banner204

banner177

banner193

banner205

CAN SIKINTISIYLA BAŞLADILAR, YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

 Bursa'da evde canları sıkılınca kursa yazılan abla kardeş, öğrendikleri çanta yapım işinde şimdi siparişlere yetişemiyor.

YAŞAM 06.01.2022, 10:12
CAN SIKINTISIYLA BAŞLADILAR, YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

Ev hanımı olan Esra Öztürk ve Rabia Başol kardeşler, el sanatları kursuna yazıldı. İlk başlarda bu işi keyif için yapan kardeşler, yaptıkları el işçiliğinden çantalar beğenilince bunları satmaya karar verdi. Tamamen el işçiliğiyle deriden kendi tasarımları çantalar yapıp bunları sosyal medya aracılığıyla satmaya başladılar.

Yaptıkları çantalar yurt içi ve yurt dışında talep görmeye başladı. Ürünleri çok beğenilen kardeşler şimdi gelen taleplere yetişmek için boş durmaksızın çanta üretimi yapıyor. Kardeşler yaptıkları dana derisi çantaları, modeline göre 150 ila 600 lira arasında değişen fiyatla satıyor. İleride kendi markalarını kurup ünlü bir çanta markası olmayı hedefleyen kardeşler herkese örnek oluyor.

Yazıldıkları kurs sayesinde meslek sahibi olduklarını ifade eden Esra Öztürk ve Rabia Başol kardeşler, "Kursa gittim, 2 yıldır deri ve ahşabı birleştirip çanta yapmaya başladık. Ablamla birlikte özel tasarım çantalar üretmeye başladık. Yaptığımız çantalar çok beğenildi. Biz de bu çantaları satmaya karar verdik.

Tamamen el işçiliğiyle dana derisinden yaptığımız çantaları sosyal medya üzerinden satmaya başladık. Çok beğenildi ve talep görmeye başladı. Çantaları el işçiliğiyle yaptığımız için bir çantayı bir günde yapabiliyoruz. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da siparişler geliyor. Biz bunlara yetişmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İleride kendi markamızı kurup ismimizi duyurmak istiyoruz. Yaptığımız çantaları 150 ila 600 lira arasında değişen fiyatlarla satıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P