12.05.2020, 16:42

PERFORMANSINIZI ARTTIRACAK MÜZİK TÜRLERİ

Ofis mobilyalarının değişilmez adresi Masachi Bursa olarak, çalışırken performansınızı arttırarak motivasyonunuzu sağlayacak müzik türlerini sizler için derledik. 


Ofiste müzik dinleyen kişilerin dinlemeyenlere oranla üretkenliğinin fazla olduğu kabul edilmiş bir gerçektir. Üretken çalışan müzikleri çeşitlilik gösterir. Barok döneme ait bir eserden, motivasyonu sağlayacak marşlara kadar birçok farklı tür çalışanlar üzerinde olumlu etkiler oluşturmakta ve işi daha keyifli hale getirmeyi sağlamaktadır.

Araştırmalara göre en fazla beğenilen ve tercih edilen üretken çalışan müzik türlerini kısaca derleyelim;


WHİTE NOİSE

Anne karnındaki huzuru sağlamak yaptığınız iş için gerekliyse; anne karnındaki uğultuya benzeyen “White Noise” (beyaz gürültü) sizin için doğru bir müzik türü olacaktır.

Ofis ortamındaki en ufak ses bile konsantrasyonunuzu etkiliyor ve motivasyonunuzu düşürüyorsa, radyo dalgası, yağmur, rüzgar ve duş seslerine kadar pek çok seçenek sunan white noise üretkenliğinizi geri kazanmak için uygun müzik olabilir. Rahatlatıcı etkisi 1 yaşına kadar bebekler için de önerilme sebebidir.


 

KLASİK MÜZİK

“Mozart Effect” adı verilen klasik müzik ile üretkenlik arttırma çalışması, gününün bir kısmında klasik müzik dinlemenin üretkenliği artırma, anlamayı kolaylaştırma ve IQ’yu yükseltme gibi muazzam etkilere sebep olmuştur.

Yaratım sürecindeki bir proje aşamasında klasik müzik ile ilhamı yakalamak sanırım tesadüf olmaz. Süt sağım aşamasındaki büyük başlara kadar bir çok ilginç araştırmaya konu olan klasik müziğin, zihindeki olumlu etkileri yadsınamaz bir gerçektir.

DOĞA SESLERİ

Olumlu olmak, pozitif kalabilmek ve konsantrasyonu stabil tutmak işinizde önemliyse, Spotify’ dan doğa seslerini açıp rahatlamanız ve gün boyu modunuzun düşmemesi, işinizdeki üretkenliğiniz için faydalı olacaktır.

Doğanın huzurunu ofis masanıza kadar getirmek ve pozitif bakış açınızı gün boyu sürdürmek, müzik tercihlerinizi doğa sesleri ile değiştirmekle mümkün. Gözlerinizi kapayın ve kendinizi doğanın ortasında hissedin.

ENSTRÜMENTAL MÜZİKLER 

Şarkıların sözleri dikkatimi dağıtır diyorsanız, enstrümantal şarkılar sizin için daha uygun olabilir. Zaten bir parçanın sizin odaklanmanızı sağlayabilmesi için sözlere ihtiyacı yoktur. Sadece müzik zihin açıcı olması açısından kendi başına da çok etkileyici bir araçtır.

Yapılan çalışmalarda enstrümantal müzik dinleyen öğrencilerin dinlemeyenlere göre daha başarılı olduğu saptansa da aksini iddia eden ve etki etmediğini kabul eden araştırmalar da mevcuttur.

İYİ HİSSETTİREN - MOTİVASYONU YÜKSELTEN ŞARKILAR 

Elinize mikrofonu alıp şarkı söyleme isteği duyuyorsanız doğru şarkıyı dinliyorsunuz demektir. Marşlardan, rock, rap ya da pop şarkılara kadar dile dolaşan iyi hissettiren tüm şarkıları bu kategoride değerlendirebiliriz.

Hiç azalmayan bir işe sahipseniz, ofisten çıkabilmek sadece bir hayal ise ya da tüm gün sahada skora yansıyan bir iş yapıyorsanız enerjinizin şaha kalkması ve kendinizi tam motive hissetmeniz için bu tarz şarkılar size çok iyi hissettirecektir.

VİDEO OYUN MÜZİKLERİ

Video oyunlar eğlenirken tam konsantrasyon gerektiren eğlence araçlarıdır.

Bir eğlence arasındaki gibi düşündüren, aynı zamanda oyundaki hızı ve dikkati işinize entegre etmenize olanak tanıyan bu yöntem bir çok çalışan için doğru yöntem olmakla birlikte, sizin için doğru müziği bulmak çalışmanın işe yaraması için çok önemlidir.

Ofiste müzik dinlemek yaptığınız işe konsantre olmanızı sağlayacak önemli bir yöntem. Aynı zamanda beyin fonksiyonlarınızı daha etkin bir şekilde, hedefe yönelik kullanmanızı sağlayarak yaratıcılığınızı da geliştiren bir yöntem. Üretken çalışan müzikleri dinlemek işinize odaklanmanızı ve yoğunlaşmanızı kolaylaştıracaktır.

Yorumlar (1)
okan 4 yıl önce
Evet, müzik kesinlikle olmazsa olmaz :)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P