banner204

banner177

banner193

banner205

Kurumlar ve Şirketler WhatsApp’a Muhtaç değil!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'in veri güvenliği ve gizlilik sözleşmesi ile ilgili yapmış olduğu son hamle gündemdeki yerini korurken, milyonlarca kullanıcının yanı sıra pek çok kurum ve kuruluş da duruma tepki göstererek, alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Bu süreçte, yerli Bimesaj uygulaması da güçlü şifreleme teknolojisi ve veri güvenliği ile kullanıcıların tercihi oluyor.

YAŞAM 02.02.2021, 08:14
Kurumlar ve Şirketler WhatsApp’a Muhtaç değil!

Kurumsal mesajlaşma uygulaması Bimesaj, güçlü şifreleme teknolojisi ile veri güvenliğini ön planda tutuyor

Teracity Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Osman Akın yaptığı açıklamada, tamamen yerli teknoloji ile geliştirilen Bilimp Bimesaj uygulamasının, kurum ve kuruluşlara güçlü şifreleme teknolojisi ve yurtiçi  veya kurumların kendi sunucularında veri barındırma altyapısı ile ‘yüksek güvenlikli, hızlı ve verimli’ bir anlık mesajlaşma hizmeti sunduğunu belirterek, uygulamanın bu konuda güvenli bir liman olacağını söyledi.

Dünyanın en popüler çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, 8 Şubat itibariyle değiştireceğini söylediği yeni kurallar ve Facebook ile veri paylaşımı yapacağına dair duyurusu, gündeme bomba gibi düşerken, pek çok kullanıcı duruma tepki gösterip, farklı mesajlaşma uygulamalarına yönelmeye başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın da WhatsApp'taki veri güvenliği kaygılarından dolayı haberleşme gruplarını alternatif platformlara taşıma kararı almasının ardından, WhatsApp ile ilgili güncellenen koşullar ve gizlilik ilkesi tartışmaları farklı bir boyuta geçti.

GÜVENLİ LİMAN

Ülke gündemini bir anda değiştiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Teracity Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Osman Akın, WhatsApp'in gizlilik sözleşmesi nedeniyle milyonlarca kullanıcının yanı sıra pek çok kurum ve kuruluşun da duruma tepki gösterip alternatif çözüm arayışlarına girdiğini belirterek, Teracity Yazılım Teknolojisi tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bilimp Bimesaj uygulamasının, bu konuda güvenli bir liman olacağını söyledi.

‘YERLİ MALI’ ALTERNATİF PLATFORM

Bimesaj ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Akın, “Teknolojide yaşanan hızlı değişimler, özellikle ekonomide ve sosyal yaşamda dijitalleşmeyi hayatımızın önemli bir parçası haline getirdi. Buna bağlı olarak hem kişisel hem de kurumsal verilerin güvenliği de çok önemli hale geldi. Teracity Yazılım Teknolojileri olarak, bu kapsamda geliştirdiğimiz Bilimp bütünleşik araçlar yazılımı teknolojisi ile dünyadaki benzerlerine göre yerli ve güçlü bir seçenek oluşturduk. Bütünleşik bir uygulama olan Bilimp’in içerisinde, bir kurum ya da şirketin iletişim, belge ve süreç yönetiminde ihtiyaç duyduğu 20’den fazla araç, tek bir yazılım/platform üzerinden sunuluyor. Bu araçların en önemlilerinden biri de Bimesaj. Bu uygulama; kurum, kuruluş ve şirket çalışanlarının anlık mesajlaşma süreçlerini yönetmesine imkân tanıyor. Yüksek şifreleme teknolojisi ve yurtiçindeki sunucularda tüm verilerinin güvenliğinin sağlanması açısından da ayrı bir öneme sahip. Ayrıca kurumsal ve bireysel yazışmalar, kişilerin bilgisayarlarında veya akıllı telefonlarında değil şirket veri tabanında korunurken, olası bir siber saldırıya karşı da veriler hassasiyetle korunabiliyor. Böylece kurum ve şirketlerin tüm bilgi ve evrakları güvenli hale getirilerek kontrol sağlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

KVKK UYUMLU, TÜM MESAJLAŞMA UYGULAMALARININ ALTYAPI GÜCÜNE SAHİP

Bilimp Bimesaj’ın popüler anlık mesaj uygulamalarının sunduğu altyapının tümünü sunduğunu da sözlerine ekleyen Akın, ‘Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi’ ve ‘Yerli Malı Belgesi’ de bulunan Bilimp’in, aynı zamanda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uyumlu olduğunu da kaydetti. Akın, kurum ve şirketlerin Bilimp ile e-posta, doküman, paylaşım, görev yönetimi, kalite yönetimi, insan kaynakları yönetimi, müşteri yönetimi, ziyaretçi yönetimi, kurum içi eğitim gibi pek çok ihtiyacını da aynı güvenlik ve koruma altyapısı ile çözebildiklerini söyledi.

Bilimp Temel Paket

Bilimp Temel Paket; hem WEB hem de mobil uyumludur. WEB uygulaması birbiriyle bütünleşik çalışan 16 iş aracından oluşur. Android ve IOS destekli mobil uygulamada ise; görev, takvim, talep, bimesaj gibi mobile ihtiyaç duyulan iş araçları mevcuttur.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P