banner177

banner193

Elektrik Tarife Değişikliği Nasıl Yapılır?

Mesken abonelerinin elektrik tarifesini değiştirme imkanına sahip olduğunu biliyor musunuz?

YAŞAM 20.10.2022, 15:48
Elektrik Tarife Değişikliği Nasıl Yapılır?

Elektrik Tarife Değişikliği Nasıl Yapılır?

Tek zamanlı ya da üç zamanlı elektrik tarifeleri arasından istediğinizi seçebilir ve tarife değişikliği işlemlerini de kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Ancak tarife değişikliği yapmadan önce 3 zamanlı tarifenin ne olduğu konusunda fikir edinmenizde de fayda var. Elektrik kullanım saatlerinizi dikkate alarak tarife tercihi yapmanız durumunda faturanızın daha düşük gelmesini sağlayabilirsiniz.

Üç Zamanlı Elektrik Tarifesi Nedir?

Üç zamanlı elektrik tarifesi, adından da anlayabileceğiniz gibi günün 3 farklı zaman dilimine bölünmesini ve elektrik kullanım ücretlerinin de bu 3 zamanda farklı birim fiyat üzerinden hesaplanmasını kapsar. 3 zamanlı elektrik tarifesinde zaman dilimleri ise şu şekilde belirlenmiş durumdadur:

Gündüz: 06.00 - 17.00

Puant: 17.00 - 22.00

Gece: 22.00 - 06.00

3 zamanlı elektrik tarifesinde gündüz kullanılan elektriğin ücreti, tek zamanlı tarifeye nazaran daha ucuzdur. Ancak puant zaman dilimindeki elektrik kullanım ücreti de daha yüksektir. Hatta normal puant zaman diliminde elektrik kullanıldığında uygulanan bedel, tek zamanlı tarifenin yaklaşık olarak 2 katıdır diyebiliriz.

Gece zaman dilimi ise en uygun fiyatlı olanıdır ve bu nedenle saat 22.00’den sonra elektrik kullananlar için söz ettiğimiz 3 zamanlı tarife en ideal seçim olur. Ancak gün içerisinde ve özellikle de saat 17.00 ila 22.00 arasında daha fazla elektrik kullanıyorsanız bu durumda tek zamanlı tarife sizin için daha doğru bir tercih olabilir.

Çalışan kesim için 3 zamanlı tarifenin daha avantajlı olduğu ise bir gerçek! Akşam saatlerinde eve gelen ve bir süre dinlendikten sonra çamaşır makinesi, bulaşık makinesi çalıştıranlar, ütü gibi ev işlerini saat 22.00’den sonra yapanlar, 3 zamanlı tarifeye geçtiklerinde daha düşük bir ücretle elektrik kullanabiliyor.

Eğer hem tüm elektrik tarifeleri hakkında bilgi almak hem de tarife değişikliği işlemlerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenmek isterseniz hemen Enerjisa internet sitesine uğrayın. Merak ettiğiniz soruların yanıtları, tarifeler hakkında daha ayrıntılı bilgi bu sitede yer alıyor. Daha düşük elektrik faturaları ile karşılaşmak ve enerji giderlerinizi düşürmek isterseniz daha fazla zaman kaybetmeyin ve size uygun olan tarifeyi hemen seçin.

Advertorial

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P