banner201

banner177

banner207

Klima kullanıma dikkat! Fizyoterapist Mustafa Yalçın'dan önemli uyarılar

Yazın kavurucu sıcakları tüm ülkeyi etkisi altına alırken klima kullanım oranları ciddi artış gösterdi. Klima kullanımıyla birlikte ortaya çıkan rahatsızlıklar ve klimaların olumsuz etkilerinden kurtulmak için neler yapılması gerektiği hakkında Fizyoterapist Mustafa Yalçın Bursahaberdar'a açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 09.07.2019, 00:01
Klima kullanıma dikkat! Fizyoterapist Mustafa Yalçın'dan önemli uyarılar



Yaz aylarının gelmesi ile artış gösteren boyun ve sırt ağrılarının çoğunlukla klimalardan kaynaklandığına vurgu yapan Fizyoterapist Mustafa Yalçın, "Havalarin 40 dereceye yaklaşması ile bunaltan sıcak havalarda klima vazgeçilmez hale gelmiştir. Serinletici etkisi olan klima peki gerçekten sadece serinletiyor mu ? Tabiki de hayır. Yanlış ve bilinçsiz kullanımıyla birçok dezavantaji kendisiyle birlikte getiriyor. Kas ağrısı, kas tutulumu, enfeksiyon hastalıkları, allerjik reaksiyonlar, zatürre. En çok karşılaştığımız olan kas spazmı dediğimiz kas tutulumudur. Gün içerisinde terlemenin etkisiyle kaslar gevşerken klimanin sert soğutucu havasina maruz kalan mevcut kasta, tutulum (spazmı) meydana gelmektedir. Eğer bu spazma, temelde yatan bir boyun fıtığı, kireçlenme, omurga eğrilikleri (Skolyoz) ya da Fibromiyalji de eşlik ediyorsa tutulmalarin şiddeti de artacaktır." ifadeleri kullandı. 

Peki ne yapalım?

Bulunduğumuz ortamda klima varsa hava kanallarının önüne geçmemeye özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Yalçın şu uyarılarda bulundu, "Çok sıcak ortamdan çok soğuk ortama geçmemeye çalışalım.Kas spazminda ise bir çok tedavi modalitesi kullanılmaktadır. Bunlardan başlıcaları medikal tedavi dediğimiz kas gevsetici ağrı kesici gibi ilaç türleri ile hastanın hareket etme yeteneğini geliştirmektir. Bir diğer modalite seçeneği ise fizik tedavidir. Fizik tedavide Myofacial gevşetme teknikleri, Elektrik stimulasyonu, sıcak, soğuk, egzersiz basta olmak üzere bir çok tedavi protokolü mevcuttur. Hastaya özel hazırlanmış egzersiz reçetesi ile hastanın günlük yaşam aktivitelerini ağrısız yapmak hedeflenirken kasların güçlenmesi de sağlanır. Kas tutulumunuzda ağrı kroniklesmeden hekiminize başvurmanız önerilir."

 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P