banner204

banner177

banner193

banner205

YILDIRIM SOKAKLARINDA BİNLERCE HAYVAN AŞILANDI

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi doğrultusunda can dostlarına destek olmayı sürdürüyor.

YILDIRIM BELEDİYESİ 14.12.2020, 16:50
YILDIRIM SOKAKLARINDA BİNLERCE HAYVAN AŞILANDI

Belediye Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde geride kalan 1 yılda 6 bin 567 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 493 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturuldu. Sokaklardan 3 bin 451 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak 546 kısırlaştırma işlemi de uygulandı.


Doğadaki tüm canlıların aynı ölçüde yaşama hakkına sahip olduklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bir yandan şehrin doğasını korurken diğer yandan da şehirde yaşayan canlılara sahip çıkılması gerektiği bilinciyle hareket etmeye devam ediyoruz. Özellikle şu soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve korunmasına ayrı bir önem veriyoruz. Bir tek canlının bile olumsuz hava koşullarından ve çeşitli nedenlerden zarar görmesini engellemek için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bizim toplum olarak en önemli hasletlerimizden birisi merhamet duygusudur. Bu da sadece insanlarla sınırlı değil, tüm canlıları kapsayan bir merhamet anlayışıdır. Dün olduğu gibi bugün de bu duygularımızı yaşatmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın şehri Yıldırım’da insanlarımızın birbirine gösterdiği sıcak duyguları, şehrimizin ayrılmaz parçaları olan sokak canlılarına da göstereceğine eminim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P