyasadaki durgunluk devam ederken dış ticareti dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Dış piyasa bizim için bu anlamda çok önemli. Otomobil kredisinde faiz oranlarının düşmesi piyasayı olumlu etkiliyor.”

AFT OTOMOTİV’DEN KREDİ DESTEĞİ

İnşaattaki durgunluğunda iç pazarı doğrudan etkilediğini anlatan Terzioğlu inşaat sektöründeki son durumu ise şu sözlerle değerlendirdi, “Bir inşaatı yapmak için lazım olan kalem sayısı çok fazla. Lokomotif sektör olması nedeniyle sektörün canlanması diğer sektörlerde nefes alacaktır. Bizim gibi iş amaçlı kullanılan araçları satan firmalar ve inşaatı ilgilendiren tüm yan sektörlerin ayakta daha güçlü durmasına sebep olacaktır.  AFT Otomotiv vadeli satış gerçekleştirmiyor ancak,  müşterilerin kredi alması noktasında gerekli desteği sağlıyor.”

“ARAÇTAN ÖNCE SATIN ALINAN YERE BAKIN”

Araç almadan önce vatandaşların önce araca değil nereden araç aldıklarına bakmaları gerektiğinin altını çizen Terzioğlu araç satın almak isteyenlere ise şu uyarılarda bulundu, “Araç satışı yaptıktan sonra kısa bir zaman sonra sorunlu çıkan, arıza yapan araçlara sahip çıkmayan çok fazla yer duyuyoruz.  Bu tür sorunların yaşandığını Türkiye’nin birçok noktasında gerek haberlerde, gerek sosyal medyada, gerekse bizleri tercih eden müşterilerimizden dinledik. Aracının, sattığı ürünün arkasında her zaman duran firmalarla çalışmaları ve tercih etmeleri vatandaşlarımızın lehine olacaktır. Yurtdışı firmalarımızdan da gelen şikayetlere örnek verecek olursak, ‘X firmasından biz araç satın aldık. Aracımız gemiye yüklendi ancak gemiden inmedi. Aradık telefonlarımızı açan yok. Muhatabımız yok.’ Buna benzer çok sayıda mağduriyet yaşanıyor o yüzden araçtan önce aracın alındığı yere bakmak gerekiyor. AFT Otomotiv 7 gün 24 saat açık ve hizmet veriyor. Acil durumlarda her zaman her yerdeyiz.  Yurtdışı firmalarımızı satış sonrasında araç teslim edilene kadar aşama aşama bilgilendiriyoruz. Satış sonrası müşterilerimizi ziyaret ediyoruz.”

İŞ GÜVENLİĞİNDE ÖRNEK FİRMA

AFT Otomotiv müşterilerine her zaman kaliteli hizmet sunmanın yanı sıra personellerine de iş güvenliği konusunda ciddi bir eğitime tabi tutarak onların can güvenliğini her zaman ilk planda tutuyor. AFT Otomotiv çalışanlarına uzman kişiler tarafından eğitime tabii tuttuklarını aktaran Terzioğlu diğer firmalara örnek olacak şu bilgileri paylaştı, “Halkla ilişkiler, insan ilişkiler, diksiyon eğitimlerinden kişisel gelişime birçok alanda dönemsel olarak eğitim veriyoruz. İş güvenliği konusunda çok hassas bir firmayız. Bakım, onarım, yıkama, yağlama, boyama bölümleri başta olmak üzere mekanik aletlerin kullanıldığı bölümlerde iş güvenliğine ayrıca özen gösteriyoruz.  Personelimizin ne olursa olsun, gerekli ekipmanları kullanmadan ilgili alanlara girmesine engel oluyoruz. Kamera sistemi aracılığıyla da bu alanları denetliyoruz. Uyarılara uymayan personelleri tekrar eğitime tabi tutarak gerekli süreci uyguluyoruz.”

DÖNEMSEL KAMPANYALARI KAÇIRMAYIN

AFT Otomotiv’in dönemsel olarak kampanya başlattığını da anlatan Terzioğlu, “Kampanyalardaki amaçlarımız iç piyasayı ayakta tutmak ve canlandırmak. Gerekli araçlara ihtiyacı olan firmaların ihtiyaçlarını karşılayarak onları mutlu etmek istiyoruz. Yılsonuna doğru da büyük bir kampanya ile müşterilerimizin karşısında olacağız.”

Yorumlar (2)
Mustafa Şaşmaz 12 ay önce
Yunus beyle görüşmek istiyorum
[email protected]
Selami ozkan 9 ay önce
ERZURUMSPORA DESTEGINIZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM ALLAH YOLUNUZ AÇIK ETSIN SELAM VE DUA ILE
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P