banner201

banner177

banner193

YETİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN İMZA GÜNÜ

Ördekli Kültür Merkezi önceki gün tarihi günlerinden birini yaşadı. Gazeteci Mustafa Türe’nin şiir kitabı “Yürek Kalemi” için düzenlenen “imza günü”, izdiham derecesindeki yoğun katılıma sahne oldu. Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte Türe, kitabının satışından elde edilen gelirin tamamını, 300 yetimin eğitim-öğretim giderlerinde karşılanmak üzere Kalbi Selim’e bağışladı.

YAŞAM 28.11.2021, 20:27
YETİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN İMZA GÜNÜ

Gazeteci Mustafa Türe’nin şiir kitabı “Yürek Kalemi” için önceki gün düzenlenen “imza günü” etkinliği yoğun katılıma sahne oldu. Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonuyla, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuklar salona sığmadı. Etkinlik kapsamında satışı yapılan yaklaşık 500 şiir kitabından elde edilen gelirin tamamını 300 yetimin eğitim harcamalarında kullanılmak üzere Kalbi Selim Derneği’ne bağışladığını belirten Türe, yetimlerin yüzünü güldürebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 “İmza Günü” etkinliğini düzenleyen Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları’na teşekkür eden Türe, “Şiir kitabımla, gönül dünyamdan, şiir dostlarının yüreğine, ‘şiir köprüsü’ kurmak istedim. Kalbi Selim Derneği de hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan bir ‘hayır köprüsü’ işlevi görüyor. Bu anlamlı etkinlik, ‘şiir köprüsü’yle, ‘hayır köprüsü’nün yollarını kesiştiren anlamlı buluşmaya sahne oldu. Kitabımın satışından elde edilen geliri, yetim yavrularımızın eğitim-öğretim giderlerinin karşılanmasına bağışladım. Bir yetim yavrumuzun dahi yüzünü güldürebilmişsem ne mutlu bana” diye konuştu.
Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları da göstermiş olduğu duyarlılık nedeniyle Mustafa Türe’ye teşekkür etti. Derneğe kayıtlı 6 bin aile yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğuna işaret eden İpekçioğulları, maddi-manevi her konuda yardıma muhtaçların yardımına koştuklarını vurguladı. Hayırseverlerle yardıma muhtaç kimseleri bir araya getirdiklerini belirten İpekçioğulları, “imza günü”nde satışı yapılan kitaplardan elde edilen geliri, 300 yetimin eğitim-öğrenim giderlerinin karşılanmasında değerlendireceklerini de sözlerine ekledi. İzdiham derecesine varan yoğunluğa sahne olan “imza günü”ne milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şiir dostlarından oluşan misafir topluluğu katıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P