banner177

banner193

ALİ AKMAN’IN SÖZLEŞMESİ YASAL MI? BURSASPOR’U BEKLEYEN TEHLİKE NE ?

Birçok futbolcuya hukuki danışmanlık hizmeti sunan ve ‘Profesyonel Futbolcunun İş İlişkisinin Sona Ermesi ve Sonuçları’ kitabının yazarı Avukat Yakub Kızılkaya, son günlerde gündemi en çok meşgul eden Ali Akman transferinin hukuki boyutunu anlattı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Kızılkaya herkesin merak ettiği soruları Bursa Haberdar mikrofonuna yanıtladı.

SPOR 04.02.2021, 17:13 04.02.2021, 17:54
ALİ AKMAN’IN SÖZLEŞMESİ YASAL MI? BURSASPOR’U BEKLEYEN TEHLİKE NE ?


Ali Akman’ın Eintracht Frankfurt'a transferi konusunda açıklamalarda bulunan Av. Yakub Kızılkaya yaptığı açıklamada, “Meseleyi önce taraftar boyutuyla değerlendirmek lazım. Taraftar boyutuyla baktığımızda, taraftarın tepki göstermesi, kırıcı bulması normal. Bende bu boyutuyla baktığımda üzüldük, kırıldık ancak bir de işin hukuki boyutu var.”  dedi.

“HUKUKEN HERHANGİ BİR SIKINTI BULUNMUYOR”

Hukuki boyutunu değerlendiren Kızılkaya şöyle devam etti: “FIFA’nın düzenlemesine baktığımızda ‘Sporcuların Statüsü ve Transferi’ talimatında bu meseleyi açıkça düzenlemiş. 18/3 maddesinde; futbolcunun sözleşmesinin bitimine 6 ay kala sözleşmesini bitmesini beklemeksizin başka bir kulüple ön sözleşme yapabileceği ve o kulübe imza atabileceği öngörülmüş. Dolayısıyla burada hukuken her hangi bir sıkıntı bulunmadığını söylemek mümkün.”

ALİ AKMAN SÖZLEŞMESİNİ FESHEDEBİLİR Mİ ?

Son olarak ise Ali Akman’ın kadro dışı bırakılmasına değinen Av. Yakub Kızılkaya, “Bu noktada kulübün kadro dışı bırakma tasarrufunun hukuki açıdan altının doldurulması gerekir. Aksi takdirde Ali Akman’ın hukuksuz yere kadro dışı bırakılması, Ali Akman’ın sözleşmesini derhal feshetmesiyle de sonuçlanabilir. Tek taraflı haklı fesih yapma hakkına da gerekli prosedürü takip ettiği takdirde ulaşabilir. Açıkçası Bursaspor’u böyle bir tehlikenin bekleyebileceğini söylemek gerekiyor.  Tabi ki işin bu boyutlara gitmesini hiçbirimiz istemeyiz. Bu meselenin ne şekilde çözülebileceğini kulüp yöneticileri ve Ali Akman görüşerek bir yol bulacaklardır diye ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 ‘Profesyonel Futbolcunun İş İlişkisinin Sona Ermesi ve Sonuçları’ kitabının yazarı Avukat Yakub Kızılkaya

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P