banner204

banner177

banner193

banner205

08.06.2020, 13:30

YAZ TATİLİNDE OTELLERE GİDİLEBİLİR Mİ?

 
​Tatil için ayırdığınız bütçe varsa tabiki gidilebilir. Anahtar kelime tedbir. Neydi tedbirlerimiz? Maske, sosyal mesafe ve el hijyeni. Salgının bu aşamasında bu üç davranışı muhafaza ederek, şu anki sosyal hayat tavırlarımızı devam ettirerek tatile gidilmesinde sakınca yok. Salgın hastalıkların kapalı toplumlarda daha hızlı yayıldığını biliyoruz. O yüzden izole tatiller daha az risk taşıyor. Yani ortak alanları hastalık geçmişini bilmediğiniz kişilerle ne kadar çok kullanıyorsanız o kadar riskiniz artıyor.
 
​Bir kere seyret-hat edeceğiniz aracın ve gideceğiniz tesisin kullanımdan önce mutlaka dezenfekte edilmesi gerekiyor. Özellikle elimizin, yüzümüzün temas edeceği yüzeylerin itine ile temizlenmiş olması gerekir. ​
 
Sonra tatil merkezlerine ulaşım sorunu var. Ulaşım araçlarında sosyal mesafeye uymak çok önemli. Kapalı alan olduğu için bulaşma riski fazla. Klima güvenliğini bilmiyoruz. Klimalar çalıştırılacaksa ortamın havası soğutulmak için tekrar tekrar kullanılmamalı. Sürekli dışardan temiz havanın soğutulup içeri verilmesi sağlanmalı. Böylesi klima çalıştırmak için daha güvenli olacaktır. Diğer Kapalı ortamlarda da bu anlayışa bağlı kalınarak klimalar çalıştırılmalı.
 
​Açık havda virüsün yaşama şansı azalıyor. Hele güneş ışığı altında daha da azalır. Covid-19’un denizde yaşanması olanaksız. Bakımları iyi yapılan havuzlarda da korona virüsün yaşama şansı yok. Uyulması gereken kural sosyal mesafe. Yani virüsün bulaşma olasılığı deniz ve havuzdan çok ortak kullanılan eşya ve alanlardan kaynaklanabilir. Akılda tutulması gereken şu.. Acaba elimin değdiği bu yere başkasının ağzından-burnundan çıkan damlacıklar bulaşmış olabilir mi? Şüphede kalıyorsak hemen el hijyeni ile riski bertaraf etmeli. O yüzden tatilde de olsak klana veya el dezenfektanlarını yanımızda taşımamız gerekiyor. Asansör, kapı kolları, korkuluk kenarları, resepsiyon ve diğer deskler, tuvaletler, duşlar, tezgahlar, restoranlarda sandalyeler, çatal bıçaklar(kapalı servis edilmeli), sahilde kullanılan şezlong, şemsiye vs..
 
Çocukları korumak istiyorsak ya çocukları tatile götürmeyeceğiz, ya da yanımızdan ayırmayacağız. Çocukların sürekli aynı konsantrasyonla tedbir mücadelesi vermesini beklemek yanlış olacaktır. Çocuklarımızı tatile götürmüşsek sürekli etrafımızda olmalarını sağlayarak uyarılarımızı eksiksiz tekrar etmek gerekiyor. Kafaları çok çabuk dağılabiliyor.
 
Tabi tanımadığımız, riskini bilmediğimiz insanlarla karşılaşmadan tatil yapmak daha revaçta olacak gibi görünüyor. Nereler buralar dediğinizde ortak alan kullanımı en az olan yerler. Ortak alanları kullanan insan sayısı ne kadar azsa tedbirlerin başarılı olma şansı da o kadar fazla olacaktır. Şunu da bilme lazım, mesleğinden veya mevkisinden dolayı kimse ayrıcalıklı değil. Tedbirler herkese uygulanır. Otelin müdürünün de, restoran şefinin de, resepsiyon görevlisinin de, temizlik görevlilerinin de hareketlerine dikkat etmesi gerekir.
  Umarım faydalı olmuştur..

Yorumlar (2)
Tumali Afyon 4 yıl önce
Teşekkürler
Merve 4 yıl önce
Çok faydalı oldu teşekkürler
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P