banner204

banner177

banner193

banner205

ORHANELİ NEDEN TEŞVİK KAPSAMINDA DEĞİL?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Büyükorhan, Harmancık ve Keles’in teşvik kapsamına alınırken Orhaneli’nin alınmamasını eleştirdi. Bu kararın Orhaneli için haksızlık olduğunu söyleyen Aydın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Bu haksız uygulamanın düzeltilmesi için bir çalışmanız olacak mı? diye sordu. 

POLİTİKA 27.08.2020, 12:13
ORHANELİ NEDEN TEŞVİK KAPSAMINDA DEĞİL?

Bursa'nın dağ ilçeleri olan Büyükorhan, Harmancık ve Keles, Cumhurbaşkanlığı kararı ile teşvik kapsamına alındı. Teşvik bölgesi dahilindeki bu ilçelere yatırım yapacaklara kolaylıklar sağlanarak 3 ilçeye yatırım yapacaklardan yer tahsisi sağlanacak ve yüzde 20 vergi muafiyeti uygulanacak. Ayrıca SGK işveren prim muafiyeti gibi konularda teşvik uygulanacak.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, teşvik kapsamında yer alan 3 dağ ilçesiyle aynı sosyo ekonomik koşullara sahip olan Orhaneli’nin neden kararda yer almadığını sordu. Orhaneli’nin nüfusunun son 5 yıl içinde 20 binin altına düştüğüne dikkat çeken Erkan Aydın, Orhaneli’de de uygulanacak teşvikle tersine göçlerin başlayacağına dikkat çekti. Aydın, Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

“21 Ağustos 2020 günlü Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı (2846) ile ilinin ait olduğu teşvik grubundan bir alt grupta teşvik uygulanacak ilçeler arasında; Bursa İli’nde Harmancık, Keles ve Büyükorhan ilçeleri yer aldı. Ancak aynı sosyo ekonomik koşullara sahip Orhaneli ilçesi kararda yer almadı. Orhaneli ilçesinin teşvik verilecek ilçeler arasında yer almamasının gerekçesi nedir? Söz konusu uygulama ilçeler arasında adaletsizliğe yol açacağı aşikârdır. Bu adaletsizlik nasıl açıklanmalıdır? Uygulama Orhaneli ilçesine haksızlık değil midir? Bu haksız ve eşitsiz uygulamanın düzeltilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P