banner177

banner193

Türkiye S-400'leri kullanmayacak mı? Nereye konuşlandırılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda partisinin milletvekilleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 4 saatlik toplantının ardından kameralar karşısına geçen Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik S-400'ler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Türkiye S-400'leri kullanmayacak" şeklinde kamuoyunu meşgul eden bir kesim tarafından kasıtlı olarak servis edilen gelişmelere de değinen Çelik, "Türkiye bu sistem almışsa bunu kullanacaktır" dedi.

POLİTİKA 06.07.2019, 17:01 06.07.2019, 17:07
Türkiye S-400'leri kullanmayacak mı? Nereye konuşlandırılacak?

"Türkiye bu sistemi almışsa, parasını ödemişse bunu kullanacaktır" 
Muhalefetin S-400 konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Çelik, şunları söyledi: 
“Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Dışarıdaki yorumları muhalefet partileri içeriye tercüme ederek, orijinal bir fikir gibi sunuyor. Biz dışarıda bir basın yayın organında okuduğumuz, bize iyi niyetli görünmeyen bir takım tavsiyelerin bir müddet sonra gerçekmiş gibi kabul edilip muhalefet tarafından bir eleştiriye dönüştürüldüğünü düşünüyoruz. Türkiye’nin ciddi bir şekilde güvenlik ile ilgili herhangi bir açığının olmaması gerekir. Hava savunma sistemimiz güçlendirilmesi milli güvenliğimizin gereğidir. Türkiye bu sistem almışsa bunu kullanacaktır. Bunun parasını ödemişse kullanacaktır. Suriye ve Irak kaynaklı tehditler, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler bunu gerektiriyor. Batıl müttefiklerimizin de şuna dikkat etmesi gerekir. Türkiye’nin sınırları aynı zamanda Avrupa Birliği ve NATO’nun sınırlarıdır. Türkiye sınırlarının korunması demek aynı zamanda Avrupa Birliği ve NATO sınırlarının da korunması demektir. Bu müttefiklerimizin bize destek vermesi gereken bir konudur” açıklamalarında bulundu. 
"Türkiye'nin ihtiyacını maksimum şekilde karşılayacak şekilde konuşlandırılacak" 
Çelik S-400’lerin teslimatının ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili bir soruya ise, “Çok kısa günler haftalar sayılı. Açıklamalar Temmuz diye yapılıyordu. Yer konusu değerlendiriliyor. En uygun yer neresi olur. Milli Savunma Bakanlığımızın bir arzları vardı sayın Cumhurbaşkanımıza Bu değerlendirme yapıldıktan sonra Türkiye’nin ihtiyacını maksimum şeklide karşılayacak şekilde konuşlandırılacaktır” diye yanıt verdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P