banner201

banner177

banner207

Medicabil'de sıfır enfeksiyon

Özel Medicabil Hastanesi, kurum içi bilgilendirme toplantılarına Özel Medicabil Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Esra Türker’in ‘Sıfır Enfeksiyon’ konulu sunumuyla devam etti.

SAĞLIK 27.12.2019, 13:59
Medicabil'de sıfır enfeksiyon

Özel Medicabil Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, çok sayıda hastane personeli katıldı. Türker, “Hastane enfeksiyonlarının görülme oranı, yataklı sağlık kurumlarındaki en önemli kalite göstergelerinden biridir” dedi.

Sağlık hizmeti ile ilişkili yani, hastane enfeksiyonların; hastanın hastaneye başvurduktan sonra gelişen veya hastanede gelişmesine rağmen bazen hasta taburcu olduktan sonra ortaya çıkabilen enfeksiyonlar olduğunu belirten Türker, “Üriner sistem enfeksiyonu, cerrahi alan enfeksiyonu, pnömöni gibi enfeksiyonlar, sağlık hizmeti ile ilişkili enfeksiyonlara örnek olarak gösterilebilir. Bu enfeksiyonlar; hastanede kalış süresinin uzamasına, yaşam kalitesinin bozulmasına, iş gücü ve üretkenlik kaybına yol açar. Türkiye’de hastane enfeksiyonu gelişen hastaların yatış süresi 1 ile 35 gün uzuyor. Buna bağlı ölüm oranları yüzde 20 oranında artıyor” ifadelerini kullandı.

“Enfeksiyonları önlemek için yoğun bir emek gerekli”

Hastane enfeksiyonlarının görülme oranının, yataklı sağlık kurumlarındaki en önemli kalite göstergelerinden biri olduğunun altını çizen Türker, “Hasta güvenliğinin sağlanması ve tıbbi hataların önlenmesi, hastane enfeksiyonlarının engellenmesinde önemli rol oynuyor. Tıbbi hataları önlemek için, bu hataların sınıflandırılması, saptanması ve bunları en aza indirgeyecek önlemlerin alınması gerekmektedir. Sağlık hizmetlerine bağlı enfeksiyonların gelişmesini önlemek için sıfır riskin sağlanması; sağlık çalışanlarının da bu enfeksiyonları önlemek için gerekli tüm önlemleri uygulamasına bağlıdır. Kısacası, bu enfeksiyonların önlenmesi için; yoğun bir emek, multidisipliner yaklaşım, yönetim desteği ve ulusal sağlık politikaları çerçevesinde denetim ile yaptırım gerektirir” şeklinde konuştu.

İyi uygulanan enfeksiyon kontrol programlarının, hastanede yatış sürelerini, ölüm oranını, maliyeti düşürdüğüne ve hasta memnuniyetini artırdığını sözlerine ekledi.

Özel Medicabil Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Esra Türker bilgilendirme toplantısı sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P