banner177

banner193

TUĞBA’CA ÖNERİ : BUGÜN MUTLULUĞU ve NEŞEYİ SEÇİN

Mesleki çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Tuğba Oksal salgının kendisini nasıl etkilediği sorusuna şöyle yanıt verdi:  Covid sadece seyahat planlarımı değiştirdi, onun dışında işlerimi çevrim içi yapmaya ve eskisi kadar sık olmasa da sınırlar açık oldukça seyahat etmeye devam ettim. İlişkilerde kolaylık arayanlara Bir ilişki istediğinizden emin misiniz? İsimli kitabı öneren Oksal bir de itirafta bulundu. Ben hayatı tamamen değişmiş olanlardanım.

YAŞAM 05.04.2021, 13:02
TUĞBA’CA ÖNERİ : BUGÜN MUTLULUĞU ve NEŞEYİ SEÇİN

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Tuğba Oksal kimdir?

Merhaba… Ben kendimi bildim bileli yaşamda daha farklı olasılıkların mevcut olması gerektiğini biliyordum ve her zaman bunların arayışındaydım. O yüzden önüme çıkan her şeyi denedim, değerlendirdim. Yıllarca çok farklı yöntemlerin eğitimlerini aldım ve uygulayıcısı oldum. 2006 yılında The Coaches Training Institute’da ICF akredite Co-Active Yaşam Koçluğu eğitimi aldım ve 25 yılı aşkın bir süre THY A.O., Johnson & Johnson, Tetrapak, The Coca-Cola Company gibi firmalarda çalıştıktan sonra 2007 yılında profesyonel olarak yaşam koçluğu yapmaya başladım. Ancak 2015 yılında Access Consciousness ile tanışana ve bir Access  Bars seansı alana kadar arayışım devam etti, çünkü sürekli eksik olan bir şeyler vardı. Eksik parçanın “bilinç” olduğunu Access ile tanıştıktan sonra fark ettim.

2016 yılında Access Bars eğitimleri vermeye başladım ve 2017 yılında da Access Consciousness Sertifikalı Kolaylaştırıcısı olarak hayatımı kökten değiştiren The Foundation eğitimlerini kolaylaştırmaya başladım.

Şu anda Tuğba Oksal ile Bilinçle Yaşam markası ile hem Access Consciousness Sertifikalı Kolaylaştırıcısı olarak eğitimler veriyor, bireysel koçluk çalışmaları yapıyorum hem de dünyanın her yerindeki Access eğitimleri ve tele konferansları ile yazılı materyallerini ve kitaplarını tercüme ediyorum. Aynı zamanda Access’in Türkiye Çalışma Grubuna ve Müşteri İlişkilerine de destek veriyorum.

Access Consciousness nedir?

Access Consciousness, 30 yıl önce Gary M. Douglas tarafından kurulan ve ortak yaratıcısı Dr. Dain Heer ile her gün daha da gelişerek büyüyen ve şu anda dünyada 176 ülkede binlerce kolaylaştırıcı ile yüz binlerce kişinin hayatlarını kolaylıkla değiştirmelerine katkıda bulunmuş olan son derece pratik, pragmatik ve dinamik araçlar serisidir. Temel aracı ve öğrenmenin ilk adımı elle uygulamalı bir beden prosesi olan Access Bars’tır. Diğer önde araçlar ise soru ve seçim başlıkları altında toplanabilir. Bu kolay ve etkili araçları kullanarak gerçekten de kolaylık, neşe ve ihtişamla hayallerinizin ötesindeki yaşamı yaratıp gerçekleştirerek yaşayabilirsiniz. Access araçları benim için bunu bir ütopya olmaktan çıkarttı ve gerçeğe dönüştürmemi sağladı. O nedenle elimden geldiği kadar Türkiye’de herkesin bu araçlara ulaşması için çalışıyorum. 

Ve Türkiye’de şu anda 400’ün üzerinde Access Bars kolaylaştırıcısı ve 40’in üzerinde Sertifikalı Kolaylaştırıcı ve binlerce uygulayıcı bulunmaktadır.

Eğer Access ile tanışmak ve fikir sahibi olmak isterseniz sizlere Dr. Dain Heer’in Kendin Ol, Dünyayı Değiştir kitabını okumanızı öneririm. Eğer kitabı okurken “İşte benim hayatım… İşte aradığım şey!” diyorsanız YouTube’da hem Dr. Dain Heer’in kanalında hem de benim kanalımda ücretsiz pek çok içerik bulabilirsiniz.

Size önerebileceğim başlangıç aracı her sabah uyandığınızda ve her akşam yatmadan önce en az 10 kez Access’in mantrası diyebileceğimiz “Hayatın tümü bana kolaylık, neşe ve ihtişamla gelir” cümlesini tekrarlayın. Güne çok daha farklı başlayacak ve akşam da kolaylıkla uykuya dalabileceksiniz. Bir süre sonra hayatınızda ne olursa olsun – iyi, kötü, doğru, yanlış, vs. – eskisi gibi tepki göstermediğinizi fark edebilirsiniz.

Access Bars nedir? Ne işe yarar?

Access Bars, 1990'ların başında Gary M. Douglas tarafından keşfedilmiş olan ve başınızdaki 32 noktaya çok nazik bir şekilde dokunularak yapılan elle uygulamalı bir yöntemdir. Kafanızın içinden ve etrafından geçen 32 enerji barından oluşur. Bu barlar belirli “bars noktalarına” bağlanırlar ve yaşamın farklı alanları ve yönleriyle de bağlantılıdırlar. Her çalışmada, hayatın içinde sizi sıkıştıran düşünce, duygu, his, yargı ve değerlendirmelerin elektrik yükünü boşaltarak hafiflemenizi ve özgürleşmenizi sağlar.

Bugüne kadar Access Bars uygulamasını alan binlerce kişinin hayatlarının birçok yönünü değiştirmesine yardımcı olmuştur. Kişiler özellikle sağlık durumlarında, uyku, kilo, stres, endişe problemlerinde, ilişkileri, işleri ve parayla ilgili konularda son derece olumlu değişimler olduğunu bildirmişlerdir.

Gary Douglas da Access Bars uygulaması için “En kötü ihtimalle harika bir masaj almış gibi olursunuz, en iyi ihtimalle bütün hayatınız değişir.” Der. Ben hayatı tamamen değişmiş olanlardanım.

İlişkilerimizde daha fazla kolaylık yaşamamız mümkün müdür?

Elbette… Biz Access’te “Bakış açınız realitenizi yaratır” deriz. Eğer Access araçları ile bakış açılarınızı değiştirmeye başlarsanız hayatınızdaki tüm ilişkileriniz değişmeye başlar. Ve Access size ilişkileriniz konusunda sizi güçlendirmek ve her zaman mümkün olması gerektiğini bildiğiniz, sizin için gerçekten işe yarayan ilişkiler (aslında yaratımdaşlıklar) yaratmanız için tasarlanmış basit, pragmatik ve dinamik araçlar sağlar.

Mesela bu yazıyı okuduktan sonra her gün uyandığınızda en azından bir hafta boyunca bu basit cümleyi kullanın ve bakın bakalım ilişkinizde nasıl bir değişim yaratıyor?

“Eşimle (veya çocuğunuz ya da ebeveynlerinizle) olan ilişkimi geçmiş, bugün ve gelecekte yıkıp yaratımını iptal ediyorum.”

Aynı zamanda soru sorarak aklınızdakinin ötesinde farklı bir şeyleri yaratıp gerçekleştirmeniz mümkündür. O yüzden her zaman soru sorun ve soruda kalın, cevaba gitmeyin. Bu soruyu ilişkileriniz için kullanabilirsiniz:

Eşimle (veya çocuğunuz ya da ebeveynlerinizle) ilişkimde bugüne kadar hiç değerlendirmediğim başka hangi olasılıklar mümkün? Buna izin vermeyen her şeyi yıkıp yaratımını iptal ediyorum.”

İlişkilerle ilgili Access’te Farklı Yaşanan İlişkiler eğitimleri mevcuttur. Ayrıca İlişki: Bir İlişki İstediğinize Emin misiniz? kitabı da ilişkilerle ilgili bakış açılarınızı fark etmenize ve onları değiştirmeye başlamanıza yardımcı olacaktır.

Paranın hayatımızdaki yeri nedir, para hayatımızın neresinde olmalıdır?

Gary Douglas’ın çok sevdiğim bir sorusu vardır; “Dünyayı para ile mi değiştirebilirsiniz yoksa parasız mı?” Tabii ki para ile. Para gerçekte de sadece bir araçtır. Biz parayı ve parayla ilgili her şeyi, tüm düşünceleri, yargıları, değerlendirmeleri ailemizden, çevremizdeki kişilerden ve toplumdan satın aldık. Ancak bunların çoğu, hatta % 98’i bize ait değildir ve bize ait olmayan bakış açıları ile para realitemizi yaratıyoruz.

Para da her şey gibi sadece bir enerjidir ve onun sizinle ilgili hiçbir bakış açısı, yargısı yoktur. Ve para size ancak sizin alıp kabul ettiğiniz kadar gelebilir. Ve mutluluk, neşe paraya bağlı değildir. Her ikisi de sadece birer seçimdir. Para ise mutluluk ve neşeyi takip eder. O yüzden mutlu ve neşeli olmak için parayı beklemeyin. Bugün mutluluğu ve neşeyi seçin, para size daha da kolaylıkla gelebilsin.

Eğer yaşamınıza daha fazla paranın gelmesini arzu ediyorsanız her gün şunu sorabilirsiniz:

Bugün hayatıma daha fazla parayı alıp kabul etmem için hangi enerji, alan, bilinç ve seçim olabilirim?

Eğer para için sevmediğiniz bir işte çalışıyor ve severek yapacağınız bir iş istiyor, ancak bunun ne olabileceğini bilemiyormuşsunuz gibi geliyorsa şu soruyu sorabilirsiniz:

Benim severek yapacağım, yaparken çok eğleneceğim ve bana Tanrı’dan daha çok para kazandıracak yeteneğim, kabiliyetim nedir?”

Bu hiç mantıklı gelmese de lütfen en azından bir hafta bu soruyu sormaya devam edin. Ben bu soruyla kendime muhteşem bir tercüme işi yarattım. Halbuki aklımla hareket etseydim eğitimini almadığım bir işten para kazanmam mümkün olmazdı. Sizin için hiç değerlendirmediğiniz hangi olasılıklar mevcut?

Parayla ilgili Gary Douglas ve Dr. Dain Heer’in iki muhteşem kitabını sizlere önermek isterim: Para Problem Değil, Sizsiniz ve Nasıl Para Olunur Çalışma Kitabı

Geleceği şekillendirmek ne derece mümkündür? Gelecek kaygısı olan genç bireylere tavsiyeniz nelerdir?

Pek çok kişi geleceği görmeye çalışır, ki doğru seçimleri yapsınlar, yanlış yapmasınlar. Ancak gelecek henüz kesin olmadığı için onu göremezsiniz. Gelecek sizin anlarda yaptığınız seçimlerle şekillenir. Ancak geleceğin tüm olasılıklarının farkında olabilir ve onun fısıltılarını duyabilirsiniz.

Gelecek kaygısı da bize ait olmayan ve öğrendiğimiz, satın aldığımız şeylerden biridir. Kaygı konusunda en etkili araç Access Bars uygulamasıdır. En azından bir seans alarak en geç birkaç hafta içinde değişimi fark edebilirsiniz. Bununla birlikte diğer araçları ve soruları kullandığınızda hayatınızda endişe ve kaygıdan eser kalmadığını görebilirsiniz.

Burada kullanabileceğiniz en temel araçlardan biri de “Bu kime ait?” sorusudur. Düşüncelerinizin, hislerinizin, duygularınızın % 98’i size ait değildir. O nedenle % 98 ihtimalle algıladığınız kaygı da size ait olmayacaktır. Bizler 15 bin km çapında, etrafımızdaki herkesin duygu ve düşüncelerini toplar ve onları kafamızın içinde algıladığımız için bizim zannederiz. Kaygı, stres, mutsuzluk, depresyon yaşadığınızı düşündüğünüzde bunu deneyin. Hemen “Bu kime ait?” diye sorun ve ardından “İçine bilinç ekleyerek kaynağına geri gönderiyorum.” deyin ve ne kadar hafiflediğinizi fark edin.

Enerji çekme nedir? Faydaları ve bireye katkıları nelerdir?

Bizler her ne kadar katı gibi görünsek de aslında enerjetik varlıklarız. Ve olduğumuz enerjetik varlıklar olarak evrendeki her bir enerji molekülü ile bağlantımız vardır. Enerji çekme aracı ile evrendeki moleküllerle bağlantıya geçebilir, herkes ve her şey için gerçekte olduğunuz hediye olabilir ve her bir molekülden katkıyı alıp kabul edebilirsiniz.

Enerji çekme ile gerçekte olduğunuz enerjetik varlık olarak kendinizle ilgili daha fazla farkındalığınız açığa çıkar. Kendinizi, enerjetik kapasite ve kudretinizi fark ettikçe artık hayatınızda dram ve travmaya var olmaya devam edemez. Her ne olursa olsun siz kolaylık, neşe ve ihtişamla yaşamayı seçmeye devam edebilirsiniz…

Siz bir soru sorduğunuzda evrendeki her bir molekül size sorunuzun yanıtını sunmak için kendisini yeniden organize eder. O nedenle bunu bilinçli bir şekilde yapmak bilinçsizce yapmaktan çok daha iyidir.

Hobileriniz nelerdir?

Ben seyahat etmeyi, farklı ülkeleri, insanlarını, kültürlerini, yemeklerini tanımayı ve tatmayı çok seviyorum. Son 4 yıldır Access sınıflarını tercüme etmek için dünyayı geziyorum.  Aynı zamanda bütün işlerim de hobim haline gelmiş durumda. O yüzden çoğu zaman pek çalışıyormuşum gibi gelmiyor. Mümkün oldukça deniz kenarında uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyorum. Hamam ve masaj keyfi de benim için vazgeçilmezdir. İçinde bulunduğumuz dönemi atlattığımızda da yeniden tenise başlamak istiyorum.

Mesleğinizde sizi en çok yoran durumu öğrenebilir miyiz?

Bu soruyu sormanıza çok sevindim, çünkü 27 yıl kurumsal hayatta yaşadığım yorgunluklar, tükenmişliklerden sonra ilk defa son 5 yıldır neredeyse 7/24 çalışıp aynı anda 10-15 farklı iş, projeyle ilgilenirken hepsinin ne kadar kolaylıkla aktığını bir kez daha fark etmiş oldum.

İşimde de Access araçlarını kullandığım için her günümü sorularla kendim yaratıyorum. Sabahları uyandığımda sorduğum sorulardan biri de “Bugün dikkatimi hangi işlerime vermem gerekir?” Ayrıca her gün “Bugün hayatıma ve işime kimleri ve neleri ekleyebilirim?” diye soruyorum

Covid 19 salgını sizi nasıl etkiledi?

Covid sadece seyahat planlarımı değiştirdi, onun dışında işlerimi çevrim içi yapmaya ve eskisi kadar sık olmasa da sınırlar açık oldukça seyahat etmeye devam ettim. Hayatta önünüze çıkan şeyler için kızıp sinirlenmek ve şikayet etmek yerine onların hediyelerini sorarsanız o hediyeler hayatınızda açığa çıkmaya başlıyor ve bir şeyleri kaybetmeniz gerekmeden sadece küçük değişikliklerle yaşamınıza devam edebiliyorsunuz. Bundan daha iyi nasıl olur?

Tuğba Oksal Access Consciousness CF, Maestro, BYCF, SAP
& Tercüman +90 533 768 0101

[email protected]
www.bilincleyasam.com

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P