banner177

banner193

Erdoğan, "Faiz düştükçe enflasyonda düşecek"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, S-400'lerle ilgili olarak, hiçbir tehdit ve yaptırımın güvenlik tedbirlerine engel olamayacağını söyledi. F-35'ler konusunda ise Erdoğan, 'F-35 vermiyor musunuz, biz o konuda da tedbirlerimi alırız, başka yerlere yöneliriz. Bu konuda da çalışmalarımız yaptık, yapıyoruz' dedi. Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

POLİTİKA 26.07.2019, 12:29
Erdoğan, "Faiz düştükçe enflasyonda düşecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 ve F-35 krizi ile Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ İNDİRİMİ

Dün merkez bankası faizlerde indirime gitti. Peki, ne oldu? Battık mı? Hayır. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Faiz indirimi oranı yeterli değil, yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gelmeli. Faiz düştükçe enflasyon düşer, diğerleri yan unsurdur. Merkez Bankası'nın dün aldığı kararı ben hayati bir dönüm noktası olduğunu görüyorum, bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

31 Ocak 2019'da memleket işi gönül işi diyerek milletimize taahhütlerimizi kamuoyuna ilan ettik. Bu belge ile milletimize şehir planlarını hakkaniyetli hazırlama, altyapı ve ulaşım sorunlarını çözme sözümüz var. Kentsel dönüşümü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütme konusundaki kararlılığımızı ifade ettik. Çevreye saygılı şehirler ile belediye hizmetlerinde tüm varlıklarla uyum gözetme sözü verdik. Halkla birlikte yönetim ilkesi ile şehirle ilgili tüm önemli kararları orada yaşayanlarla birlikte alacağımızı ilan ettik. Milletimiz de bize itibar etti ve tam 755 belediyede AK Partili kadroları yönetime getirdi.

'AK PARTİ'NİN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ DENETİM GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAK'

Biz muhalefet adayları gibi hiçbir zaman seçimlerde atıp tutup da bunun üzerine yatmadık, inkar etmedik. Şu anda hemen inkara başladılar. Birçok verdikleri söz şu anda sanki verilmemiş gibi konuşmaya başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar. Önümüzde daha çok önemli süreç var. Ne yapacağınızı ne yaptıklarınızı hep göreceğiz. Şunu unutmayın ki, AK Parti'nin belediye meclis üyeleri denetim görevini en iyi şekilde yapacaklardır. İstanbul, Ankara gibi bir yerlerde kahir ekseriyet AK Partili belediye meclis üyelerinde. AK Parti'nin parlamentoya getirmiş olduğu herhangi bir yasa tasarısını engellemek için elinizden geleni yapıyorsunuz, bu meşru ama yerel yönetimlerdeki duruş gayri meşru. Nasıl bir anlayış bu?

Göreve geldiğimizde evinde bir arabası olmayan halkım, bırakın birçok yerde artık bir araba, iki araba var. Şu anda benim çiftçimin Anadolu'da traktörü yokken artık Anadolu'nun her yerinde, dün ortak kullanırken şimdi her evin bahçesinde traktör var, biçerdöver var. Bay Kemal'in işi sürekli yalan. Bunlar konuşuyor olabilir ama bizim söylediklerimizi yapma mecburiyetimiz var.

TERÖRLE MÜCADELE

Ülkemizi güney sınırları boyunca terör koridoru ile kuşatma projesini Suriye operasyonlarımız ile bozduk. Fırat'ın doğusunda hala aynı gayret sürüyor. 1984'ten beri terör saldırılarının merkezi olan Kuzey Irak'ta Pençe 1 ve 2 operasyonları ile ilk defa kalıcı çözümler bulduk. Hem doğudan hem batıdan bu terör koridorunu imha etme imkanına ulaşacağız. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını yakaladık. Biz PKK denen çıban başını Kuzey Irak'tan tümüyle atmadığımız sürece bu tür saldırılar devam edecek.

S-400 AÇIKLAMASI

S-400 konusunda ABD'nin aklıselim ile hareket edeceğini umuyorum. Sistem ülkemize gelmeye devam ediyor. Montaj ve eğitimin ardından önümüzdeki baharda, nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. Bu konuda Türkiye'ye hiçbir tehdit ve yaptırımın, bizi güvenlik tedbirlerinden alıkoyamayacağını buradan bir kez daha ifade etmek isterim.

'F-35 VERMİYOR MUSUNUZ, O KONUDA DA TEDBİRLERİMİZİ ALIRIZ'

Biz yaptığımız sözleşmeye uyarız ama biz Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadık. Kongre müsaade etmedi dediler. Buradan Kongre'ye de sesleniyorum. Biz Obama döneminde almayı arzu ettiğimiz zaman siz izin vermediniz. Paramızla vermiyorsunuz o zaman biz kim verirse ona gideceğiz. F-35 vermiyor musunuz, biz o konuda da tedbirlerimi alırız, başka yerlere yöneliriz. Bu konuda da çalışmalarımız yaptık, yapıyoruz. Böyle bir adım atılırsa bir kabile devleti değiliz, bir kabile hiç değiliz. Şu anda savunma sektöründe, gerek devlet gerek özel sektör olarak yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Düne kadar kapılarında bizi adeta bir dilenci gibi beklettiler. İHA mı, SİHA mı alacağız, vermediler. Sayın Bush bir gün, 'Sayın Başbakan size bu yapılanı ben kabul etmem' dedi. O zaman Dışişleri Bakanı'na 'Böyle olmaz, 24 bilemedin 48 saate İHA'ları vereceksiniz' dedi. Bu yeter mi? Terörle yoğun bir mücadele içindeyiz. Bu komşular sağolsun bizi mal sahibi yaptılar. Şimdi İHA'mız var, SİHA'mız da var. Bunların mühimmatları da burada üretiliyor.

ABD'DEN ALINAN BOEING UÇAKLAR İÇİN ÖNEMLİ MESAJ

Sayın Trump'a dedim; 'Bakın, biz sizden şu ana kadar Patriot almadıysak da, 100 tane yeni nesil Boeing uçağı alıyoruz.' Bunun anlaşmaları yapıldı. Bu bir alışveriş değil mi, Patriot almayız da Boeing alıyoruz. Yeni nesilin bir tanesi geldi mesela. Böyle giderse biz konuda da düşünmek zorunda kalacağız. Biz istiyoruz ki, bizim stratejik ortaklarımız bize stratejik ortak olarak davransın.

Önümüzdeki dönemde Suriye ve Doğu Akdeniz'de bölge politikaları konusunda AB ile daha geniş bir uzlaşma zemini yakalayacağımız ümit etmek istiyorum. Savunma sanayiinde işte İtalya, Fransa, hızlandıralım diyoruz. Ağırdan alıyorlar. Siz de çalışın, hızlandıralım ama ağırdan ağırdan gidiyorlar. Hep biz markajdayız. Markaja alıyoruz.

31 Mart seçimlerine birkaç gün kala gerçekleştirilen ikinci saldırıyı da etkisiz hale getirmeyi başardık. O günlerde kredi derecelendirme kuruluşlarının bize karşı nasıl tavır takındıklarını hatırlayın. Özellikle saldırı kanallarını hızlı bir şekilde kapattık. Finansal alanda Türkiye'ye karşı art niyetli girişimlerin gerçekleştirildiği SWAP piyasasında hızla değişikliklere gittik. Bir takım kötü amaçlı girişimlere karşı tedbirlerimizi almış olduk.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P