banner177

banner193

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNDE İLK DETAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. İkili basına yaptıkları kısa açıklamanın ardından özel görüşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında zirvenin en önemli konuları Suriye operasyonu ve Akkuyu Nükleer Santrali konularına da değindi.

POLİTİKA 05.08.2022, 16:00
ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNDE İLK DETAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya geliyor. İki liderin, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra tahıl koridoru anlaşmasındaki son durumu ele alması bekleniyor. İkili basına yaptıkları kısa açıklamanın ardından basına kapalı özel görüşmeye geçtiler.

Putin'den ilk açıklamalar
Ticaret hacmimiz yüzde 70 artmış durumda. Türk akımı inşaatını tamamladık. Türk Akımı düzenli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Avrupa'ya da aktarılıyor. Avrupa, Rusya'dan kesintisiz doğal gaz akışı nedeniyle Türkiye'ye minnettar olmalıdır.

Erdoğan'dan ilk açıklamalar:
Bizim bugün bu ikili görüşmemiz, Türkiye ve Rusya'nın bölgede oynadığı rolü ortaya koyması bakımından çok önemli. Suriye'deki gelişmeleri ele almamız bölgeye rahatlama getirecektir. Terörle mücadelede atacağımız adımlar güç kazandıracaktır. Dünyanın gözü Soçi'de. Akkuyu konusu büyük önem arz ediyor. Akkuyu konusunu sizlerle bir konuya getireceğiz. Akkuyu'daki süreç ertelenmeye fırsat verilmeyecektir. Türkiye'nin enerji temininde yüzde 10 potansiyelini Akkuyu halledecek.

 

Putin kapıda karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rus Sanatoryum'da bir araya geldi. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P