banner201

banner177

banner207

Ulaşımın olmazsa olmazı TAKSİ VE DOLMUŞLAR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ulaşımın vazgeçilmez unsuru olan dolmuş ve taksiler hakkında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken dolmuş ve taksicilerin başlıca sorunlarını Bursahaberdar Gazetesi’ne anlattı.

ÖZEL HABER 27.08.2019, 12:55 29.08.2019, 14:13
Ulaşımın olmazsa olmazı TAKSİ VE DOLMUŞLAR

ÖZEL HABER-SERCAN GÜLER

Belediyelerin vatandaşların ulaşım problemine çözüm bulamadığı yıllarda ortaya çıkan dolmuş ve minibüslerin yanı sıra dünyanın her yerinde ulaşım dendiğinde ilk akla gelen sarı taksiler vatandaşlara en hızlı ulaşımı sağlamaları bakımında ulaşımın vazgeçilmez unsuru olarak hizmetlerine devam ediyor.

1100 TAKSİ 305 DOLMUŞ!

Bursa’da bin 100 civarında taksi ve 305 tane dolmuşun bulunduğunu açıklayan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, şu andaki taksi sayısının Bursa için yeterli olduğunu belirterek, “Bursa’daki vatandaşların ekonomik durumlarını özel araç kullanımlarını da göz önüne almak gerekiyor. Örneğin Nilüfer’de özel araç kullanımı çok fazla bazı bölgelerde toplu taşıma araçları tercih edilmiyor. Bursa’da mahallelerin yüzde 80’ninde taksi durağı oluşturduk. 300 civarında dolmuşumuz var. İhtiyaç olan bölgelere de dolmuşları taksiye çevirerek ihtiyacı kapatıyoruz.” dedi.  Öte yandan dolmuşların taksiye dönüşümü noktasında şu anda sıkıntıların mevcut olduğunu belediye ile ortak çalışmaların devam ettiğini belirtti.

DURAK DEĞİŞİKLİĞİ YASA DIŞI!

Müşteri potansiyeli yüksek olan taksi duraklarına geçmek isteyen dolmuşlardan, taksi duraklarının ciddi anlamda para istediği yönündeki iddiaları değerlendiren Topçu, “ Böyle bir durum asla yasal olamaz. Yasal olmayacağı gibi para veya başka bir şeyin teklif edilmesi, verilmesi de doğru olmaz. Şunu unutmamaları gerekiyor. O duraklar şahısların değil. Araç sahipleri duraklar için kira ödüyor. O durakta kaç tane araç varsa o araçların araç sahipleri farklı kişiler. Hiç kimsenin bir rakam söyleme, isteme hakkı asla yok. Odamızın konu hakkında bilgisi olmadığı gibi bu gelişmeler kesinlikle yasal değildir.” dedi.

ESKİ GAZ İSTASYONLARI GERİ GELİR Mİ?

“Günümüzde araçların bir çoğunun motorin yakıt kullanması nedeniyle, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın daha önce hizmet veren ve kapanan gaz istasyonlarının yerine yakıt istasyonlarının kurulması mümkün mü?” sorumuza cevap veren Topçu; “Araçlar LPG’den dizel yakıta geçince gaz istasyonumuzu kapattık. Şu anda diğer akaryakıt istasyonların kazançlarında düşüş yaşanıyor. Bizler böyle girişimde bulunduğumuzda orada çalışacak kişilerin ve işletmenin maliyetlerinin yükü bize ağır gelir. Bu anlamda hizmet etmek tabi ki isteriz ancak şu anda mümkün değil” dedi. 

6-7 KİŞİLİK DOLMUŞLAR OLUR MU?

“Dolmuşlarının yolcu kapasitelerini 4’ten fazla olması yönünde neler düşünüyorsunuz?” sorumuza da açıklık getiren Topçu, “Bursa Büyükşehir, taksi dolmuş ve servis araçları yönetmeliği çerçevesinde  dolmuş araçlarının kapasitesi 4 kişilik olarak tanımlanmıştır. Bunun değiştirilmesi şu anda mümkün değildir. Daha önce esnafımızın bu yönde talepleri oldu. Ancak talepleri geri çevrildi.Tüm esnaf kardeşlerimiz araç kapasitelerinden ziya dedaha kaliteli hizmeti nasıl veririz sorusuna cevap aramalılar.” diye konuştu.

İLÇE TAKSİLERİ MERKEZDEN YOLCU ALAMAZ!

İlçe taksilerinin Bursa merkezinde kural ihlali yaptıklarını ve çok sayıda şikayet aldıklarını tekrar vurgulayan Topçu uyarılarda bulunduğu açıklamasında şöyle konuştu, ”Bursa’da merkezde ki bir taksi Kestel’e yolcuğu götürdüğü zaman yolcusunu bırakır geri döner oradan yolcu alamaz. Bazı ilçe taksileri önceden bu kuralları çok ihlal ediyordu. İlçe dışında faaliyetlerini sürdürüyorlardı. Bu anlamda denetimler sürüyor. Tamamen önlemek bunu çok zor ama cezaların caydırıcı olduğunu düşünüyorum. Görev yeri dışında faaliyet gösteren taksiler ilk yakalandıklarında 15 gün, ikinci yakalandıklarında ise 1 ay araçları bağlanıyor, bunun yanında para cezaları da uygulanıyor.  Kanunen belirtildiği gibi UKOME kararında da taksilerin gideceği yere yolcusunu bırakacağı ve oradan boş döneceği açıkça belirtilmiştir. Taksici kardeşlerimiz kendi haklarına razı olarak düzenin sağlamaları gerekiyor. Denetimlerimiz yapılıyor.”

ÖTV İNDİRİMİ KALICI OLUR MU?

Ticari araçlar için biten ÖTV indirimi hakkında açıklamalarda bulunan Topçu, “ ÖTV indiriminin kalıcı hale getirilmesi için çok sayıda talep var bizimde çalışmalarımız sürüyor. Araçların büyük bir kısmı yenilendi. ÖTV indirimi Bir araçta 35-40 bin lira gibi bir avantaj sağladı. Vatandaşlarda artık yeni araçları tercih ediyor. Yeni model araçlar hem güvenli hem daha konforlu.”

TOPÇU’DAN TAKSİMETRE HAMLESİ

Taksilere gelen zamlar sonrasında taksimetre ayarlatma işlemleri için alınan ücretin artması konusunda girişimlerde bulunduklarını açıklayan Topçu, “Geçen dönem 175 liraya taksimetre ayarı yapılıyordu. Bursa’da taksimetre ayarı yapan 3 marka bulunuyor. Son gelen taksi zammı sonrasında taksimetre ayarı için 600 lira fiyat isteniyordu. Bu noktada tepkimizi dile getirdik.  Federasyon tarafından yüksek ayar bedeli için davamızı açtık.  Bursa için 425 lira ayarlatma ücreti olarak anlaşma sağlandı. Aynı firma farklı şehirlerde farklı fiyat tarifesi uyguluyor bir yasal düzenleme şart. Esnafımızın hakkını sonuna kadar arayacağız” dedi.

EĞİTİM ŞART AMA TALEP YOK

Bursa’da artan yabancı turist sayısına bağlı olarak taksicilere yabancı dil eğitimi verilmeli mi, taksiciler yabancı turistlerle nasıl anlaşıyor?” sorumuzu yanıtlayan Topçu, “Yabancı dil eğitimi için taksici esnaflarımıza ders verdik ancak programa 22 kişi katıldı ve son zamanlarına doğru yalnızca 3 kişi kaldı. Talep olmadığı için yeniden gündeme getirimedi. Ancak taksicilerimiz ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini geliştirmelerinde fayda var sorunlarına isteklerine her zaman kapımız açık onların yanındayız,” dedi. Haber merkezimizden istedikleri zaman iletişim kurarak yabancı dil desteğinden diğer sorunlara kadar destek veriyoruz. Taksici arkadaşlara tavsiyem yabancı turistin yoğun olduğu bölgelerde yabancı dil eğitimi almış gençlere dönemsel olarak istihdam sağlayabilirler.”

TEK RENK DOLMUŞ NEDEN OLMASIN

Bursa’da dolmuşların renklerinin tek tip olması yönünde zamanında çalışmaları olduklarını belirten Topçu, taksiler gibi dolmuşlarında tek tip olmasının güzel bir uygulama olabileceğini ancak bu uygulamanın esnaf için maliyet oluşturacağı için böyle bir uygulamayı zorunlu tutmadıklarını ifade etti.

UBER BURSA’DA OLMAZ

Uber ve benzeri uygulamaların her zaman karşısında olduklarını belirten Topçu, “ İstanbul birçok ülkeden büyük bir şehir bu anlamda nüfusu çok fazla ve her kesimden insanın bir arada yaşadığı bir yer olduğu için İstanbul’un altyapısı böyle uygulamalarla sürekli gündeme geliyor. Ancak Bursa özelinde konuşacak olursak Bursa’da Uber ve benzeri uygulamalar olmaz” dedi.

DOLMUŞ DURAKLARIN HAT UZATMA TALEPLERİ

Dolmuşların hat uzatma yönünde talepleri olduğunu ancak taleplerin şu anda onaylanmadığını açıklayan Topçu, dolmuşçulara şu çağrıda bulundu, “Bizim burada göz ardı ettiğimiz noktalar var. Dolmuş zaten 4 kişi taşıyor, mesafe uzadıkça zaman kaybı çoğalacak örnek verecek olursak, Soğanlı Dolmuş Durağı önceden Gaziakdemir Mahallesi’ndeydi ve hat uzadı şu anda Gaziakdemir’de ki yolcular sıkıntı yaşıyor. Soğanlı’dan gelen araç dolu geldiğinde Gaziakdemir’de ki yolcu araca binemiyor. Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesine hattın uzadığını varsayarsak bu sefer mağduriyet büyüyecek. Hattı uzatmakla fazla yolcu alınmaz. Dolmuşçularımıza mevcut yolcularını koruyarak yolcularını kaybetmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Belediyede bu konudaki taleplere sıcak bakmıyor. Dolmuştan taksiye geçen araç sayısı artınca dolmuş sayısı azaldı bu anlamda bizlerde hat uzatma taleplerine sıcak bakmıyoruz.”

24 SAAT TAKİP

Her şeyden önce can güvenliğine vurgu yapan Topçu, “Taksici ve dolmuşçu esnafımızı 24 saat takip ediyoruz, her şeyden önce onların can güvenliği bizler için çok önemli herhangi bir olumsuz durumda kolluk kuvvetlerine bildirerek her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde projeler üreterek Bursa’mıza ne kadar katkı koyarsak bizlerde o kadar mutlu oluruz. Esnafımıza ve Bursa halkına kaliteli hizmet vermek adına tüm gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HERKES DOLMUŞ-TAKSİ KULLANAMAZ”

Taksi ve dolmuşlarda şoförlük yapabilmek için kart zorunluğuna vurgu yapan Topçu son olarak şunları söyledi, “Şoför esnaflarımız sabıka kaydı, uyuşturucu testi, psiko-teknik belgesi alması gerekiyor aksi takdirde bizler eğitime dahi almıyoruz. Binlerce vatandaşın can güvenliği şoförlere emanet ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yönetmeliğine kart zorunluğunu özellikle koydurduk.  Belgesi olmadan araç kullanan şoförlere gerekli cezalar uygulanıyor.”

ŞEHİR HASTANESİ’NDE TAKSİ BİLMECESİ

Başkan Topçu, Şehir Hastanesi özel mülkiyet olduğundan dolayı burada taksi durağı kurma yetkisinin UKOME kararıyla alınacağını belirtti. Hastanenin rant kapısı haline gelmeden, mevcut sorunların çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin  gerekli adımları atması gerektiğine vurgu yaptıTopçu son durumu şöyle anlatı,   “Bursa’da ki bütün taksi durakları belediyenin mülkiyetinde bulunuyor. Özel bir mülkiyet olduğu için yaşanacak muhtemel sorunlarda mağduriyetler yaşayabiliriz.  Araç ruhsatlarında çalıştıkları durakların isimleri bulunuyor. Özel mülkiyetlere sıcak bakmadık, bakmıyoruz. Büyükşehir Belediyesi 60 tane T plaka satma kararı aldı. Şehir Hastanesi’nde 60 plakanın iş yapmayacağını belirttik. Daha sonra sayı 20’ye düştü. Belediye borçlarından dolayı 10 adet T plakayı kendilerinin satacağını diğer 10 adet T plaka içinde dolmuştan taksiye geçmek isteyen esnaflarımız için uygun olacağı belirtildi.  Ancak bu talebe ve belediyenin T plaka satmak için yaptığı girişimlere itiraz ettik. Konu yargıya taşındı süreç devam ediyor.”

ÖNCELİK DOLMUŞÇULARIN

Şehir Hastanesi’ne kurulması planlanan taksi durağı için önceliğin dolmuş esnafında olması gerektiğini vurgulayan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü, “Şu anda hastanede Taksicilik yapmak isteyen dolmuşçu esnafımızda büyük sıkıntı yaşayacak.  Özel mülkiyet olduğu için yüksek bir kira talep edildiğinde ciddi maliyetler oluşacak. Bizler günlük olarak Şehir Hastanesi’ne giriş çıkış yapan taksileri izliyoruz. Günlük 15 ile 25 arasında taksi hastaneye giriş yapıyor. 20 taksili bir hat kurulduğunda her taksi günlük bir defa işe çıkacak. Ama yine de burada taksi durağının bulunması gerekiyor. Şehir Hastanesi için öncelik dolmuşçu esnafımızındır anca dolmuşçu esnafımız oraya çıkmak istemezlerse bu mağduriyet bir şekilde mutlaka giderilecektir.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P