banner177

banner193

'YA TEMİZLENİR YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ TEMİZLERİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye’de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz" dedi.

POLİTİKA 03.10.2020, 18:44
'YA TEMİZLENİR YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ TEMİZLERİZ'

Hatay'da Tahtaköprü, Reyhanlı ve Büyükkaraçay barajlarının, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı ile Hatay İçmesuyu Arıtma Tesisleri'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yönetimi ile katıldığı törenle açıldı. Erdoğan, “Suriye'de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz. Kendi halkına ve devletine husumeti ana gayesi haline getirmiş bir kesim var. Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülke ve millete husumet besleyenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz” dedi.

Biz Suriye güvende olmadan Hatay ve diğer sınırlarımızın da güvende olmayacağını biliyoruz”

Hatay'ın Suriye meselesinde en çok bedel ödeyen kent olduğunu da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatay, Suriye meselesinde en çok bedel ödemiş şehirlerin başında geliyor. Son 4 yılda gerçekleştiğimiz harekatlarımız buradaki kardeşlerimize vefa gereğiydi. Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını gösterdik. Biz Suriye güvende olmadan Hatay ve diğer sınırlarımızın da güvende olmayacağını biliyoruz. Diğer sınırlarımızda da güven hakim olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“İdlip'te tekrar insanlık dramı yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz”

Suriye'deki teröristlerin söz verildiği şekilde temizlenmesi gerektiğini aksi takdirde Türkiye'nin gereğini yapacağını belirten Erdoğan, “Terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere ses çıkartmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir. Suriye'de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz. İdlip'te tekrar insanlık dramı yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Suriye'deki meselelerin çözümünde tercihimiz barıştır. Türkiye'nin en büyük zenginlik ve gücünden biri de farklı köken, inanç ve mezhep sahibi vatandaşlarını birleştirme başarısıdır” şeklinde konuştu.

“Bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz”

Türkiye için yapacak çok şey olduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdopan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da tüm gücümüz ve imkanlarımızla hayata geçirmeye çalıştığımız bu hedeflere sahip çıkmayan kimse olamaz diye düşünüyoruz ama ülkemizde bir kesim var. Kendi halkına ve devletine husumeti ana gayesi haline getirmiş bir kesim var. Bembeyaz bir örtü üzerindeki küçük kara nokta gibi olan bu kesimler rahatsızlık vermektedir. Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülke ve millete husumet besleyenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu baraj açılışı bile onları rahatsız ediyor. 2023 hedefleri için daha çok atacak adımımız var” diye konuştu.

“Tarımsal hasıla yüzde 45'lik artışla 275 milyar liraya çıktı”

Açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Reyhanlı Barajı ve Sulamalarının bölgenin en önemli, en büyük ve hasretle beklenen tarımsal sulama projesi olduğunu belirterek, “Toplamda 1,3 milyar lira maliyeti bulunan Hatay Reyhanlı Barajımız ile DSİ Hatay yatırımlarımız 900 milyon metreküp suyu depolayacak, Hatay'ın sulanabilir arazisinin yarısına sulama suyu temin edecek, 500 bin vatandaşımızın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan mega yatırımlardır. Büyük bölümünü Cumhurbaşkanlığı Sisteminin hızlı ve etkin yapısı sayesinde tamamladığımız, yeşilin bozkıra karşı verdiği mücadelenin başarılı bir hikâyesini yazdığımız bu yatırımlarımız; inşallah bu kadim toprakların suya hasretini bitirecek. Son 2 yılda da, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği işbirliği ve güç birliği sayesinde, ülkemizin tarımsal hasılası yüzde 45'lik artışla 275 milyar liraya çıktı” diye konuştu.

“Cumhuriyetin ilk 70 yılında yapılan baraj sayısının tam 2 kat”

Türkiye'nin Avrupa'da lider olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, “Dolayısıyla ülkemiz, Avrupa'da lider olup, dünyada ilk 10 ülke arasındaki yerini korudu. Su, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bizim de, bütün politikalarımızı belirleyen en önemli öznedir. Bir damla suyumuzun dahi boşa akmaması ve su kaynaklarımızın değerlendirilmesi adına, son 18 yılda, tam 585 adet baraj inşa ederek suyun gücünü milletle buluşturduk. Bu oran, cumhuriyetin ilk 70 yılında yapılan baraj sayısının tam 2 katıdır. Son 2 yılda da 68 baraj, 45 gölet ve bent, 34 adet içme suyu tesisi, 42 adet HES, 367 adet taşkın tesisini tamamladık. Bu tesislerle toplam 605 milyon metreküp su depoladık. 1 milyon 600 bin dekar araziye sulama suyu verdik, 505 milyon metreküp içme suyu temin ettik, 4 milyar kWh hidroelektrik enerji ürettik, ve 13 milyon dekar alanın da toplulaştırma tescilini sağladık” dedi.

“10 Salda Gölü kadar büyük bir alanı sulayacak”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P