banner177

banner193

"İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul'da devam eden oy sayım işlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Büyükçekmece ile ilgili itirazımızı yaptık, bugün olağanüstü itirazımızı da yapıyoruz. İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz. " diyen Yavuz şunları söyledi: "Biz İstanbul'un her yerinde, Türkiye'nin tamamı için söyleyemiyorum, İstanbul'un her yerinde organizeli bir şeyler yapılmış. Onun için adına organizeli usulsüzlük dedik. Burada 10 binleri aşan rakamlardan bahsediyoruz."

SİYASET 09.04.2019, 13:58
"İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz"

Sayımın sil baştan gerçekleştirilmesine ilişkin talebimiz 5 ilçenin haricinde kabul edilmiş değil. Sonuçta oyların tamamının yüzde 6’sı sayılmışken, fark 29 binlerden 14 binlere indi.

Onun haricinde dile getirilen hususları açıklamak istiyorum. Faik Bey muhtemelen bilmiyor, ya da kendisini yanıltıyorlar ya da işine öyle geliyor. Diyor ki Faik Öztrak Bey, ‘Bu insanları sandık başına getiren sizin idare amirleriniz’ diyor. Biz İstanbul’da da seçim kanunları kitapçığıyla kürsüye çıktık. Kanunun ön gördüğü hususlar çerçevesinde taleplerimizi söyledik. Seçim kurulları ne yapıyor, 13 ilçeyi inceleyebildik, 16 bin kişi o listenin içinden yerleştirilmişken 5 bin kişi de dışarıdan yerleştirilmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da dün yaptığı usülsüzlüklerin yapıldığına işaret ederek: "Dünyaya bakıyorsunuz dünyada bırakın itirazları, mesela Amerika'da yüzde 1 gibi sıkıntılı bir oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada veyahut erken demeyeyim seçimin yenilenmesine gidiyor" ifadelerini kullanmıştı

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P