banner204

banner177

banner193

banner205

21.07.2019, 02:24

 Piyasalar reform bekliyor!

Türkiye’de son dönemlerde gündem ekonomi olmaya devam ediyor. Açıkçası sadece Türkiye’de değil ticaret savaşları, güven ortamının kaybolması, yatırımcıların güvenli liman arama eğilimleri, belirsizlikler dünyada da ekonominin konuşulmasını gündem oluşturmasını sağlıyor.

Bizde ki ekonomi gündemine gelince, 2018 yılında yaşadığımız kur şokuyla birlikte ekonomimizde bazı fay hatlarının kırılması firmaların ve hane halklarının hazırlıksız yakalanmasına neden oldu. Kurun yüksek olması hammadde ve yarı mamulü dışarıdan alıp içeride üreterek iç pazara satan Türk imalat sanayisini durgunluğa ittiğini, maliyetlerin arttığını ve bunun sonucunda da nihai ürünlere gelen zamlarla enflasyon rakamlarının yükseldiğine şahit olmuştuk. Tabi ki bu durumun etkileri; faizlere, hazinenin nakit dengesine de etkileri olmuş para politikamızı da etkilemişti. Özellikle döviz borcu olan özel sektörün felç olmasına, istihdam kayıplarına da neden olmuştu.

Bugün baktığımızda özel sektörün borç problemi devam etmekle birlikte, bankaların risk ortamından dolayı kredi açamadığını, kaynak bulma konusunda sıkıntılıların yaşandığı şirketlerin kredi ve ödeme yükümlülüklerini yerine getiremediğini açıkça görebiliyoruz. Bu da bankalardaki sorunlu kredilerin yüzde 5’lere gelmesine sebep oluyor ki kredi muslukları açılmazsa bu oran artacak gibi gözüküyor. Faizlerin yüksek olmasından dolayı da kredi alabilen kısmen kredilere ulaşabilen firmaların büyük bir bölümünün bu krediyi yatırım için değil borçlarını kapatarak faaliyetlerini sürdürmek için kullandıkları aşikar. Çünkü bu faizlerle yatırım yapmak mümkün değil. Şuan ki yüksek faiz oranlarıyla borç alıp yatırım yapan bir şirketin yatırım getirisi borçlanma maliyetinden yüksek olamaz. Böyle bir yatırım getirisi maalesef yok.

Enflasyonun düşmesiyle birlikte bir nebze de olsa faizlerin düşme olasılığı oluşmuş durumda bu anlamda, TCMB’nin 25 Temmuz’da yapacağı toplantı merakla bekleniyor. Ancak ABD’nin Türkiye ile tasarruflarının 30 Temmuz’da belli olması bekleniyor.  G-20 Osaka Zirvesi’nden sonra oluşan iyimserlikten sonra, kurun hem faizler hem de enflasyon üzerinde ki etkileri göz önüne alındığında Merkez Bankası faizleri sabit tutup ABD’nin tasarruflarını bekleyebilir.

Bir diğer konu ise piyasaların beklediği ekonomi ve yargı reformları… Tabi ki bunların yanında eğitim reformunu da… Bizim yeniden Türkiye olarak bir hikâye oluşturmamız şart! Özellikle eğitimin ezbercilikten çıkarılarak analitik düşünce çerçevesine oturtulması, bilime dayalı 21. Yüzyıl eğitimi ile girişimcilik, yabancı dil eğitimiyle yabancı ülkelerle inovasyon sağlayacak bireyler yetiştirmek zorunda olduğumuz açık. Çünkü ülkemizde hem katma değerli üretim hem de yüksek ihracat şart. Dış dünyayla rekabet edebilen reel sektörler oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu konular elbette uzun vadede getirisi oluşacak, meyvelerini daha sonra toplayacağımız reformlar. Ülkemizin bu konularla ilgili yeterli beşeri sermayesi, insan gücü ve iş yapma potansiyeli var. Yeter ki biz enerjimizi doğru yerlere harcayalım. Bizi başarıya götürecek neticeler gerekli özen ve sabır gösterildiği takdirde; kısa vadeli bakış açısıyla değil, uzun vadeli bakış açısıyla oluşacaktır.

BİZ BUNLARI BAŞARABİLİRSEK NE OLUR?

*İhracatla döviz bollaşır.

*Vatandaşın geliri iyi olursa çok tasarruf eder.

*Çok yatırımla, çok üretim ve düşük enflasyon olur.

*Düşük enflasyon ve verimlilik; tekrar düşük faiz ve çok üretim yani büyüme demektir.

Bu büyüme modeliyle de cari açık vermeden Türkiye’nin potansiyel büyümesi yüzde 5 ise bugün bu oranın üzerinde cari açık vermeden ülkemizi sürdürülebilir büyüme modeliyle büyütmüş oluruz.

Dünyanın sorunlarının bu kadar acil olduğu bir ortamda sadece ekonomi de değil tüm sorunlarımızın en kısa sürede çözülmesini temenni ederim. Üstlerinde fazlasıyla yük bulunan ve bunu başarıyla yapan başta ihracatçılarımız, turizm sektörü ve ekonomiye katma değer sağlayan diğer tüm sektörlere ve paydaşlarına bol ve hayırlı kazançlar…

Yorumlar (164)
Anonim 5 yıl önce
Ekonomi konusunda yazınız muhteşem çözüm önerileriniz kısa vadede kesin sonuçlar getirecektir gerekli merciler tarafından da keşfedilmeniz gerektiğine gönülden inanıyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
DIVINE MOON 4 yıl önce
DEĞİŞEN YAŞAM HABERLERİ !!!!
Bu hayatın bir dönüşümü! Benim adım Mrs Busarakham, ben Tayland'lıyım. Belirli bir finansal analiz nedeniyle, geçen ay yaptığım sözleşme planlandığı gibi gitmedi. Bu yüzden kredi almaya karar verdim, ancak kötü kredi puanım nedeniyle asla onaylanmadı. Birkaç gün önce, kuruluşumdan bir bayan geldi ve bana% 2 faiz oranı ve daha iyi bir ödeme planı ile DIVINE MOON İŞBİRLİĞİ KREDİ ŞİRKETİ'ni çevrimiçi anlattı. Ve bana DIVINE MOON İŞBİRLİĞİ KREDİ ŞİRKETİ'ne yönlendirilene kadar birkaç kez kandırıldığını söyledi. Sonra onlarla [email protected] adresinden iletişime geçtim ve bana çok mutlu olduğum krediyi verdiler.
Eric lenders 4 yıl önce
İyi günler,
Acilen kredi mi arıyorsunuz? Faturalarınızı ödemek ister misiniz ve
Gayrimenkul Satın Alma (Yatırım kredileri) / İnşaat kredisi? Size 24 saat kredi onayını garanti edebilirim. Esnek geri ödeme koşulları ve zamanında kapanış programı ile her türlü finansal hizmeti sunan birinci sınıf bir yatırım şirketiyiz. Ayrıntılı bilgi için e-posta yoluyla bize ulaşın. E-posta- [email protected]
Teşekkür ederim.
Evelyn Russell 4 yıl önce
Jeg er bosatt i Evelyn Russell, 808 NE 19. St Oklahoma City, jeg er en enslig mor velsignet med 2 døtre. I en stund nå har jeg søkt etter en ekte lånegiver som kunne hjelpe meg med et lån da jeg ikke lenger har en jobb, alt jeg fikk var hoodlums som fikk meg til å stole på dem og på slutten tok de pengene mine uten å gi meg noen lån, håpet mitt gikk tapt, jeg ble forvirret og frustrert, det ble vanskelig for familien min å mate med et godt måltid, jeg ville aldri ha noe å gjøre med noen utlånsselskaper på internett igjen. Ikke før jeg møtte en Gud-sendt lånelåner som forandret livet mitt og familien min. Ved hjelp av et stipendiatmedlem "en utlåner med frykt for Gud i ham, Mr Larry John, var han mannen som Gud sendte for å heve min familie Først trodde jeg at det ikke kom til å være mulig på grunn av min tidligere erfaring før jeg fikk lånet mitt til en verdi av $ 225 000,00 USD på mindre enn 24 timer. Så min råd til alle der ute som virkelig trenger et lån er å kontakte ham gjennom denne offisielle e-postadressen: - ([email protected]). Takk og Gud velsigne
anna 4 yıl önce
Bay Dalton'a bana kredi verdiği için teşekkür etmek istiyorum. kredi almak için birkaç kez dolandırıldım. bugün acil bir krediye ihtiyacınız varsa borçlarımı birleştirmek için bana $40000 verdi elmas kredileri bay dalton demek kadar eposta yoluyla başvurun: [email protected]
anna 4 yıl önce
Bay Dalton'a bana kredi verdiği için teşekkür etmek istiyorum. kredi almak için birkaç kez dolandırıldım. bugün acil bir krediye ihtiyacınız varsa borçlarımı birleştirmek için bana $40000 verdi elmas kredileri bay dalton demek kadar eposta yoluyla başvurun: [email protected]
Sayın Victoria Johnson 4 yıl önce
10.000 ila 10.000.000 Euro arası bir kredi (ticari veya ticari krediler, kişisel krediler, kişisel krediler, ipotek kredileri, araba kredileri, borç konsolidasyonu kredileri, risk sermayesi kredileri, sağlık kredileri vb. İçin) temin edecek gerçek bir finansal kredi şirketi arıyorsunuz. ))
Ya da herhangi bir nedenle bir banka veya finans kuruluşundan kredi alamıyor mu?
Şimdi başvurun ve gerçek bir finansal kredi alın. 3 günde işlenir ve onaylanır.
PASİFİK FİNANSAL KREDİ FİRMASI Doğrulama için ülkenizin geçerli bir kimlik kartı veya uluslararası pasaportu ile bireylere ve şirketlere% 2 gibi düşük bir faiz oranıyla gerçek finansallar sağlayan uluslararası bir kredi kuruluşuyuz. 1 (bir) yıl sonra kredi geri ödemeleri başlar kredi alınır ve geri ödeme süresi 3 ila 35 yıldır.

Anında yanıt vermek ve 2 iş günü içinde sınır başvurunuzu işleme almak için
Bize doğrudan bu posta yoluyla ulaşın: [email protected]

Aşağıdaki bilgilerle bize ulaşın:

Ad Soyad: ____________________________
Kredi olarak ihtiyaç duyulan para miktarı: ________________
Kredi vadesi: _________________________
Kredinin amacı: ______________________
Doğum günü: ___________________________
Cinsiyet: _______________________________
Evlilik durumu: __________________________
İletişim Adresi: _______________________
Şehir posta kodu: __________________________
Ülke: _______________________________
Meslek: ____________________________
Cep telefonu: __________________________

Hemen yanıt talebinizi şu adrese gönderin: [email protected]

teşekkür

İcra Kurulu Başkanı Bayan Victoria Johnson
Max A Bent 4 yıl önce
Borçlarınızı kapatmak için acil bir krediye mi ihtiyacınız var yoksa işinizi geliştirmek için bir öz sermaye kredisine mi ihtiyacınız var? Bankalar ve diğer finans kuruluşları tarafından reddedildiniz mi? Bir kredi konsolidasyonuna veya ipoteğe ihtiyacınız var mı? Tüm finansal problemlerinizi geçmişte bırakmak için buradayız, daha fazla aramayın. Bize e-posta ile ulaşın:

[email protected]
[email protected]

Bu Ocean Finance Mortgages. % 2 gibi makul bir faiz oranıyla ilgilenenlere kredi sunuyoruz. Aralık, 5.000,00 Euro ile maksimum 100.000.000,00 Euro arasında değişir.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P