banner177

banner193

ÇAKARLI MAGANDA SERBEST KALDI

İstanbul Arnavutköy'de izni olmadığı halde çakar kullanan, trafikte tartıştığı sürücüyü 6 yerinden bıçaklayan Muhammet Enes Uysal hakkında 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Müşteki ve ailesi, sanığın ailesinin SMA hastalarına bağışta bulunma sözü vermesi üzerine şikayetlerinden vazgeçti. Sanık, hapis yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

ASAYİŞ 20.05.2021, 16:17 20.05.2021, 16:19
ÇAKARLI MAGANDA SERBEST KALDI

İstanbul Arnavutköy'de Muhammet Enes Uysal, 9 ay önce çakar ile araç kullanırken, kendisine yol vermediği gerekçesiyle Dadaş Aras'ın önünü kesmiş, defalarca bıçaklayarak ağır yaralamıştı.  Kullandığı minibüsünü internetten satışa çıkaran saldırgan Avcılar'da polise yakalanmıştı. Karar duruşması İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince görüldü.

MÜŞTEKİ, SMA VAKFINA BAĞIŞ KARŞILIĞI ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Müşteki Aras olaydan sonra sanığın babaanne ve dedesinin 3 defa evlerine gelip özür dilediklerini, SMA vakfına bağışta bulunmaları karşılığında şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

2 SUÇTAN BERAAT, BİR SUÇTAN DÜŞME

Mahkeme heyeti, sanık Muhammed Enes Uysal’ı "Nitelikli yağma" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından beraatine, "Hakaret'' suçundan ise müştekinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.

İKİ SUÇTAN TOPLAM 8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Heyet, Sanık Uysal'ı "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl hapisle cezalandırdı. Haksız tahrik ile sanığın müspet davranışlarını lehine indirim nedeni sayan mahkeme bu cezayı 7 yıl 6 aya düşürdü. Sanık Uysal, "Ulaşım araçlarının alıkonulması" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ADLİ KONTROLLE TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Sanığın aldığı ceza miktarı ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Uysal'ın haftada bir gün ilçe emniyet müdürlüğüne giderek imza verme zorunluluğu ile yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P