banner201

banner177

banner193

BURSASPOR'UN ESKİ BAŞKANINDAN FLAŞ SÖZLER: YÖNETİM SUÇ İŞLİYOR

Eski başkan Recep Günay’dan Bursaspor’la ilgili önemli uyarı… Günay, Emin Adanur’un Bursaspor kulübüne ait çekleri üzerine almasının ve gelirlere koyduğu temliğin hiçbir hükmünün olmadığını belirterek yetkilileri göreve davet etti.

SPOR 01.02.2022, 09:14 01.02.2022, 09:22
BURSASPOR'UN ESKİ BAŞKANINDAN FLAŞ SÖZLER: YÖNETİM SUÇ İŞLİYOR

Ekonomik krizle boğuşan Bursaspor’da 2. başkan Emin Adanur’un Trabzonspor’a sattığı üç genç oyuncudan gelen 29 milyon lirayı üzerine alıp, kulübün gelirlerine temlik koymasının ardından istifa etmesine tepkiler sürüyor. Yeşil beyazlı kulübün eski başkanlarından Recep Günay, mevcut yönetimin kanunlar önünde suç işlediğini öne sürerek, yetkilileri göreve davet etti. Recep Günay yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

HİÇBİR HÜKMÜ YOK
“Emin Adanur’un Bursaspor kulübüne almış olduğu çeklerin ve koyduğu temliğin dernekler kanunu ve Bursaspor tüzüğüne göre hiçbir hükmü yoktur. 5253 sayılı Dernekler Kanunu madde 32’ye göre; Her ne suretle olursa olsun kendisine tevdi olunan derneğe ait para veya para hükmündeki evrak, senet veya sair malları kendisinin veya başkasının menfaatine olarak sarf veya istihlâk veya rehneden veya satan, gizleyen, imha, inkâr, tahrif veya tağyir eden yönetim kurulu başkanı ve üyeleri veya denetçiler ile derneğin diğer personeli Türk Ceza Kanununun güveni kötüye kullanma suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır.”

30 MİLYON TL’Yİ AŞTILAR
“Temlik olayına gelecek olursak; Bursaspor Kulübü’nün genel kurulu en yetkili mercidir. Yine dernekler kanununa göre genel kuruldan geçmeyen yönetim kurulu kararları yok hükmündedir. Daha evvelden Fikret Üstenci döneminde yaşandığı gibi, alacaklı olan başkan ve yönetim kurulları genel kurula sunulacak ve genel kurulda kabul bulunursa temliği geçerli olur. Yoksa burada ben verdim ben alırım hükmü ne dernek tüzüğüne ne de dernekler kanununa uygun değildir. Kaldı ki bizim dernek tüzüğümüze göre yönetim kurulunun genel kuruldan almış olduğu bir borçlanma yetkisi de yoktur. Mevcut yönetim kuruluna, 5 Haziran 2021 tarihinde yapılan seçimli genel kurulda onaylanan bütçede transfer harcaması 30 milyon 200 bin TL olarak belirtilmiştir. Bu rakamın üzerinde bir harcama yapılamaz.”

BU BİR SUÇ DUYURUSU
“Dernek tüzüğünün 57. maddesinde belirtildiği gibi borçlanma ve harcamaların bütçe çerçevesinde yapılması zorunludur. Bursaspor’un her türlü mali işleri bu tüzüğe göre genel kurulda kabul edilen bir bütçe ile yönetilir. Madde 59.3; Sorumluluk; Bütçenin uygulanması ve yürütülmesinden yönetim kurulu sorumludur. Tüzük hükümlerine uymadan yapılan harcamalardan ve ödemelerden ilgililer müştereken ve mütesssilen sorumludurlar. Ödenen mikrarı Bursaspor’a geri öderler” Yani genel kurulda onay görmezse Emin Adanur’un aldığı çeklerin de hiçbir hükmü yoktur. Yetkilileri göreve davet ediyorum.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P