banner177

banner193

YENİŞEHİR’İN GELECEĞİ İÇİN EL ELE KAMPANYASI

Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN 29 Eylül 2020 Salı günü Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele” konulu basın toplantısına katıldı.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 02.10.2020, 17:38
YENİŞEHİR’İN GELECEĞİ İÇİN EL ELE KAMPANYASI


 

Sinanpaşa Külliyesinde düzenlenen basın toplantısına, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ, Yenişehir Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU, Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN, U. Ü. Yenişehir İ.O. MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet SİNCİK, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu yeni yerleşke arazi ihtiyacı için “Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele” konulu yardım kampanyası başlatıldığının açıklandığı basın toplantısında ilk olarak konuşan U. Ü. Yenişehir İ.O. MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet SİNCİK, 1996 yılından bu yana 9 program ve 1162 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetine mevcut binalarda devam edildiğini ancak tam kapasite ile faaliyet gösteren Yüksekokulun, fiziki anlamda artık yetersiz kaldığını ifade etti. Fiziki ve sosyal alan yetersizlikleri sebebiyle Yenişehir Kaymakamlığı ile Yenişehir Belediyesinin katkılarıyla Barcın Mahallesinde bulunan, Yenişehir’in Bursa girişindeki 94 dönümlük 2873 nolu parselin mera vasfından hazine arazine dönüştürülmesi sonucu gereken 330.000 TL tutarındaki bedelin, Kasım 2020 tarihine kadar Hazine Bakanlığına yatırılması zorunluğunu belirten Prof. Dr. Mehmet SİNCİK “Bacasız Sanayi olarak adlandırdığımız üniversitemizin yeni kurulacak yerleşkeye taşınması, Yenişehir’in vizyonuna ve geleceğine büyük katkı sağlayacaktır. Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele kampanyamıza kamuoyunun desteğini bekliyoruz” dedi.

Basın toplantısında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN ise Yenişehir’de eğitim ve spor alanında olduğu gibi Yüksekokulun kurulumundan her aşamasına kadar büyük katkıları olan ve kendi adına taşıyan İbrahim ORHAN Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Doğma, büyüme bir Yenişehirli olarak ilçemize kazandırılacak bu yerleşke en çok beni mutlu eder. Geleceğimiz olan gençlerimizi eğitimi adına yapılacak her türlü desteği gerek Belediye gerekse şahsım olarak yapmaya hazırım. Bu anlamda Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele kampanyasına 5000 TL bağışta bulunarak ilk katkıyı ben sağlamak istiyorum. Başta işadamlarımız olmak üzere hemşehrilerimin bu kampanyaya destek vermelerini istiyor şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yenişehir Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU ise Yenişehir’in geleceği açısından kampanyanın büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında “Devlet yatırımlarının en önemlisi üniversitelere yapılan yatırımlardır. Bu anlamda STK’ların harekete geçirilip, kampanyanın gündeme taşınması gerekmektedir. Önemli olan ilçemizde bulunan dinamiklerin harekete geçirilip vizyonumuzun hayata geçmesine öncülük etmek gerekmektedir. Yeni yerleşkenin konumu, buraya yüksekokulun taşınması Yenişehir’in geleceği açısından önemlidir. Biz buraya fakülte açılmasını istiyoruz, bu konudaki destekler Yenişehir’in vizyonunu değiştirecektir. Yenişehir’de bulunan herkes bu dinamiğin içinde hareket etmek zorundadır. Kendi geleceğimiz ve çocuklarımızın geleceği için 1 ay içerisinde bu bedelin toplanması gerekmektedir” dedi.

Basın toplantısında son olarak konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ ise konuşmasında şu sözlere yer verdi “Üniversiteler bulundukları şehrin ortak aklını temsil eder. Bulundukları şehirlerde bu aklın uzantıları olarak hizmet görürler. Yenişehir İ.O.Meslek

Yüksekokulu da Uludağ Üniversitesinin marka Meslek Yüksekokuludur. Tercih edilen, talep gören ve boş kontenjanı olmayan başarılı bir MYO’dur. Akılcı, verimli bir planlama ile belirli konulara odaklanarak açılmış programları sebebiyle Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu Türkiye mozaiğini oluşturuyor. Osmanlı’nın kurulduğu topraklarda, farklı kültürlerden insanları aynı çatıda buluşturuyor” dedi. Yenişehir’in konumu ve havaalanı bulunması sebebiyle, buraya Havacılık Fakültesi kurulmasının önemine değindiği konuşmasında Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ “Havacılık Fakültesinin kurulması Yenişehir’in vizyonu olmalıdır. Bu konuda gerekli irade, azim ve kararlılığı göstermek gereklidir. Kaymakam Bey, Başkan Bey, her zaman destekleri olan İbrahim Orhan Bey ve Yenişehir destek olursa bu iş olur. Burada havuza atılan taş hareler çizerek genişler, Yenişehir de üzerine düşen görevi ifa etmiş olur “dedi.

Basın Toplantısının sonunda U. Ü. Yenişehir İ.O. MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet SİNCİK “Yenişehir’in Geleceği İçin El Ele” kampanyası için bağışta bulunacak hayırseverlerin; Bursa Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı TR59 0001 2001 3290 0016 1000 18 Nolu Hesabına bağışlarını yatırarak, dekontun açıklama bölümüne Yenişehir MYO ibaresinin eklenmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P