banner204

banner177

banner193

banner205

DERVİŞOĞLU “DERVİŞİN YOLU” İLE YOLLARDA

Çocuklar için yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile uzaktan eğitime erişemeyen binlerce dezavantajlı çocuğa tablet bilgisayar dağıtan Mersin’li şair, yazar ve aktivist Sait Dervişoğlu bu kez kolları Z kuşağı için sıvadı.

YAŞAM 02.06.2021, 12:35
DERVİŞOĞLU “DERVİŞİN YOLU” İLE YOLLARDA

“Dervişin Yolu” ismini verdiği belgeseli ile isimleri unutulmaya yüz tutmuş halk ozanlarını gençlere tanıtmak için Anadolu’yu dolaşacak olan Dervişoğlu şöyle dedi:

"Dervişin Yolu ismini koyduğumuz bir belgesel serisi ile Anadolu'nun ücra köşelerinde halk ozanlarımıza ait sözün/şiirin dört duvar arasında kalmamasını sağlamak ve genç kuşağımıza Anadolu’yu ve türküleri sevdirmek, özünü unutturmamak için yola çıkıyoruz. İlk bölüme Develi’de Aşık Seyrani’yi anlatarak başlayacağız. Bu belgeselde asıl amacımız Âşık Seyrani gibi "gerçeği" söyleyen halk ozanlarımıza hak ettiği değeri ve yeri vermek, onları unutmamak, unutturmamak, memleketimizi türküler dolusu tanımak ve özümsemektir” dedi.

Dervişoğlu ayrıca her bölümde tanıtımını yaptığı ozanın o yöreye ait bir türküsünü kendi yorumuyla seslendirerek ve gençlerin dikkatini halk müziğine çekmek istediğini ve projenin ilk türküsü olan Aşık Seyrani’ye ait "Ben Bu Aşkın Çilesini” türküsünün klip çekimleri tamamlandığını söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P