banner204

banner177

banner193

banner205

MURAT TUTANÇ, "FİZİKSEL AKTİVİTE BİLİNCİ YÜKSEK DEĞİL"

Türk Kızılay Bursa Şubesi, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında farkındalık oluşturmak adına Mihraplı Park’ta yürüdü. Etkinlikte konuşan Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “Sağlıklı bir toplum oluşturmak önce bireylere sağlıklı hayat bilinci aşılamaktan geçiyor” dedi.

YAŞAM 03.10.2021, 13:36 03.10.2021, 13:44
MURAT TUTANÇ, "FİZİKSEL AKTİVİTE BİLİNCİ YÜKSEK DEĞİL"

Covid-19 pandemisinin sonucunda vatandaşların hareket alanlarının kısıtlanması ve evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselme eğilimine giren obezite ve kronik rahatsızlıklarla mücadeleye dikkat çeken Kızılay, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde şubeleriyle birlikte vatandaşları sağlıklı hayata davet etti. ‘Engelsiz Bir Dünya İçin Yürü İyiliğe Öncü Ol’ sloganıyla, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürüyüş etkinliği düzenlendi. Türk Kızılay Bursa Şubesi, Başkan Prof. Dr. Murat Tutanç’ın da katılımıyla Mihraplı Park’ta yaklaşık 100 kişiyle yürüyüş yaparak farkındalık oluşturdu. Şube katılımcılara, yürüyüş sonrası mobil aşevinden sağlıklıklı ikramlıklar dağıttı.


Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, Türk Kızılay’ın sağlıklı toplum oluşturmak için bireyleri bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Tutanç, “Toplumumuzda fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyi ne yazık ki yeterince yüksek değil. Fiziksel aktiviteler sağlık için çok önemli. Bu önemin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir hayat tarzının benimsenmesi, toplumda pek çok hastalığın yaygınlaşmasına sebep oluyor. Biz de bu bilinç düzeyini yükseltmek ve farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizle bireyleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu düşüncelerden hareketle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz devam edecek” dedi.
Yoğun katılımın olduğu etkinlik öncesi katılımcılara, maske ve adım sayar dağıtılırken katılımcıların şeker, tansiyon, boy-kilo-bel ölçümü yapılarak sağlıklı hayat hakkında uzman isimler tarafından bilgilendirme yapıldı. Etkinlik sonrasında katılımcılara sağlıklı atıştırmalık ikram edildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P