banner204

banner177

banner193

banner205

Pazar gününe işaret etti! Erdoğan'dan gündeme dair açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

SİYASET 14.06.2019, 18:42
Pazar gününe işaret etti! Erdoğan'dan gündeme dair açıklamalar

Halkımızla beraber dolaşacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde miting yapıp yapmayacağına yönelik soru üzerine ise “Şu ana kadar bu kısa sürede tabii özellikle de belediye başkan adayımız ve geniş çaplı olarak onlar zaten sürecin içerisindeler. Bundan sonraki kalan, son haftaya girerken bu tür halkla kucaklaşma, buluşma toplantıları yapmayacağımı zaten kimse söyleyemez. Bununla ilgili arkadaşlarımla değerlendirmeleri yapıyoruz.

Önümüzdeki hafta içinde planlamalar yapılıp halkımızla inşallah bir arada olmak suretiyle beraber dolaşacağız, halkımızla görüşeceğiz. Kaldı ki Ramazan boyu itibarıyla birçok organizasyonu gerçekleştirdik. Şimdi bazı çalışmaları son hafta içerisinde yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.  

“Belediye başkan adayı olarak devleti tanımamış, affedilemez bir yanlışı yapmışlardır”

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nın Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki VIP geçişi sırasında yaşanan olaylar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz valiler başkanların o ildeki temsilcisidir ve devletin valisini bu şekilde bir küfürle anmak, kabul edilebilir bir şey değildir. Tabii vali bey şu anda valilik olgunluğu içerisinde süreci işletiyor. Ben inanıyorum ki vali bey şu seçim sebebiyle sadece belki burada bir suç duyurusunda bulunmuş olabilir ama bunda da artık medya, yazılı, görsel hepsi bilgileri aktarıyor. Bana gelen bilgiler şu; ‘seçim öncesi doğru olmayacağına inandığım için işi hızlandırmak istemiyorum' gibi bir yaklaşım.

Bu işin arda bırakılır bir yanı yoktur. Valimiz inanıyorum ki, seçim sonrasında da bu işin takipçisi olacaktır. Bu devletin valisine kimsenin ben edep ederim, ağzıma alamam bu ifadeyi, böyle bir ifade kullanma hakkı yoktur, kullanamaz. Demek ki belediye başkan adayı olarak devleti tanımamış, giriş çıkışları, kimler oraları kullanma hakkını sahiptir bunları bilmiyor. Hakikaten affedilemez bir yanlışı yapmışlardır” dedi.

“Yılbaşından bu yana 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te oylamaya geçen yeni askerlik yasasıyla ilgili olarak ise, “Terörle mücadelede bizim en ufak bir tereddüdümüz yok. Güven kaybı gibi bir endişemiz söz konusu değil. Birileri konuşuyor. Hani bir ara 'ağzı olan konuşuyor' diye hep literatüre yerleştirmiş ifade vardı ya. Şu anda bu ülkede bizim bir silahlı kuvvetlerimiz var bir genelkurmay, kuvvetlerle birlikte oluşmuş, oturmuş, 2 bin 200 yıllık bir geçmişi olan orduyuz.

“Pazar günü o bir haftaya da ciddi bir ışık verecektir diye inanıyorum”

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında Pazar günü gerçekleşecek canlı yayına ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ön hazırlıkları iyi bir şekilde yaptı. Her iki taraf da bu buluşmanın moderatörünü belirlemede müşterek bir çalışma yaparak ismi belirlediler. Bir de yayın platformu olarak buranın tamamı ile her yerde adil bir şekilde bütün kim istiyorsa rahatlıkla buradan yayın yapma imkanını bulacak.

Sadece İstanbul bunu izlemeyecek tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak. Sivaslılar, Kastamonulular, Tokatlı, Giresunlu, Trabzonlu hepsi birbirlerini arayıp bunun müzakeresini yapabilecek. Bu şunu getirecek. Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir. Bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok da net değerlendirme fırsatı bulacak diye inanıyorum. Ve bunun son artık kırılma noktası olan Pazar günü o bir haftaya da ciddi bir ışık verecektir diye inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P