banner204

banner177

banner193

banner205

UÇAK, “RİSKLİ BİNALARDA İNSANLARIMIZIN YAŞAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Salih Uçak, “İzmir’de meydana gelen depremde kayıplarımız 114’e, yaralılarımız 1035’e yükseldi.. 137 vatandaşımızın tedavisi ise devam ediyor. Riski binaların tespit edilememesi veya riskli binalarda insanlarımızın yaşamaya devam etmesi kabul edilemez. En çok can kaybının olduğu 2 apartmanın çürük raporunun olmasına rağmen bildirilmemesinin sonuçlarını böyle yaşamak çok üzücü.  İzmir’i 30 yıldır aralıksız yönetenlerin özeleştiri yapmaları gerekiyor” dedi.

POLİTİKA 04.11.2020, 16:02 04.11.2020, 16:42
UÇAK, “RİSKLİ BİNALARDA İNSANLARIMIZIN YAŞAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Salih Uçak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Uçak İzmir’de yaşanan deprem felaketinde değindiği açıklamalarında, “Hükümetin açıklamalarına göre; İzmir’de meydana gelen depremde kayıplarımız 114’e, yaralılarımız 1035’e yükseldi. Tedavisi tamamlanan yaralı sayısı 883 olarak açıklandı. 137 vatandaşımızın tedavisi ise devam ediyor. Tekrar ve öncelikle; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

“ARTIK YÜKSEK SESLE KONUŞMAMIZIN VAKTİ GELDİ VE GEÇİYOR”

Yapı güvenliği ve sağlıklı şehirleşme gibi önemli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyelerin yapılaşmayı uydudan takip ettiği, malzeme muayenesinin ultrasonla yapılabildiği bir çağda, kaçak yapılaşmanın halen mümkün olması, riskli binaların tespit edilememesi veya riskli olduğu tespit edilen binalarda insanlarımızın yaşamaya devam etmesi kabul edilemez. Özellikle İzmir depreminde yıkılan ve en çok can kayıplarını verdiğimiz iki apartmanın çürük raporu olmasına rağmen bunların ilgili belediyelerce Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirilmemesinin belki de bir olumsuz ve acı sonucunu yaşıyoruz. Yaşanan felaketlerde zorlama bir suçlu arama gayretinde değiliz. Bunun için de 30 yıldan fazla süredir İzmir'i aralıksız yönetenlerin, hesap vermekten kaçsalar bile, bir özeleştiri yapmaları gerekmez mi? Başka sorumlu ya da suçlu aramaya gerek yok. Kim yönetiyorsa, kim sorumluluk makamında ise elbetteki hesabını o verecek. Artık bunları bizim daha yüksek sesle konuşmamızın vakti gelmiştir, geçmektedir."

Konunun tüm yönleriyle, araştırılıp, problemlere çözüm bulunmasına; bu kapsamda dün, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin ortak önerisi olarak oylanan ve kabul edilen “Depremde alınması gereken tedbirlerle ilgili Meclis araştırması”na Büyük Birlik Partisi’nin destek ve katkı sağlayacağı açıklandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P