banner201

banner177

banner207

ALKOLLÜ SÜRÜNÜN ÇARPTIĞI POLİS ŞEHİT OLDU

Trabzon’da kontrol noktasında ‘dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz ve alkollü sürücü K.E.T.’nin çarptığı polis memuru Yusuf Ceylan, şehit oldu.

ASAYİŞ 21.11.2021, 15:36
ALKOLLÜ SÜRÜNÜN ÇARPTIĞI POLİS ŞEHİT OLDU

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde denetim yapan polis ekipleri, K.E.T. yönetimindeki otomobili durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan K.E.T, aracıyla polis memuru Yusuf Ceylan’a çarparak kaçtı.

Yaralanan Ceylan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis memuru Yusuf Ceylan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bir süre sonra otomobilini bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışan K.E.T. polis tarafından yakalandı.

Ehliyetsiz ve alkollü olduğu tespit edilen K.E.T. tutuklandı. 

Evli ve 3 kız babası şehit trafik polis memuru Yusuf Ceylan için bugün saat 13.00’da Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Bakanı Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adem Şen, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, şehit polisin eşi Havva (37), kızları Elif Sena (13), Eslem Sıla (8), Melis Nare (1), annesi Hamidiye, babası İlyas Ceylan, mesai arkadaşları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 8 yaşındaki ortanca kızı Eslem Sıla'nın babasının polis şapkası ile gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.


Vali ailelere seslendi
Törende konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, ailelerin daha duyarlı ve dikkatli olmaları çağrısında bulunarak “Bugün acımız büyük, hüznümüz fazla. O taşıdığı devletin kutsal üniforması ile bu toplumun huzuru için güvenliği i için bizler evlerimizde rahat bir şekilde uyuyabilmemiz için rahat bir şekilde seyahat edebilmemiz için gecenin o saatinde görevi başındayken maalesef 16 yaşında, alkollü ve sürücü belgesi olmayan bir gencin çocuğun üzerine araç sürmesi sonucu şehadete yürüdü. Çok şehitler verdik, çok gaziler verdik ama böyle hepimizi deriden üzen bir olayla şehadete yürümesi de bizim için ayrı bir hüzün oldu. Ben buradan ailelere özel olarak seslenmek istiyorum. Gecenin o saatinde 16 yaşında bir çocuğun nerde olduğunu ne yaptığını bizim ailelerimizin takip etmesi lazım. Ailelerin bilmesi lazım. Polisimiz uygulama noktasında belki başka ailelerin canının yanmasını önüne geçerek canını feda etti. Bizim bunu iyi idrak ederek başka acıların yaşanmaması adına çocuklarına, gençlerine hele hele gecenin o saatte nerde olduğunu, ne yaptığını bilmesi çok önemli” diyerek emniyet teşkilatına, ailesine ve mesai arkadaşlarına baş sağılığı diledi.
İl Müftüsü Osman Aydın’ın yaptığı dua sonrası şehit polis memuru toprağa verileceği memleketi Samsun’a uğurlandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P