banner204

banner177

banner193

banner205

Yıldırım'da kaçak mücadele hız kesmiyor

Yıldırım’ı plansız yapılaşmayla anılan bir ilçe yerine yaşam standartları yüksek şehir hüviyetine büründürmeyi amaçlayan Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşma ile kararlı mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor.

YILDIRIM BELEDİYESİ 10.04.2020, 15:32
Yıldırım'da kaçak mücadele hız kesmiyor

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren kaçak yapılarla mücadelesine taviz vermeden devam ediyor. 

Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ortabağlar, Arabayatağı, Hacivat, Çınarönü ve Ulus Mahallelerinde kaçak olduğu tespit edilen 7 yapı hakkında yıkım işlemi gerçekleştirdi. Bu doğrultuda Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2020 yılının ilk 3 ayında kaçak olduğu tespit edilen 25 yapı hakkında yıkım işlemleri gerçekleştirerek kaçak yapılaşmaya taviz vermiyor.

‘HAYATINIZI RİSKE ATMAYIN’

Kaçak yapıların, doğrudan onu yapanların ve ailelerinin can güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Göreve başladığımız günden bugüne kadar kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha göstermedik. Kaçak yapılaşmayla mücadeleyle ilgili mevzuatın tereddütsüz uygulanacağını hemşehrilerimize bir kez daha hatırlatmak isterim. Bunu yaparken hem şehrimizdeki yaşam standartlarını şehircilik ilkesi doğrultusunda yükseltmeyi, hem de hemşehrilerimizin olası bir depremde yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Kaçak yapılar kalitesiz ve yetersiz malzeme kullanımı nedeniyle aslında onu yapanların hayatını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız kaçak yapılaşmayla ailesinin, çocuklarının ve kendisinin hayatını riske atmamalı” dedi.

 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P