banner209

banner177

banner193

“100. YIL SADIK YILMAZ İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ” HİZMETE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle, Karacabey Belediyesi tarafından yapılan Gençlik Merkezi binasına taşınan ve Sütaş A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen “100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi”, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımlarıyla hizmete açıldı.

BURSA 25.12.2023, 14:26
“100. YIL SADIK YILMAZ İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ” HİZMETE GİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Kütüphane” projesi kapsamında Karacabey Gençlik Merkezi’nde hizmete giren 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılış töreni büyük ilgi gördü. Programa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, ülke genelinde 1289 kütüphane sayısına ulaştıklarını belirterek, “Önemli olan bu kütüphanelerin etkin olmasıdır. Bizler de bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Günümüz bilgi çağında birçok disiplinde ihtiyaç duyulan bilgiyle kullanıcılar arasında köprü görevi üstlenen kütüphaneler geçmişten günümüze en güçlü bilgi hizmet taşıyıcısı konumundadır. Kütüphaneler toplumların hem belleği hem de mirası olan kuruluşlardır. Biz de ülkemizin eşsiz kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarabilmek için kütüphanelere büyük önem veriyoruz.” dedi.

Gençlik Merkezi’nde bulunan konferans salonunda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın yanı sıra, Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, protokol üyeleri, daire amirleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. 

“Önemli bir vizyonu sürdürüyoruz”

Programın açılışında ilk olarak konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Sütaş’ın kurucusu merhum Sadık Yılmaz’ın izinde ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın liderliğinde önemli bir vizyonu sürdürdüklerini kaydetti. Tezel, “Anlamlı bir amaç için bugün burada toplandık. Bir taraftan süt aşkımızla çalışırken, diğer taraftan da bölgemizin sosyo-ekonomik olarak kalkınması adına uğraş veriyoruz. Merhum Sadık Yılmaz, güçlü bir lider olmasının yanında, doğup büyüdüğü topraklara kalıcı eserler de bırakmıştır. İşte kütüphanemiz de bu kalıcı eserlerden biridir. Merhum Sadık Yılmaz’ın izinde ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanımız Muharrem Yılmaz’ın liderliğinde önemli bir vizyonu sürdürüyoruz. Sütaş olarak bilgi ve eğitim her zaman önceliğimiz oldu. Özellikle ülkemizin çeşitli şehirlerinde gerçekleştirdiğimiz eğitim işbirliği protokolleri çerçevesinde öğrencilerimize istihdam sağlıyoruz.” dedi.

“Karacabey’e katma değer koyuyoruz”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hayata geçirilen Gençlik Merkezi ile ilçede gençlere sosyal, kültürel, eğitim ve sanat anlamında önemli değerler katmayı hedeflediklerini belirterek, “Geleceğimiz olan gençlere her alanda değer katmayı hedefliyoruz. İlçemizde bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılayacak şekilde dizayn ettiğimiz Gençlik Merkezimiz, faaliyetlerine kısa bir süre önce başlamıştı. Bu süre zarfında gördüğü yoğun ilgi bizleri de mutlu etmekte. Bir yandan ilçe kütüphanesinin buraya taşınması ile daha modern ve ferah bir ortamda hem kitap okuma hem de çalışma alanlarından faydalanma imkânı bulan gençlerimize, aynı zamanda dersliklerde BUSMEK eğitimleri ile farklı branşlarda da eğitim alma imkânı sunduk. Bu binaya modern bir konferans salonu da hayata geçirdik. Yakın zamanda bu eğitim branşlarına robotik kodlama, yazılım gibi ilaveler de olacak.” diye konuştu.

“Bilgi, kitap, üretim önemli!”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız da, yeni neslin farklı olduğunu, bu nedenle bilgi, kitap ve üretimin daha da önem kazandığını dile getirdi. Yıldız, “Yeni nesil bizlerden farklı. Onlar rol model istiyorlar. Bunun için kitap, bilgi ve üretime ilgi duyuyorlar. Bu noktada Karacabey’e kazandırılan Gençlik Merkezi ve kütüphane ilçe adına oldukça önemli. Karacabey Belediyesi’ne, Sütaş ailesine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

“Bilgiyi merhametle kullanmalıyız”

Kütüphanelerin ve bilginin önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise, “Bilgi çağındayız. O nedenle bilgiye ulaşmak artık çok daha önem kazandı. Çünkü kültür ve bilgi olmadan medeniyet olmaz. Bunun için de çok okumalıyız. Dünyanın en büyük imparatorlukları bilgi sayesinde kurulmuştur. Ancak bilgi, merhametle doğru orantıda kullanılırsa anlam kazanıyor. Maalesef merhametle bilginin doğru kullanılmamasından kaynaklı yaşadığımız coğrafyada ve dünyada bazı sıkıntılar var. Örneğin Gazze’de yaşananlar ortada. Bu bilgi çağında böyle bir vahşet nasıl olur anlamak mümkün değil. İşte burada bilgiyi nasıl kullandığımız çok önemli.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yine bilgi ile çalışarak insanlarımıza hizmet edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak şu ana kadar 1289 kütüphane sayısına ulaştık. Tabii burada önemli olan bu kütüphanelerin etkin olmasıdır, içlerinin bilgi ile dolmasıdır.

Burada Sütaş ailesine de özel bir teşekkür etmek istiyorum. Doğdukları topraklara yalnızca ekonomik değil, kültürel ve toplumsal yatırımlar da yaparak ülkemize örnek oluyorlar. Bu vizyonun öncüsü merhum Sadık Yılmaz’ı da rahmetle yad ediyorum. Karacabey kazandırılan 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’nin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Protokol konuşmaları sonrası 100. Yıl Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi’ne katkılarından dolayı Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ve Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından plaketle onurlandırıldı. Program daha sonra tüm protokol üyelerince kurdele kesimiyle sona erdi. Ardından kütüphaneyi gezen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile beraberindekiler, çocuklarla bir araya gelerek çeşitli hediyeler dağıttı.

Karacabey Gençlik Merkezi hakkında

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle, Karacabey Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Gençlik Merkezi; 5 kat ve toplamda 2865 metrekare inşaat alanı içerisinde kütüphane, çalışma salonları ve derslikleriyle faaliyetlerini gerçekleştiriyor. BUSMEK tarafından verilecek kurslarla birlikte Gençlik Merkezi, kentte gençlerin yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Gençlik Merkezi, eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarla da gençlere hitap eden bir organizasyon üstleniyor. Merkezin 1. katında bulunan Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi, on binlerce kitap imkanıyla, hem okuma hem de ders çalışma salonları ile ilçede eğitim gören ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine çok yönlü imkân sağlıyor.

Ayrıca BUSMEK tarafından yabancı dil, bilgisayar, giyim, dikiş, diksiyon, yönetici asistanı, resim, müzik, satranç, sınav hazırlık kurslarıyla da farklı branşlarda hem öğrenci, hem de yetişkinlere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P