banner201

banner177

banner193

VAKIFKÖY PARKI’NA FİLİSTİNLİ BERA’NIN ADI VERİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bursa’da açılışına katıldığı Vakıfköy Parkı’na 10 yaşındaki Filistinli Bera’nın adı verildi. Bakan Kurum, Bursa’nın 1 buçuk milyon metrekare hedefini de 3 milyona çıkarttı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 21.05.2021, 13:49 21.05.2021, 14:11
VAKIFKÖY PARKI’NA FİLİSTİNLİ BERA’NIN ADI VERİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Vakıf Mahallesi’ne yaptırılan 253 bin metrekare alan üzerindeki parkın yatırım bedeli 53 milyon lira olurken, boks ve güreş salonlarından sporcu misafirhanesine, iki futbol sahasından seyircili sahaya, göletlerden kafelere, lunaparktan piknik alanlarına kadar bir alan yer alıyor. Vakıfköy Bera Parkı’nın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve protokolün katılımları ile gerçekleştirildi. "Osmanlı mirası yetim coğrafyalarımızı, gönül coğrafyalarımızı, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağız" diyen Bakan Kurum, bu zulmün hesabının yarına kalsa da zalimlerin yanlarına asla kalmayacağını ve Türkiye’nin Aksa nöbetinin sonsuza dek devam edeceğini söyledi.

KURUM: BURSA'YA BU YAKIŞIR

Bursa’nın şehircilik kimliğinin ayrılmaz bir parçası olan yeşili daha da artıracak, özellikle salgın döneminde vatandaşları en çok ihtiyaç duyduğu bu muazzam yeşil alanın açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kurum şöyle devam etti: "Bursalı vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri yeni bir hayat alanını daha Bursa’mıza kazandırıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de 1.5 milyon metrekare yeşil alan hedefini çok iyi biliyor ve bu çabayı destekliyoruz. Ancak biz bu hedefi 3 milyona çıkartıyoruz. Bursa'ya da bu yakışır. Burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu parkın bir kısmı buradan geçen derenin ıslah edilmesi sonucu elde edilen arazi üzerine yapıldı. Bu anlamda bölgede oluşması muhtemel çevre kirliliğinin, çarpık kentleşmenin ve kamu kaynaklarının israfının da önüne geçmiş olduk. Ben şehrimizin çehresini değiştirecek bu parkın yapılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize ve ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu alana baktığımda 20 yıllık AK Parti iktidarlarının çevrecilik ve doğa hassasiyetini görüyorum. Kendilerince bize bugün çeşitli vesilelerle çevrecilik ve doğa hassasiyeti dersi verenlere şunları söylemek istiyorum. Bakın AK Parti iktidarları öncesinde yani 2000 yılında Türkiye’de millet bahçesi yoktu. Bugün, 57 tanesini hizmete açtık, kalan 264 tanesi için de Bakanlığımız, belediyelerimiz harıl harıl çalışıyor."

AKTAŞ: HEMŞERİLERİMİZE KAZANDIRACAĞIZ 
 

Filistin’de 10 yaşındaki Bera isimli çocuğun kendisine uzatılan mikrofonlara “Neden çocukları öldürüyorsunuz” haykırışıyla hem Filistin’in sesi hem de yaşanan zulmü tüm dünyaya haykırdığını ifade eden Bakan Kurum, "Gelin bu haykırışı unutturmamak adına açılışını yaptığımız bu parkın adını Vakıfköy Bera Kent Parkı yapalım. Vakıfköy Bera Kent Parkımız hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bakanım yine bugün nasip olursa yağmura rağmen havaya rağmen öğleden sonra Bursa'nın yıllardır konuştuğu ama maalesef sit alanı olması ve benzeri engellerden dolayı hayata geçiremediği 250 dönümlük Gökdere Millet Bahçesi'nin de bugün ilk fidan dikim törenini yapıyoruz ve temelini atıp startını veriyoruz. Bir yıl içerisinde de hem bir tarafı Osmangazi bir tarafı Yıldırım olmak üzere Bursalı hemşehrilerimize kazandıracağız. Şehrin Batı bölgesinde devam eden onlarca projeler var. En ücra köşelere sizin İller Bankası ve Avrupa yatırım bankası marifetiyle verdiğiniz desteklerle bu altyapıları Allah'a hamdolsun hayata geçiriyoruz. 70 yıldır 80 yıldır içme suyu olmayan köylerimize kırsal mahallelerimizde bu sayede içme suyuna kavuşuyor. Tabii Bakanım sizin verdiğiniz bu desteklerle tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırıyoruz Osmanlı'nın çınarı Bursa dedik ve hanlar bölgesinde yine Osmangazi Belediyemiz marifetiyle surların altında Üftade’de yakında başlayacak olan dönüşüm çalışmaları bunların birer örneği” diye konuştuKuzey Marmara Otoyolu'nun 7. Kesimi olan Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılışında konuşan

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P