banner177

banner193

BAŞKAN YUNUS AYDIN’DAN MARKALAŞMA VURGUSU

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nin Başkanı Yunus Aydın, Türkiye’de her sektörde markalaşma sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirterek, “Dünyada öncü olmamız ve kendi markamızı oluşturmamız gerek.” dedi.

BURSA 02.04.2021, 15:44 02.04.2021, 15:50
BAŞKAN YUNUS AYDIN’DAN MARKALAŞMA VURGUSU

Bursa’nın en büyük 3. Organize Sanayi Bölgesi konumunda bulunan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi, yatırımlarına son sürat devam ederken, 250 firmanın bulunduğu OSB’nin Başkanı Yunus Aydın, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sanayiciden çok küçük esnafa destek verilmesi gerektiğine vurgu yapan Aydın, markalaşma konusunun da büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Aydın, Türkiye’de her sektörün markalaşma sürecini hızlandırılması gerektiği söyledi.

TEKSTİL SEKTÖRÜ İVME KAZANDI

Dünya ekonomisinin pandemiyle birlikte daralma yaşadığına değinen Başkan Aydın, Türkiye ekonomisinde yaşanan daralmanın elektrik ve doğal gaz tüketimine bakıldığında net bir şekilde görüleceğini belirtti. Pandeminin ilk ortaya çıktığı dönemde yüzde 70’lere yakın bir daralma söz konusu olduğuna dikkati çeken Aydın, ”Son süreçte de üretim kapasitemiz, pandemi öncesi rakamlara çıkmış durumda. Pandemi döneminde sektörel sıkıntılar farklılık gösteriyor. Koronavirüs ve sonrasında batı dünyasının Çin’e bakışının değiştiği ve Uludağ OSB’nin tekstil ağırlıklı üretim yaptığı göz önünde bulundurulursa, bu durum bizim açımızdan bir artı değer oldu. Tekstil ağırlıklı bir OSB olduğumuz için üretim rakamlarımız iyiye doğru gidiyor.” dedi.

“NE KADAR ÜRETİM O KADAR İHRACAT”

Tekstil ve ona ait birkaç kol dışında ekonomik tablonun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Aydın, “Mevcut tablodan memnun olmayan sanayicilerimiz de var. Tekstil, Türkiye’de lokomotif sektörlerin başında geliyor. Kalite açısından da dünyanın tercih edilen ülkesiyiz. Ana hedefimiz çalışmak ve üretmek. Ne kadar çok çalışırsak o kadar üretim yapacağız. Ne kadar üretim yaparsak o kadar ihracat yapacağız. İhracat hem istihdam hem de kalkınma demektir. Hem sosyal hem de ekonomik olarak, ülkemize bir toplu iğne başı kadar faydamız olursa mutlu oluruz. O mutluluğu da şükürler olsun ki yaşıyoruz” diye konuştu.

“KENDİ MARKAMIZI OLUŞTURMALIYIZ”

Markalaşma konusunun Türkiye için çok kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Kendi markamızı oluşturma adına çabalarımız ve gerekli destekler de mevcut. Tekstil, gelişmekte olan ülkelerin sektörü… İngiliz, İtalyan ve Fransız markalarına çalışan kuruluşlarımız var. Her sektörde dünyada öncü olmamız ve kendi markalarımızı oluşturmamız lazım. Bu alanda zaman kaybetmek ekonomimize olumsuz yansır ve ülkemizin gelişim sürecini sekteye uğratır. Ülke ve devlet olarak, sanayici vizyonunun oluşturulması lazım. Üretmek ne kadar önemliyse, üretimin dünyaya entegrasyonu da bir o kadar önemlidir. Hasbelkader 3-5 kuruş para kazanıp, kendisini dünyanın en zengin iş adamı gören insanlar da var. Arkadan gelen yeni jenerasyonun ise bu vizyonu anlayacağını düşünüyorum” yorumunu yaptı.

BAŞKAN AYDIN YILIN İKİNCİ YARISINDAN UMUTLU

2021 yılında yaşanacak ekonomik gelişmelerle ilgilide fikirlerini belirten Başkan Aydın, yılın ikinci yarısında olumlu bir tabloyla karşı karşıya kalacaklarını tahmin ettiğini söyledi. Türk tekstil firmalarının dünyada kabul gördüğünü vurgulayan Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekstilde tercih edilen ülke konumundayız. Türk sanayicisinin üretmesi gerekiyor. Türk sanayicileri çağımızın Alperenleridir. Çağımızda artık savaşlar ekonomik güçle yapılıyor. Günümüzde ülkeler teknolojik yatırımları ve gelişmiş iş gücü ile dünyaya kendini kabul ettiriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle anıyorum. Osmanlı’dan ayrılan Müslüman ülkelerin hepsinde bulundum ve Atatürk’ün ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu anladım. Geldiğimiz noktada da Türk sanayicisine çok önemli görevler düşüyor. 500 milyon dolar civarında ihracat yapan bir bölgeyiz. 2021 için ise, yüzde 100 doluluk oranıyla 1 milyar dolarlık ihracat hedefi koymuştuk ancak pandemi nedeniyle hedeften uzak kaldık. Hedefimizi inşallah 2023’te gerçekleştireceğimize inanıyorum. ‘OSB Yıldızları’ projesini de OSBÜK bünyesinde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamlı çalışmada da amacımız üretimi özendirmek ve üretmeyi teşvik edecek ruh halinin oluşumunu sağlamak.”

“ESNAFA VE SANATKARLARIMIZA YAPILAN DESTEKLER ARTTIRILMALI”

Pandemi dolayısıyla küçük esnafın ve sanatkarların zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Aydın,  “Sanayici ve Esnaf destekleniyor da… Ancak esnaf ve sanatkarlarımızı yapılan destekler devlet imkanlarımız dâhilinde arttırılmalı.  Bölge sanayicisi ihracat odaklı çalıştığı için çok sıkıntı yaşanmadı. Bugüne kadar verilen desteklerden ötürü devletimize teşekkür ediyorum ve desteklerin devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Kısa dönem çalışma ödenekleri ve KDV indirimleri üreticiler için önemli etkenlerdi. Yeni yatırımların da desteklenmesi sevindirici bir olay. Son dönemde de ciddi yatırım alıyoruz. Tekstilde cazibe bölgesi haline gelmemizin nedeni, entegre firmaların sayısının çok olması. İhracat odaklı çalışan ve kaliteli ürün üretimi yapan kuruluşlarımız Uludağ OSB’yi çekim merkezi haline getiriyor. Dünyanın en önemli markalarına tedarik sağlayan kuruluşların bulunduğu bir bölgeyiz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P