banner209

banner177

banner193

BTSO MESYEB İLKLERE İMZA ATIYOR

BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), son 5 yılda Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında 82 bine yakın çalışanı belgelendirdi.

BURSA 16.02.2022, 10:43
BTSO MESYEB İLKLERE İMZA ATIYOR

Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracat odaklı projelerin merkezi BTSO’nun Bursa’ya kazandırdığı MESYEB’de çalışmalar devam ediyor. Mesleki yeterlilik konusunda Türkiye’deki oda ve borsalara model olan BTSO MESYEB, sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında sınav ve belgelendirme hizmeti verirken, çalışanların nitelik seviyesinin artırılmasına önemli bir katkı sağlıyor. İş dünyasının talepleri doğrultusunda farklı sektörlerde ve mesleklerde faaliyet gösteren MESYEB, yetkili olduğu mesleklerin sayısını her geçen gün artırıyor.

13 SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Merkez, makine, metal, otomotiv, kaynak, inşaat, plastik, enerji, asansör, tekstil, elektrik-elektronik, lojistik, maden ve kişisel hizmetler olmak üzere 13 sektörde yetkili. BTSO MESYEB, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından hazırlanmış, 104 Ulusal Yeterlilikte Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş Türkiye’nin en geniş kapsamlı Yetkilendirilmiş Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Kuruluşu kimliğine de sahip. BTSO MESYEB; mevzuatlara uygun şekilde, kalite ve nitelikten taviz vermeden sınav ve belgelendirme yapıyor. Merkez, 62 meslekte eğitim ve mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının gerçekleştirilebildiği sınav merkezi olan tek belgelendirme kuruluşu olarak da öne çıkıyor.

54 ŞEHİRDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Ulusal Yeterlilik Sistemi’nin gelişimine ve sürdürülebilir olmasına da katkı sağlayan 45 kişilik uzman tam zamanlı güçlü kadrosuyla hizmet veren MESYEB; belge zorunluluğunun devreye girdiği 2016’dan bu yana geçen 5 yılda önemli çalışmalara imza attı. Bu süreçte; 87 bin 749 aday ilk defa mesleki yeterlilik sınavlarına tabi tutulurken başarılı olan 81 bin 262 kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi. MESYEB, şimdiye kadar 54 şehirde sınav gerçekleştirdi. Kapsamının genişliği sayesinde sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tüm belgelendirme ihtiyaçlarına cevap verilebilen MESYEB, güçlü yönleri nedeniyle otomotiv ana sanayiinin hemen hemen tamamına hizmet veriyor. Uzman ve nitelikli kadrosuyla gerçekleştirdiği rehberlik faaliyetleri ve firma analizleriyle kişilerin doğru yeterliliklerden belgelendirilmesi yönünde hizmet sunarak yol gösteren MESYEB, firmaların güvenini kazanmış ve bu alanda özellikle tercih edilen kuruluş konumundadır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 04:03
Güneş 05:45
Öğle 13:05
İkindi 16:58
Akşam 20:16
Yatsı 21:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P