banner201

banner177

banner207

03.05.2019, 23:53

Türkiye Şampiyonalarına Bursa damgası


Mayıs ayı işitme engelli sporcularımız için hareketli geçti. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun 2019 faaliyet takviminde 19-20-21 nisan tarihlerinde İşitme Engelliler Türkiye Futbol Şampiyonası Eskişehir’de gerçekleşti. Akabinde 30 nisan 2 mayıs tarihleri arasında Mersin’de atletizmin tüm branşlarında Türkiye şampiyonaları sona erdi.
 
Bursa’mızı temsilen futbol şampiyonasına Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Bursa Sağır Dilsizleri Gençlik Spor Kulübü katıldı.
Atletizm Türkiye şampiyonalarına aynı zamanda Nilüfer İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin sporcuları olan Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübünün Sporcuları ile Erguvan Gençlik Spor Kulübü’nden sporcularımız katıldılar.

Bu çocuklar azmin kararlılığın ve kıt imkanlar ile çalışıldığı zaman neler yapılabileceğin güzel örneklerinden… Doğru eğitim ve yönlendirme ile spor sadece dezavantajlı bireylerimizin değil tüm insanlarımızın fiziki ve ruhen sağlıklı kalacağı bir aktivite. Ancak günümüzde spor denilince genel manada futbol endüstrisi geliyor akla bu algıyı kırma adına daha çok çalışmamız çok "spor" !yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Sahalarda ,tribünlerde ve her yerde sporun bütünleştirici birleştirici tarafını görmeyi isteyen biri olarak temennim; bütün spor dallarını kol kola seyretmek tüm sporcuları ortak alkışlamak ve sapasağlam güçlü ve bir olmuş bir toplum olarak evlerimize dönmektir.

Değerli işitme engelli kardeşlerime dönecek olursam A grubunu şampiyon olarak tamamlayıp Spor Toto İşitme Engelliler Süper Ligi’ne çıkan Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcularını yönetimini ve 1992 den bu yana gecesini gündüzüne katan başkanı sayın Münasip Dursun’u tebrik ediyorum ve bu camiaya kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.

Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü’nde yarışan Nilüfer Meslek Özel Eğitim Lisesi öğrencilerinden;

Şükrü Çetinkaya, 100 metrede birinci 200 metrede üçüncü oldu.

Alperen Şener uzun atlamada üçüncü ve uç adım atlamada birinci,

Yusuf Alyüz yüksek atlamada birinci ,

Gözde Nur 100 metrede ve yüksek atlamada birinci ,

Buse Ekecik uzun atlamada birinci,

Çağla Yasharov gülle atmada ikinci

Özge Yakar disk atma da ikinci, cirit atmada ikinci,

Neşe Yüksel 200 metre de birinci

yine Erguvan Gençlik Spor Kulübü’nün sporcusu Fatih Karabulut kardeşimizde karate branşında 2. olmuştur.

Kardeşlerimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Teşekkür etmeden ve ismini zikretmeden geçmeyeceğim bir isim var Bursa’mızda işitme engelli sporcularımızın ve öğrencilerimizin üzerinde büyük emekleri olan Nilüfer Özel eğitim meslek lisesi Beden eğitimi Öğretmenimiz Dinçer Cengiz hocam. Ve okul yönetimimiz.
Bu çocuklara Yıllarını veren büyük emekler harcayan ve hayat tutulmaları, topluma adapte olmaları adına örnek çalışmalar gerçekleştiren değerli öğretmenimiz iyiki varsınız.

Spor ve kardeşlik düsturu ile topluma katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize, Kurumlarımıza selam saygı ve hürmetlerimle.



 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P