Bursa'da iflaslarla beraber konkordato ilan eden firmalarda artmaya devam ediyor.

ŞİRKETLER TEK TEK DUYURULDU

Bursa 1. Asliye Ticaret MahkemesiBursa'da faaliyet gösteren Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, İfavet Veteriner Hekimlik Hizmetleri HAY.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ, Altıgen Ambalaj Sanayi Ve Ticaret LTD ŞTİ, Özmin Nalburiye Ambalaj İnşaat Taahhüt Taşımacılık Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Valiant Mobilya Tekstil İnşaat Taahhüt Nalburiye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, İmd Taşımacılık Depolama Gıda Tarım Hayvancılık Ambalaj İnşaat Taahhüt Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Ted Kağıtçılık Ambalaj Pazarlama Ticaret Limited Şirketi ve Dempak Oluklu Mukavva Karton Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında önemli bir karara imza attı. 

"TEDBİRLER HALEN YÜRÜRLÜKTE"

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, görülmekte olan konkordato (adi konkordatodan kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle davacılara 02/11/2023 tarihli tensip kararlarıyla birlikte verilen üç aylık geçici konkordato mühletinin 02/02/2024 tarihinden itibaren 2 ay süre ile uzatıldığı, geçici mühletle birlikte verilen tedbirlerin halen yürürlükte olduğunu belirtildi.

Yapılan duyurda şu ifadeler kullanıldı:

Bu kapsamda İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde verilen ihtiyati tedbir kararları geçerliliğini korumaktadır.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BURSA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR ÖZGÜR ÖZEL'DEN BURSA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.
Geçici mühlet içinde görevlendirilen komiserin görevi devam etmektedir.

Mahkememizin 31/10/2023 tarihli tensip kararıyla verilen üç aylık geçici mühlet iki ay süre ile uzatılmış olduğundan ve kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 27/02/2024 günü saat 14:30 itibariyle duruşma yapılmasına karar verilmiştir.

Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur.

Editör: Haber Merkezi