banner204

banner177

banner193

banner205

ALFATLI, "YANLIŞTAN BİR AN EVVEL DÖNÜLSÜN“

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı  gündeme dair yapılan açıklamada, “Üzülerek gördük ki, şu ana kadar  açıklanan bu reform  hamlelerinin içeriği konusunda  yeterli ve tatmin edici  uygulamalar  hayata geçirilememiştir.” dedi. Alfatlı, iş dünyasının ve işçilerin yaşadığı sorunları anlattı.

POLİTİKA 14.04.2021, 14:25
ALFATLI, "YANLIŞTAN BİR AN EVVEL DÖNÜLSÜN“

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı'nın o açıklaması

“Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik  yapılmasına dair”  18 Maddelik Torba kanun  teklifi Plan Bütçe Komisyonundan geçmiş ve  TBMM’ye gelecektir.

Cumhurbaşkanımızın 2 Mart 2021 Tarihinde Kamuoyu ile paylaştığı, İnsan Hakları eylem planı  ve hemen akabinde 12 Mart 2021 Tarihinde Yatırım,İstihdam,Üretim  ve ihracatı arttırıcı ve destekleyici Ekonomi Reformları , ülkemizi  özellikle pandami döneminde ciddi sıkıntı çeken tüm kesimleri heyecanlandırmış idi.

Üzülerek gördük ki, şu ana kadar  açıklanan bu reform  hamlelerinin içeriği konusunda  yeterli ve tatmin edici  uygulamalar  hayata geçirilememiştir.

2018 Yılında  ekonomik gerekçeler ile  yaklaşık 939,000 adet Kurumlar Vergisi mükellefinin, kurumlar vergisi oranını %20 den %22 ye arttırmış ve üç yıllık süre 2020 yılında son bulmuş idi.

Daha çok destek ve teşvik bekleyen iş dünyası, 2/3519 Esas nolu  torba yasa ile  Kanun teklifinin 13, maddesinde yaklaşık 939,000 kurumlar vergisi mükellefini ilgilendiren  vergi oranı %25 oranında arttırılarak 2021 yılında %20 den %25 e  çıkartılması planlanmaktadır.Bu oran 2022 yılında ise %23 olarak uygulanacaktır.Bu kabul edilemez bir durumdur.

Ayrıca SGK tarafından çalışanlara verilen birçok destek ve teşvik , bu sistemin  oldukça karmaşık olmasından dolayı da  ,işverenler bu desteklerden  yeterince yararlanamamakta, varsa eksik yararlanılan destek ve teşvikler  geriye doğru 6 ay  süresince mükellef tarafından düzeltilebilirken, bu kanun teklifinde  işverenin  düzeltme hakkı , elinden alınmaktadır.

Bize göre  kurum , düzeltme hakkını  işverenin elinden alacağına , işverenlerin   eksik yada yeterince  verimli kullanamadığı bu teşvikleri resen düzeltmek sureti ile  istihdam üreten, yatırım yapan  vergi ödeyen  işverenlerimize ve işçilerimize bu hizmeti vermeli, kanunen tanınan tüm imkan ve hakları  resen kullandırılmalıdır.

Dünya olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde , esnafımıza ,sanayicimize, çiftçimize, üretenimize  ilave yükler yüklememek , imkanlar ölçüsünde onların yüklerini  hafifletmek de  devletimizin en asli görevidir.

Bu vesile ile Huzur iklimi Ramazan ayının Tüm İslam Alemine  önce sağlık , huzur  ve bereket getirmesini Yüce Rabbimden diliyorum.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P