banner201

banner177

banner193

ANKARA'DA TEKNOSİAD RÜZGARI

2022 yılı Şubat ayında Bursa merkezli kurulan ve geçtiğimiz Eylül ayında olağan genel kurulunu gerçekleştiren Teknoloji Sanayici İş Adamları Derneği TEKNOSİAD çalışmalarını Ankara'ya taşıdı.

BURSA 11.11.2022, 12:39 11.11.2022, 12:45
ANKARA'DA TEKNOSİAD RÜZGARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bursa Milletvekilleri ve Siyasi Partilerin temsilcileri ile buluşan TEKNOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Küçükkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye'nin ikinci yüzyılına sayılı günler kala ülkenin teknoloji merkezli gelişen Dünya'ya daha hızlı adapte olması için çalışmalarını ülkenin tamamı dahil olmak üzere Balkanlar başta olmak üzere tüm Türk Dünyası'na yaydıklarını açıkladı.

Kurucuları arasında AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ünde bulunduğu TEKNOSİAD, üye çalışmalarının yanı sıra proje merkezli çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milletvekillerine sunum yapan TEKNOSİAD Genel Başkanı Ayhan Küçükkaya; "Türkiye'nin en güçlü ve hızlı büyüyen kentlerinden olan Bursa'da yüzlerce bilişim uzmanı, teknoloji ve sanayici ile birlikte gerçekleştirdiğimiz buluşmalar neticesinde 2022 yılı Şubat ayında Teknoloji Sanayici İş Adamları Derneği TEKNOSİAD kuruldu. İlk etapta 11 kurucu üye ile kurduğumuz derneğimiz her geçen gün hızla büyüyor. Birçok şehirden olduğu gibi Balkanlardan, Orta Asya'dan ve Türk Dünyası'ndan gelen çağrılar sonucunda komisyon kuruluş çalışmalarımız sonrasında TEKNOSİAD'ı Ankara'da duyurmaya karar verdik. Bursa Milletvekillerimiz başta olmak üzere çok sayıda Milletvekilimiz ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bursa'da ilk adımı atılan Milli Teknoloji Hareketi TEKNOSİAD, ikinci adımını Ankara'ya atmıştır. Ankara'nın TEKNOSİAD'a sıcak bakışı bizlere güç kattı" açıklamasında bulundu.

Ankara temasları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM İYİ Parti Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile görüşmeler gerçekleştiren TEKNOSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, sektörel sorunlar ile sektör temsilcilerinin beklentilerini Milletvekillerine ilettiler.

TEKNOSİAD Türkiye'nin Bursalı markası

Teknoloji anlamında önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden TEKNOSİAD Başkan Yardımcısı ve ASTİN Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Çelek, "Türkiye'nin gücünü görmek isteyenleri Bursa'ya davet ediyorum. Bursa, üretim kapasitesi ve sanayisi ile yüzlerce Türkiye markasına ev sahipliği yapıyor. Bursa'da yatak sektöründen gıda sektörüne, perakende sektöründen inşaat sektörüne varıncaya kadar her alanda teknoloji ile buluşabilirsiniz. İstihdam başta olmak üzere yüksek yatırım gücü ile artan ihracat değeri ve sanayisi ile Bursa, Türkiye'nin kalbi. Türkiye'de herkes iyi biliyor ki, Dünya ile aynı çağı yaşamak istiyorsak teknolojiyi en üst düzeyde kullanmalıyız. Bizlerde Bursa'lı sanayici ve iş insanları olarak Türkiye'nin yeni Bursalı markası TEKNOSİAD ile ülkemiz ve çocuklarımız için Milli Teknoloji Hareketi başlattık" dedi.

Türkiye'nin gücü teknoloji eğitiminde saklı

Türkiye'nin ikinci yüzyılında Z kuşağı başta olmak üzere tüm çocuklar ile gençlerin eğitimde teknolojiyi yakalaması gerektiğini vurgulayan TEKNOSİAD Başkan Yardımcısı ve Bursa Çözüm Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Okumuş; "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızla gençlerimizin teknolojik eğitim ile aşamayacakları engel yok. Türkiye'nin çocukları; insansız hava araçları, yerli ve milli savunma sanayi argümanları, kimya ve ilaç sanayiinde devrim yapan icatlar ile birçok alanda milli markalar üretiyor. Türkiye'nin en köklü büyük şehirlerinden olan Bursa'da çocuklar ve gençler, uzay ve havacılık üzerine eğitim alarak çeşitli uygulamalar eşliğinde geleceğin teknolojileriyle yetişiyor. Bursa, sadece bir ticaret ve sanayi kenti değil! Aynı zamanda teknoloji ve eğitim kenti. Üniversiteleri, eğitim kurumları, teknoloji atölyeleri ile güçlü bir eğitim ve teknoloji merkezi olan Bursa'da, Milli Teknoloji Hareketi başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Teknoloji Sanayici İş Adamları Derneği TEKNOSİAD olarak en büyük hedefimiz; en geç 10 yıl sonra bu ülkenin çocuklarının yerli ve milli teknoloji markalarımızı üreterek ihraç etmeleri ve geliştirdiğimiz Türkiye markalı ürünlerin Dünya genelinde Türkçe kullanılmasını sağlamak" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P