banner201

banner177

banner193

'Şehir'de gündem sağlık turizmi

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyelini görmek ve bu konuda yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Bursa’ya gelen Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Bursa Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti.

SAĞLIK 29.07.2019, 10:23
'Şehir'de gündem sağlık turizmi

Türkiye’de sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulan USHAŞ, Bursa’daki sağlık turizmi çalışmalarını mercek altına aldı. Bu kapsamda Bursa’ya gelerek, bir dizi ziyaretlerde bulunan USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, geçtiğimiz günlerde hizmete giren 1.355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu. Kılıç’a ziyareti sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de eşlik ederken, ikili Bursa’daki sağlık hizmetlerinin son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’dan bilgi aldı.

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, USHAŞ’ın kanunla kurulan çok yeni bir teşkilat olduğunu belirtti. Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında çok önemli yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Kılıçkaya, “Şehir hastaneleri de bu sürecin önemli bir parçası. Bursa ziyaretlerimize ilk olarak şehir hastanesinden başladık. İl Sağlık Müdürümüz güzel bir sunum yaptı. Gerek teknolojisi, gerek alt yapısı ile bursa önemli bir merkez olabilir. Gerek medikal gerek termal turizmde ve diğer başlıklarda Bursa’nın önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Esgin: “Sağlık Turizmini Önemsiyoruz”

Bursa’nın sağlık turizmi konusunda hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise, “Sıcak su bölgesi bu konunun başında geliyor. Dünyadaki örneklerinde olduğu gibi termal kür mantığı ile ülkenin sağlık turizmine kazandırma yönünde yoğun gayretimiz var. Bu halkımız adına istihdam, cari açığın azaltılması ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinde yer alan sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir gelir demek. Bursa açısından da termal bir kent olmamız hasebiyle gerçekten bunu son derece önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Şehir Hastanesi Önemli Rol Oynayacak

Bursa’da son yıllarda yapılan sağlık yatırımları ile kentin sağlık turizminden önemli bir pay alabileceğinin altını çizen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, “Özellikle 6,5 milyonluk hinterlandın nitelikli sağlık hizmetlerini karşılamak amacıyla inşa edilen Şehir Hastanemizin sağlık turizminde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P