banner177

banner193

YILMAZLAR “YALIN HASTANE” KİTABINI İMZALADI…

Medicabil Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Yalın Sağlık, Kalite ve Akreditasyon koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar tarafından yazılan, Medicabil Hastanesi örneklerini içeren “Yalın Hastane” kitabı yayınlandı.

SAĞLIK 14.10.2020, 16:02
YILMAZLAR “YALIN HASTANE” KİTABINI İMZALADI…

Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’ın dördüncü kitabı olan Yalın Hastane kitabı kendi alanında bir ilk özelliği de taşıyor. 2014 yılında 3’üncü kitabı olan “Akredite Yalın Dijital Anestezi”den sonra “Yalın Hastane” kitabını imzalayıp okuyucuyla buluşturan Prof. Dr. Aysun Yılmazlar önceliğinin bilimsel literatüre katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Kitap imzalama gününe Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ve Hastane Yönetiminin ile çok sayıda hastane çalışanı katıldı. Yalın Hastane kitabına yoğun ilginin gösterildiğini vurgulayan Aysun Yılmazlar, ilgiden memnun olduklarını belirtti.  Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Yılmazlar, “Medicabil Örnekleriyle Yalın Hastane isimli kitabımda öncelikle hastanelerin ve hastane yöneticilerinin yalın olması gerektiğini anlattım. Diğer bir bölümde ise hastanelerin nasıl yalın olması gerektiğini örnekleriyle okuyucuya sundum. Başka bir bölümde de hastanede çalışan doktordan temizlik personeline kadar meslek bazında bir sağlık çalışanının nasıl yalın olması gerektiğini yazdım. Hastane alanlarının yalınlığının nasıl sağlanabileceğini ve nasıl olması gerektiğini anlattım. Ek olarak da pandemi süreciyle ilgili olarak acaba yalın hastane yaklaşımı pandemiye yararı ne olduğuna değindim. Kurumlar açısında çokça önemli olan kişisel verilerin kanunun hastanelerde uyarlanmasını ele alarak kitabımda yer verdim ” dedi.

“HER HAREKETİYLE ÖRNEK BİR DOKTOR”

Kitap imza gününde konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen de, bilimsel çalışmaların toplumun gelişmesi için yol gösterici bir misyonu olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aysun Yılmazlar’ın her hareketiyle örnek bir doktor ve insan olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen şöyle konuştu; “En önemli unsur kalıcı eser bırakarak gelecek nesillere örnek olmaktır.  Her akademisyenin zamanını ayırarak yapması gereken bir iş. Medicabil Hastanesi’nde bulunduğu zaman içerisinde 2 örnek çalışma örneği olan eserler ortaya çıkardı. Bazı insanlar bu kitabı alarak sadece kütüphanesine koyanlar olabilir hiç bakmayabilir ama sadece ismini okuyarak bile bir kişinin gelişmesinde, ufkunun değişmesine katkı sağlayabilir. Bunlar o toplumun gelişmesinde çok önemli yol gösterici olacak. Aysun hocamız her türlü hareketiyle örnek bilimsel bir insan olmaya devam ediyor.”

“YENİ KİTAP HAZIRLIĞI YAPIYORUZ”

Yeni bir kitap hazırlıkları olduğunun da müjdesini veren Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “İnsanlığın bilgi almak amaçlı başvuruda bulunacağı literatür desteği çokça olacaktır. Dünyanın bu konu hakkında çalışmaları konusunda okuyucuya doyurucu bilgiler sunmaya hazırlanıyoruz. Bu kitabımızın hazırlık çalışması devam ediyor. Yani bir kişi o kitabı eline aldığında ona yol gösterici olacaktır, inşallah en kısa sürede içeriklerini hazırlayıp kullanıma sunacağız. Güzel bir çalışma örneği olacaktır. Hayal ederek ilk başta bu yola çıkılıyor. Bizde zamanımızı ayırarak güzel, insanlığa faydalı bir kitap ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.”

İmza günü sonunda 5’inci kitabının “Tedavilerde Yalın Yaklaşım” olacağının bilgisini paylaşan Aysun Yılmazlar, üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P