banner204

banner177

banner193

banner205

Enerji Tasarrufuyla Kazandıran Konteyner Evler

Artan enerji maliyetleri konutların öne çıkan sabit giderlerinden enerji fiyatlarını doğrudan  etkiliyor. Hal böyle olunca konut tercihlerinde enerji tasarrufuyla öne çıkan ev modelleri özellikle tercih ediliyor. Enerji tasarruf performansıyla konut gider bütçelerine kazandıran konteyner ev enerji dostu yapılar arasında öne çıkıyor.

YAŞAM 23.05.2022, 14:00 23.05.2022, 14:03
Enerji Tasarrufuyla Kazandıran Konteyner Evler

Kaynaksız teknoloji kullanılarak duvardan çatıya sandviç panel sistemiyle üretilen konteyner diğer destekleyici yalıtım uygulamalarıyla en iyi tasarruf sağlıyor. Yaz veya kış her türlü iklim koşulunda en az enerji harcamasıyla en iyi konforu yaşatıyor. Kışın sert geçen uzun soğuk günlerinde en az enerji kullanımıyla sıcacık iç mekanlar hazırlanıyor. Yazın sıcaklığıyla bunaltan güneşli günlerinde klimalar en düşük ayarlarda bile ortamı serinletmeye yetiyor. Diğer konut modelleriyle kıyaslandığında konteyner ev yüzde 30 ila 60 arasında daha az enerji kullanımına sahip. Bu özelliğiyle gider bütçesinde önemli kalemi oluşturan enerji faturalarını azaltarak tasarrufla kazandırıyor.

Duvardan çatıya sandviç panel sistemi konteyner evlerde

Konteyner ev alt ve üst metal şaselerle birlikte taşıyıcı metal direklere duvar ve çatı olarak sandviç panel uygulamasıyla üretiliyor. Yapı modelini daha yakından tanımak için incelediğimiz Karmod konteyner 125 mm çatı kalınlığına sahip. Bu durum iklimlendirmede en fazla enerji kaybının yaşandığı çatıyı yalıtım olarak en iyi seviyeye yükseltmiş durumda. Ekstra çatı örtüsünün bulunmadığı konteyner evlerde bile çatı yönüyle olası enerji kaçışları engellenerek ortadan kaldırılmış. Ekstra çatı örtüsüyle mevcut yalıtım performansı daha da artırılabiliyor.

Konteyner ev duvarında kullanılan sandviç panel kalınlığı ise 40 mm. Konteyner modelinde kullanılan sandviç panel özel sac metal levhalar arasına yalıtım malzemesi yerleştirilerek üretiliyor. Dolgu yalıtım malzemesi olarak standart üretimde yüksek dansite yoğunluğa sahip EPS veya opsiyonel tercihle taş yünü malzemeler kullanılabilmektedir.

Konteyner evde ısı kayıpları engelleniyor

Sandviç panel duvar ve çatı sistemleri konteyner yapının ana taşıyıcıları olan alt ve üst şaselerle taşıyıcı direklere özel uygulama ile birleştiriliyor. Sandviç panellerin metallerle birleştiği alanlara özel EPDM fitiller yerleştiriliyor. Bu fitiller olası ısı köprülerini tamamıyla ortadan kaldırarak iklimlendirme enerji kaçışlarına izin vermiyor.

Konteyner evin her malzemesi enerji tasarrufuna ekstra katkı sağlıyor

Yalıtım açısından en iyi değerlere sahip konteyner ev üretiminde tercih edilen tüm malzemeler enerji tasarrufuna ekstra katkı sağlıyor. Sandviç panel duvar sistemine geçmeli olarak montajlanan pencereler bunlardan biri. Modern yapılarda sıklıkla tercih edilen PVC pencere sistemi konteyner ev modellerinin de tercihi. Konteynerde çift camlı pencereler kullanılıyor. Pencere açılır kanatlardaki tam boy ispanyolet kilit sistemi tam kapama sağlayarak yalıtıma ekstra katkıda bulunuyor. Kapatıldığında toza, rüzgara, yağmura geçit vermiyor. Konteyner evin içerisi hem temiz kalıyor hem de enerjiden tasarruf kazandırıyor.

Konteyner evin ana giriş kapısında özel üretimli sac panel kapı sistemi tercih edilmiş. Kapı kullanım ergonomisiyle öne çıkarken kapatıldığında da tam kapama sağlıyor. Kapatıldığında mekanizmalar tam oturarak kapıda açıklık kalmıyor. Toz, rüzgar veya yağmurun içeri girişine tamamıyla engel oluyor. Özel panel sistemiyle ısı hareketine izin vermeyerek yapının enerji tasarrufuna ekstra katkı sağlıyor.

Konteyner evle kullandıkça kazançlı çıkın

Konteyner ev fiyatları satın alırken sunduğu ekonomiyi kullanıldığı uzun yıllar süresince de devam ettiriyor. Uzun ömürlü konteyner modeliyle nesilden nesile yıllarca güvenle kullanılıyor. Uzun yıllar boya gibi bakımlara ihtiyaç duymuyor. Sandviç panel duvar ve çatı sistemiyle en az enerji harcamasıyla her ay bütçelere kazandırmaya devam ediyor. Konteyner ev kullananlar enerji tasarrufuyla kullandıkça kazançlı çıkacaklarını çok iyi biliyor. Elektrik faturalarını daha az ve en hesaplı şekilde ödemenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P