banner209

banner177

banner193

BUİKAD BAŞARILI İŞ KADINLARI ÖDÜL TÖRENİN LASMAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni hakkında bir basın toplantısı gerçekleşti.

BURSA 29.02.2024, 11:53
BUİKAD BAŞARILI İŞ KADINLARI ÖDÜL TÖRENİN LASMAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), 15.incisi düzenlenecek olan İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni hakkında Holiday Inn Bursa City Center'da basın toplantısı gerçekleşti.  

BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Bu yıl 15.'sini, 8 Mart Cuma günü gerçekleştireceğimiz geleneksel "Bursa İş Kadınları Derneği İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni" öncesi sizlerle bir araya gelmek istedik. 2007 yılında 11 kurucu üye tarafından kurulan Bursa İş Kadınları Derneği (BUİKAD), ilk günden bu yana; yaşamın her kesiminde kadının güçlenmesini, girişimci kadın sayısının artmasını, ve kadının karar verme süreçlerindeki etkinliğinin artmasını hedeflemiş, bu doğrultuda da stratejilerini hayata geçirmiştir. "İş kadını ile daha güçlü bir Türkiye'ye ulaşmak" vizyonuyla yola çıkan derneğimiz; kadına daha iyi çalışma koşulları kazandırmaktan çok, kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini artırarak varoluşunu güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

BUİKAD; belirlenen vizyonu doğrultusunda; iş hayatına girecek ve iş hayatında yer alan kadınların gelişimlerini destekleyecek eğitimleri organize etmek, iş kadınları ve yöneticilerinin işbirliğini sağlamak ve iletişimlerini artırmaya destek olmak, iş yaşamındaki kadın istihdam oranını artırıcı girişimlerde bulunmak, kadınlara yaratıcı girişimcilik projelerinde destek sağlamak, resmi kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak hedeflerimize hizmet eden girişimlerde bulunmak ve iş kadınlarını etkileyen konularda yasama sürecinde etkili olmak amacıyla çok sayıda etkinlik ve proje gerçekleştirmektedir. Bugün 150 üye ile yoluna devam eden BUİKAD, çağdaş Türk kadınının, iş hayatının ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini, kalkınmanın da ancak bu yolla mümkün olacağı inancı ile yüksek bir sinerji oluşturmuştur. Gönüllülüğü ve özveriyi ilke edinen BUİKAD, Akdeniz İş Kadınları Federasyonu'nun (AFAEMME) üyesidir. Bunun yanı sıra Marmara ve İç Anadolu İş Dünyası Federasyonu'nun (MARSİFED) bölgedeki tek kadın derneği üyesidir. BUİKAD, aynı zamanda farklı illerden iş kadını derneklerinin birlikteliği ile kurulan; Girişimci İş Kadınları Federasyonu'nun da (GİFED) kurucu üyesidir. BUİKAD bu iş birlikleri ile güçlenerek yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Huzurlarınızda, BUİKAD'ın kuruluşundan bugüne görev yapan tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve komisyonlarda çalışan üye arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. BUİKAD'ın bugünkü konumunda hepsinin büyük katkısı oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar. Değerli basın mensupları; BUİKAD'ın gerçekleştirdiği en önemli etkinliklerden biri de "İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni"dir. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk'ün "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise 'başaracağım' diye başlayarak sonunda 'başardım' diyenindir" şeklinde çok anlamlı bir sözü var. Gerçekten de, başarı için sarf edilen emekler ve katkılar çok ama çok değerli.

Bizler, "Marifet iltifata tabidir" sözünden hareketle başarılarıyla örnek olanları her yıl bir törenle ödüllendiriyoruz. İnanıyoruz ki; yaptıklarıyla Atamız'ın izinden giden ve toplumumuz için birer ilham kaynağı olan kadınlar her türlü övgüyü hak ediyor. Her yıl geniş bir ekibin hazırlıklarını titizlikle yürüttüğü bu ödül töreni sadece Bursa'da değil, ülke genelinde de büyük ilgiyle takip edilmekte ve ses getirmektedir. Törenimizde, başta ekonomi olmak üzere sosyal yaşamın her alanında övgüye değer çalışmalar gerçekleştiren kadınları, ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gayret gösteren kurum ve kuruluşları büyük bir mutlulukla ödüllendiriyoruz. Böylelikle kişi, kurum ve kuruluşların başarılarına dikkat çekiyor, toplumda farkındalık oluşturarak örnek alınmalarını amaçlıyoruz. Ödül törenimizle, kadınların, rol modellerle motivasyonlarını güçlendirmeyi de hedefliyoruz. "İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri" töreninin 15.'sini 8 Mart Cuma günü saat 20.00'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıyoruz. Aslında iş hayatına değer katan her kadın ödülü hak ediyor, hepsi de birinciliğe layık. Bu yıl da ulusal ölçekte düzenlenen ödül törenimizde 7 ayrı kategoride, belirlenen isimlere ödül vereceğiz. 

Bu kategoriler şunlar:

1. Bursa'nın en başarılı iş kadını
2. Bursa'nın en başarılı girişimci iş kadını
3. Bursa'nın en başarılı kadın yöneticisi
4. Yılın kadını destekleyen şirketi
5. Yılın fark yaratan kadını
6. Yılın en başarılı iş kadını
7. BUİKAD özel ödülü

Biliyorsunuz, 2023'de Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladık.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımızı, ebedi hayata irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle de 4 özel ödülümüz olacak. 

Cumhuriyet'in 100. Yılı Özel Ödülleri:

1. Bilimde kadın
2. Sporda kadın
3. Akademide kadın
4. Sanatta kadın

Ödül sürecimiz şöyle ilerliyor:

İlk olarak bir ödül komitesi oluşturuyoruz.

Ardından ödülleri belirlemek üzere sosyal medyadan ve üyelerimizden aday önerilerini topluyoruz.

Tecrübeli üyelerimiz; İpek Yalçın, Oya Eroğlu, Ebru Koçanlı ve Dikmen Avcier'den oluşan ödül komitemiz adayları titizlikle araştırıyor, görüşmeler yapıyor.

Ödül komitemize BUİKAD Başkanı olarak şahsım ve başkan yardımcılarımız; Nazan Akıncı, Zuhal Aslı Saka ile genel sekreterimiz Gülnur Algül de destek veriyor.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında ödüle layık kişi, kurum ve kuruluşlar belirleniyor.

Her yıl ilgiyle takip edilen ödüllerimizi 8 Mart'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz törenle vereceğiz.

Başarılarıyla bize ilham veren ödül sahiplerini yürekten tebrik ediyorum.

Konuşmamı tamamlarken de yine Büyük Önderimizin bir sözünü sizlere anımsatmak istiyorum.

Atatürk; "Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar" demiştir.

BUİKAD olarak; atamıza layık olabilmek için onun gösterdiği yolda ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz"

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:23
Yatsı 22:02
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P