banner201

banner177

banner193

01.05.2019, 10:50

Sözün Başladığı Yer Bursam


Bir yazının ötesinde sizinle hasbihal edercesine sarıldım kalemime, gayri var olduğumuz sürece kem söz girmesin kelamıma.
Selam olsun tarihin kadim şehri Bursa’mıza Bursa’nın güzel insanına.

Bursa demişken içim buruk bazen gamlıyım, bu şehir mahzun bakıyor bize ağlayan çınar ağlıyor yitip gitmeye yüz tutmuş geleneklere, güzelliklere, leylekler bile Karaağaç’a uğramayacak diye korkuyorum bazen. Sultan Hüdavendigar bekliyor Tophane’de Osmangazi ve evladı Orhangazi.

Üftade Hazretleri’nde nefes nefese kalıyor zaman ve Üftade halimize haykırıyor sessizce. Kol kanat geriyor bizlere Ulucami zamana meydan okurcasına, Sultan Çelebi Mehmet ile Yeşil’de buluyoruz kendimizi , Emir Sultan bekliyor ,Yıldırım Beyazıd bekliyor, kısacası gün yüzünde kalan tarihimiz ve manevi hatıralar hep bizi bekliyor. Hâlbuki yan yana yaşamamıza rağmen ne kadar uzak kaldık sizlere.
acıdır ki Pınarbaşı’nda bıraktık o bayram günlerini, sizden kaçarken AVM’lerde bulduk huzuru, oyun konsollarında heba ettik gençliğimizi, Maneviyat ile, tarih ile eş ve dost ile iletişimimiz koptu. Resimli mesajlara sığdırdık cumaları, kandilleri ve bayramları, tarihimizden koptuk. Elin adamı işlerken bilmem ne babayı dimağlara, biz geyikli baba Sultan’ı tarihe gömdük, bir menkıbe tadında anlatamadık sizleri öğrenmeyi öğretmeyi beceremedik. Kanımca Bursa, Biz seni sevmesini bile beceremedik.
Yine de bizi böyle bir şehir ile rızıklandıran rabbimize hamdolsun, bizlere burayı yurt kılan ecdadımızdan Allah razı olsun.

Şehrimizi, manevi değerlerimizi gençlerimize ve toplumumuza sevdirmek ve bu değerler etrafında toplanmak dileği ile.
Ha bu arada; bre adam iyide sen kimsin diyen dostlar için, sanırım kendimi tanıtmadım
bu fakir Ömür DİLEKMEN.


 

Yorumlar (12)
Ahmet DİNLER 5 yıl önce
Adamsin yazilarinin devamini basarilarinin devam8 diyorum abim
Altan Arpaç 5 yıl önce
Tebrikler
Selami Keteci 5 yıl önce
Kıymetli kardeşim geçmişle bugünü harmanlamış en ince noktalara temas etmişşin tebrik ediyor başarılarının devamını dilerim
Ahmet öz 5 yıl önce
Ağzına eline yüreğine sağlık
Saliha özer 5 yıl önce
Sn. Ömür dilekmen kısaca günümüze ayna tutmussunuz teşekkür ederim...
Muzafer belet 5 yıl önce
Allah yolunu açık etsin inşAllah hep doğruları yaz yazki senin gibi temiz insanlara toplum olarak ihtiyacımız var başarılar
Özlem yerlikaya 5 yıl önce
Yüreğine kalemine sağlık güzel yüreğine sağlık kıymetli arkadaşlarım
Kübra kamalı 5 yıl önce
Müthiş tebrik ederim ağzına sağlık
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P