banner177

banner193

İSMAİL ERTEKİN, BURSASPOR'UN SÜPER LİG'E ÇIKACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Bursaspor Sportif Direktörü İsmail Ertekin, takımla ilgili son gelişmeleri açıkladı… Ertekin, “3 seneye Süper Lig’de oluruz diye düşünüyorum. Sakaryaspor’da çalışırken 4. hafta gelmiştik; 10.hafta lider olmayacağımız ne malum demiştim. Allah söyletmişti. Yine aynı şey neden olmasın” dedi.

SPOR 22.06.2022, 13:48 22.06.2022, 15:01
İSMAİL ERTEKİN, BURSASPOR'UN SÜPER LİG'E ÇIKACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Bursaspor Sportif Direktörü İsmail Ertekin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Futbol aklı olarak kulübe faydada bulunmak benim görevim. Yukarıdan aşağıya kadar önümüzdeki yıllara yatırım yapmamız gerekiyor. Bursa futbolcu fabrikasıdır. Bunu doğru dizayn edip, zor durumda olan kulübümüze kendi oyuncularımızla absorbe etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde kısa ve uzun vadede planlarımız var. Bursaspor’u daha yukarı çıkarmak ana amacımız.

Oyuncuları tanıyoruz. Tahsin Hoca teknik açıdan doğru sistemle, takımı iyi çalıştıracağını düşünüyorum. Bana ihtiyaç duyulursa bu konuda da yardımcı olacağız. Kulüpteki bağlantıları benim dizayn etmem gerekiyor. Doğru dizaynlar önümüzdeki yıllarda umarım A takıma ve Türk futboluna katkıda bulunur.

TRANSFER TAHTASI MESELESİ

Transfer tahtası bu pozisyonda açılamayacağı söylendi. Elimizdeki malzemeyle başlıyoruz. Burak Altıparmak başka takıma transfer olmuş. Diğerleriyle görüşme halindeyiz. Alttan getirdiğimiz birkaç oyuncuda problem var, gitmek istiyorlar. Usta oyuncularımız kalacak gibi duruyor. O oynar bu oynar demek istemiyorum ama eli ayağı düzgün bir takım çıkacak diye düşünüyoruz. Gençlerimiz de inşallah kendini geliştirir. Bu tür olaylar genç oyuncular için şans olabiliyor. Onları iyi monte etmek istiyoruz. Burası Bursaspor. Bursaspor’da forma ağırdır. Formayı giyen tüm oyunculara bunu hissettireceğiz.

Bursaspor’un buralarda işi yok. Hedef olarak yukarıda olması gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız. 

DEVRE ARASINDA ŞANSIMIZ OLABİLİR

Çok kötü bir kadro yok. İyi oyuncularımız var. Bu ligde savaşabileceğimizi düşünüyorum. İyi dizayn edersek iddialı olabiliriz. Kış dönemine doğru gidersek transferi açma gibi bir şansımız olabilir. Bursa olarak birlikte olursak; geçmişte bunu gerçekleştiremedik. Muhalefet çok oluyor. Birbirinin arkasından konuşmalar çok oluyor. Çok başarılı bir teknik kadromuz var. Tahsin hocamızın puan ortalaması çok yüksek. Takımı yukarılara doğru götüreceğimizi düşünüyorum.

Transfer tahtasını açmamız altyapı için de önemli. Bu yaz olmasa bile kış dönemine açmak için çaba sarf etmeliyiz. Gerekli çalışmaları yapmamız lazım. Yüzde 10’lar gibi, günlük olarak değil, mutlak suretle tüm alacakları temizlemekte fayda var. Bursa olarak birlikte olmamız lazım.

Genç kardeşlerimizin hepsiyle görüştüm. Birkaçı haricinde biz bu işte varız dediler. Bursaspor kulübüne gerekli pozitif havayı vereceklerini düşünüyorum. 16-17 yaş grubunda çok yetenekli oyuncular var. İnşallah o oyunculara da bu şans gelir. Türk futboluna yeni oyuncular kazandırırız. Geçen yıldan kalan 4-5 abiler de bize katkı sağlayacaklar. Şans bulan gençlerimiz de gerekli çabayı gösterecektir.

Bursaspor büyük bir camia. Bursa olarak 4 milyonluk şehiriz. İnşallah bu dönem itibariyle, başkanımIzı ve yönetici kardeşlerimiz doğru kişiler diye düşünüyorum. Güvenebileceğimiz başkan ve yönetim varsa Bursa arkasından gelecek, maddi yardımlar olacaktır.

Tribün geliri elde etmemiz, forma satışlarını artırmamız gerekiyor. Şahıslardan büyük paralar değil, tüm şehirden küçük paralarla çözebiliriz. Asıl mesele bunu organize edebilmek.

Genel çerçevede kısa hedeflerle işimiz zor. Uzun vadeli hedeflerimiz de var. doğru planlama yaparsak, doğru yatırım yaparsanız önümüzdeki yılların yatırımını yaparsınız.

Becerebilirsek Bursa ve Türk futbolunda yeni çığır açarız. Geçmişte, 89’da bunu yaptık. 2.Lig’deki takımımızı Süper Lig’e taşıdık. İnşallah bunu yeniden yapabilir, beceririz.

Kombineler için bu hafta hazırlıklar yapılıyor. 10 gün içinde çıkacak. Formalar ön satışta. Dortmund misali yüzde 70’ini kombineleri satacağımızı düşünüyorum. Doğru bir şekilde satmamız lazım. Fenerbahçe nasıl 10 günde bitiriyorsa bizim de 5 günde bitirmemiz lazım. Futbol şehriysek bunu yapmamız lazım.

Senenin sonunda gemiyi limana yanaştırabilirsek önümüzdeki 5 yılda bu takımı en iyi yere getirebilir, en yüksek neresiyse oraya götürebiliriz. Şu anda verdiğimiz kararlar çok önemli. Bursaspor’a yetersiz insanlar gelmemesi gerekiyor.

3 seneye Süper Lig’de oluruz diye düşünüyorum. Sakaryaspor’da çalışırken 4. hafta gelmiştik; 10.hafta lider olmayacağımız ne malum demiştim. Allah söyletmişti. Yine aynı şey neden olmasın.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P